advertentievoigt travel

We nemen je mee op een wereldreis langs de mooiste watervallen ter wereld. Stuk voor stuk adembenemend natuurgeweld waar je de enorme kracht van water kunt ervaren. Ken jij ze alle 10 al ?

De Angel Falls

angel falls
De angel falls : een waanzinnig hoge waterval van bijna 1 kilometer in hoogte

In Venezuela stroomt de ” Salto Ángel ” of de Angel Falls. Het is de hoogste waterval-zonder-onderbreking ter wereld van bijna 1 kilometer hoog. Vanwege zijn ligging is de waterval extreem moeilijk bereikbaar. Deze waterval valt in 2 delen naar beneden; het eerste deel is bijna 1 kilometer hoog; en de val is vervolgens nog eens 800 meter. De kracht van deze waterval klettert over de rand van de Auyantepui berg in het Canaima nationaal Park. en even voor het idee: deze waterval is bijna 16 x zo hoog als de Niagara watervallen ! Het is wel van groot belang dat je in de natte tijd de plek bezoekt: ondanks de regenbuien af en toe zie je de waterval dan echt op z’n best (Mei t/m Okt.) In de droge tijd kan het soms ontoegankelijk zijn of tegenvallen qua omvang.

Victoria Falls

Victoria falls zambia zimbabwe
De beroemde Victoria Falls ; die zowel Zimbabwe als Zambia beslaan.

Dr. Livingstone I presume?  Het was de beroemde David Livingstone die deze waanzinnige plek ontdekte op zijn reis door de grote Riftvallei.

Gelegen op de grens van Zambia en Zimbabwe bij de Zambezi rivier klettert het grootste watergordijn ter wereld met veel geweld naar beneden : de Victoria falls. Het is een van de 7 wereldwonderen en een “world heritage site”. Het was de Engelse ontdekker David Livingstone die dit natuurwonder vond op een van zijn reizen en zo kregen de watervallen de naam van de Engelse koningin Victoria. Ze zijn zowel vanuit Zambia als Zimbabwe te bezoeken.

devil's pools
Devil’s pools bij de Vic Falls.. een soort jacuzzi met een duizelingwekkend uitzicht

En voor de echte durf-al’s : Devil’s pool is een soort jacuzzi, in de waterval bij Livingstone Island , gelegen aan de rand van de watervallen. In dit kleine pooltje kan je badderen en over de rand van de gigantische waterval kijken. (boekbaar via devilspool.net) en geopend tussen half augustus en half januari, afhankelijk van het waterniveau van de Zambezi. Bij hoog water is de pool dicht, want dan is het gevaar te groot dat je over het randje gaat.

Niagara Falls

Niagara watervallen
Niagara watervallen: met als bekendste deel Horseshoe falls, op Canadees grondgebied.

Een van de meest krachtige watervallen ter wereld liggen in Noord Amerika: de Niagara watervallen, op de grens van Ontario en de staat New York. Al jaren wordt er om getwist wie nu deze watervallen in bezit heeft: Canada of Amerika, want hoewel het bekendste deel van de waterval “de Horsehoe Falls” gezien wordt als de Niagara, bestaat het eigenlijk uit 3 watervallen: Horseshoe Falls (Canada) en de twee Amerikaanse delen:Breidal Veil Falls en American Falls. Het deel wat we meestal op de foto’s zien is Horseshoe Falls,  Canadees grondgebied.

bridal veil
Niagara, breidal veil . Op deze foto is goed te zien hoe enorm de omvang van de watervallen is.

Je kunt te voet langs de watervallen, waarbij je een prachtig uitzicht over de hebt op het neerstortende water, en ook kan je in een bootje: de Maid of the Mist (regenjas aangeraden ) Vanwege hun kracht zijn ze een belangrijke bron van energie.  Over de jaren heen heeft dit natuurwonder bijzondere stunts aangetrokken zoals koorddanser die over een lange lijn over de watervallen heen liepen.

