Advertentie
Reizen naar Fins Lapland
Klik hier voor meer informatie over de reizen naar Fins Lapland 

 

Vier redenen om Calabrië in Italië te bezoeken

Door: Sandra de Moor

Op zoek naar een mooie streek in Italië waar je ook nog prachtige natuur en bergen kunt vinden? Dan is de streek Calabrië wat voor jou! Hier heb je diverse schitterende nationale parken waarvan Il Pollino er eentje is. Maar je vindt er ook witte stranden, mooie kliffen en eindeloos blauwe zee. Dit jaar verschijnt deze regio in een aantal reisbrochures, dus wil je deze streek nog lekker rustig ontdekken: dan ga je nu!

calabria
Calabrië is historie, heldere meren en bergen

1. De prachtige stranden en plaatsjes van Calabrië

Om te beginnen: het badplaatsje Tropea; met de kathedraal Santa Maria dell’Isola en haar adembenemende uitzicht. Deze plaats mag je echt niet overslaan vanwege de unieke ligging. Het is gebouwd bovenop een hoge rots en boven de mooie spierwitte stranden. In het hoogseizoen is deze plek ook erg geliefd bij de Italianen zelf. En dat begrijp ik wel, hier wil je gewoon naar toe!

tropea in calabrie
De rotswand van Tropea, gelegen boven de witte stranden en de turquoise zee

Als tweede plaatsje met prachtig strand noemen we San Nicola Arcella, met de Arco Magno. Het woord Arco zegt het al: een grote boog van rotsen, met een strandje, waar je alleen maar te voet kunt komen. Je kunt een trip hier naartoe ook combineren met een bezoek aan het stadje Diamante. Ook hier geldt: In de drukke augustusmaand zul je geen leeg plekje vinden hier.. maar buiten die maanden is het een geweldige foto-stop.

Capo Vaticano: een geliefde badplaats van de Italianen, gelegen in een omgeving van mooie stranden, steile kliffen en kristalhelder water. Vanaf hier heb je bij helder weer zicht op Sicilië en de Eolische Eilanden.

capo vaticano
Zicht op Capo Vaticano, een prachtige kaap omgeven door blauw water

Hier vindt je nationale parken en een bergtoppen tot 2000 meter waar je in de winter kan skiën!

2. Natuur in Calabrië: de vele Nationale parken

Naast de mooie stranden is de regio ook echt een ideale streek voor natuurliefhebbers!

Je vindt er vele nationale parken zoals:  Parco Nazionale dell’Aspromonte, Parco Nazionale del Pollino en Parco Nazionale della Sila met meren. Er is zelfs een berggebied (La Sila) met als hoogste punt de berg Botte Donato van bijna 2000 meter. In de winter is dit een skigebied! Dat zou je toch niet verwachten in deze zonnige streek..

Park Il Pollino is bijna niet in kaart gebracht en heeft vrijwel geen wegwijzers, dus voor echte avonturiers die van ongerepte natuur houden

3. Nationaal park Il Pollino

Ondanks dat dit Nationaal Park een van de grotere is komen er nog maar weinig toeristen. Het park strekt zich uit tot de regio Basilicata. Dit park ligt zo ver zuidwaarts in Italië dat het geen “autobestemming” is voor toeristen uit Europa, wat het heerlijk ongerept maakt.

Rotsen in de regio Calabrië

Wat kun je doen in Il Pollino: dit park is op een aantal plekken nog zo goed als ongerept. Er is bijna geen sprake van bijhouden van het park. Je vindt er geen wegwijzers of borden en er zijn nog bijna geen kaarten van het gebied. Daarnaast is er praktisch geen bereik met je mobiele telefoon. Dus wil je avonturieren dan is dit the place to be!

Het park heeft dramatische canyons en kloven rondom de Raganello rivier en is daardoor zeer geschikt voor klimmen, caving en prachtige hikes langs oude ezelpaden.

De Raganello rivier heeft prachtige canyons gemaakt waarin je kunt caven en canyonen.

Canyoning en hiken: het kleine stadje Civita is een ideale plek voor canyoning in de lagere delen van de Raganello rivier. Rondom het stadje liggen prachtige wandelroutes met panoramisch uitzicht. Bezoek ook het bergdorpje San Lorenzo Bellizzi waar hoge rotsformaties te vinden zijn met één verticale kant. Je kunt hier onder leiding van een gids de mooiste plekken bezoeken.

4. Cultuur in de regio

In Cosenza (in het noorden) en Reggio Calabria (in het uiterste zuiden) kun je overblijfselen vinden uit de Romeinse tijd. Bruggen, theaters, Romeinse baden en prachtige Byzantijnse kerkjes. Liefhebbers van kunst en pittoreske plaatsjes kunnen naar de stad Amantea voor een bezoek aan het kasteel of naar de historische stad Vibo Valentia met een authentiek centrum, een mooie kerk en het Archeologisch Museum.


Lees hier alle artikelen over reizen naar Italie


Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in