De waterval van Trou de Fer

cascade de trou de fer
de waterval : trou de fer

De Trou de Fer ligt in Madagaskar en is een van de meest afgelegen, maar spectaculaire plekken in de wereld. Het ligt bij de 650 km. voor de kust van Madagaskar op het eiland Reunion waar water een diepe groene krater indondert. Het zijn in totaal 6 watervallen die samen de canyon in kletteren.

de Canyon van de Trou de fer
De Trou de Fer canyon: de diepte van de canyon is goed te zien

Welke waterval kies je als je het over IJsland hebt? Het zijn er zo veel !

IJsland’s Dettifoss

Dettifoss waterval ijsland
de Ijslandse Dettifoss

Een van onze meer bekende watervallen waar we al vaker over schreven is de Dettifoss. Deze waterval op Ijsland is meteen ook de grootste en krachtigste van Europa. Het ligt in beschermd gebied binnen het Vatnajökull National Park en is echt een plaatje ! Lees meer over de andere watervallen op Ijsland : Waanzinnige watervallen in IJsland

Gocta Cataracts

Gocta peru
De gocta watervallen in Peru

Deze waterval is pas in 2005 ontdekt door Stefan Ziemendorff die deze afgelegen plek in Peru bezocht en op deze lange waterval stuitte. De exacte hoogte is nog niet vastgesteld maar het wordt geschat bij de top 5 van de wereld te horen. De locals hebben de waterval lang verborgen willen houden omdat ze geloven in de vloek van de zeemeermin die hier in het water zou leven.

De watervallen van Iguazu

iguazu watervallen
de watervallen van Iguazu: hoeveel watervallen totaal is bijna niet te tellen.

Op de grens van 3-landenpunt Argentinië, Paraguay en Brazilie tref je de Iguazu watervallen : een ongelovelijk schouwspel van waterkracht. De Iquazu is eigenlijk een verzameling van watervallen van waar ooit een vulkaan uitbarste. Ruim 270 watervallen tesamen maken deze Iguazu tot wat het is. De legende zegt dat deze plek ontstaan is toen een mooie jonge vrouw weigerde om met een god te trouwen en in plaats daarvan koos voor haar geliefde. Toen de twee geliefden in een kano weg wilden vluchten, splitste de woedende god de rivier in een waterval.

Wandelingen in Iguazu National Park 

Vanuit de Argentijnse kant kan je Devil’s throat zien: de wand waar de waterval begint, dit bereik je na een wandeling door het regenwoud.  Het is echt aan te raden zowel de Argentijnse als de Paraguay kant te bezoeken. De Braziliaanse kant is minder gewild qua wandeltochten, maar wel een mooier uitzicht; bijvoorbeeld over de voet van devil’s Throat . Vaar met een bootje onder de watervallen om de echte kracht van water te ervaren.

De Kaieteur Falls

Kaieteur
de watervallen van Kaieteur

In Guyana’s “Kaieteur national park” ligt een onbekende waterval die ondanks dat een prachtig exemplaar is ! De Kaieteur stroomt door een spectaculair landschap. Ze worden aangeboden als een excursie vanuit Suriname: in buurland Guyana stroomt s’werelds breedste single-drop waterval. Ze bevindt zich in het amazonewoud. De complete val is ongeveer 250 meter hoog en behoort tot een van de krachtigste ter wereld.

Ban Gioc–Detian watervallen

de Ban Gioc Detian watervallen bij Vietnam en China

Deze watervallen liggen op de grens van de Vietnamese grens met China. De ene helft loopt door het Karst gebergte in China en de andere helft loopt door het Cao Bang in Vietnam. Ze komt op de 4e plek van de grootste watervallen ter wereld na Iguazu, Niagara falls en de Victoria falls. Gek genoeg is de waterval bij ons in Europa helemaal niet zo bekend.

De Havasu Falls

havasu falls in arizona, amerika, grand canyon
De Havasu falls in Arizona, Amerika , met onwaarschijnlijk mooie kleuren

Deze watervallen stromen over de rode rotsen in een prachtig turquoise water en dit kleurcontrast maakt het een van de meeste gefotografeerde watervallen ter wereld, gelegen in het adembenemend mooie Grand Canyon National Park. Het water stroomt uiteindelijk uit in de Colorado rivier. De prachtige kleuren van dit stuk natuur maken het een picture perfect…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here