Bergans of NorwayKlik hier en doe mee met onze win-actie!


 

De 7 leukste steden om te fietsen buiten Europa

Een fietsinspiratie, geschreven door Isa de Laat

Dat we in de Nederlandse steden goed kunnen fietsen weten we inmiddels wel, toch zijn er ook een heleboel andere steden in de wereld waar je op twee wielen de stad kunt bekijken. Buiten de positieve gevolgen op het gebied van milieu en gezondheid, kan het ook nog eens erg leuk en ontdekkend zijn. In dit lijstje neem ik je mee naar zeven leuke fietssteden buiten Europa.

1. Tokio (Japan)

Tokio in Japan
Tokio in Japan                                                                                   © Pixabay

Veel jongeren in Tokio verplaatsen zich in deze schone stad met de fiets. Ondanks het feit dat op sommige plaatsen hier fietsers het pad delen met wandelaars, zijn de Japanners in Tokio gewend aan dit vervoersmiddel. Op de fiets door Tokio is een mooie manier om het zien van de moderne architectuur van de stad te combineren met het bezoeken van historische tempels en heiligdommen.

2. New York (Amerika)

Er is niks mooier dan de wereldstad, New York, te ontdekken per fiets. Dit heb ik zelf dan ook een jaar geleden mogen ervaren. Leuk om te weten is dat fietsen in deze stad steeds populairder is geworden de laatste jaren, waardoor het huren van een fiets steeds goedkoper is (+/- 5 euro per uur). Een aanrader is om de fietsen van te voren online te boeken, dit bespaart geld.

Fietsen door Central Park
Fietsen door Central Park                                                                © Isa de Laat

Voor gezinnen met kinderen is het een aanrader om te fietsen door Central Park. Ook Manhatten is een leuke buurt voor de fiets. Fiets door Downtown Manhatten en over de Manhatten Bridge richting Brooklyn om de leuke straatjes te ontdekken.

New York
New York                                                                                         © Isa de Laat

3. Bogota (Colombia)

Niet elke Latijns-Amerikaanse stad is geschikt voor een fietstocht, een uitzondering is dan ook Bogota in Colombia. Vooral de zondag is geschikt voor het pakken van dit vervoersmiddel op twee wielen. Elke zondag worden namelijk een aantal drukke staten voor het verkeer afgesloten, alleen wandelaars en joggers zijn dan welkom. Deze gelegenheid wordt ‘ciclovia’ genoemd.

In Bogota ontkom je niet aan de graffiti, zo zijn er ook speciale Graffiti Tours per fiets. Ga op de fiets langs deze kunstwerken van de stad en ontdek welke (politieke) boodschappen er achter de werken zitten.

Graffiti in Bogota
Graffiti in Bogota                                                                                     © Pixabay

4. Montreal (Canada)

Met wel 600 kilometer aan fietspaden kan Montreal in dit rijtje niet ontbreken. Jaarlijks worden in Montreal verschillende fietsevenementen georganiseerd, zoals het ‘Go Bike Montréal Festival’ van 29 mei tot en met 2 juni.

Een erg mooie fietsroute is de volgende: volg de Boulevard de Maisonneuve, door het centrum, naar de heuvelachtige straat Saint Urbain en kom uiteindelijk uit in de buurt Mile End.

Let op: door de strenge winters kun je in de winter beter gebruik maken van de metro dan van de fiets.

Montreal in Canada
Montreal in Canada                                                                                  © Pixabay

5. Buenos Aires (Argentinië)

Buenos Aires wordt als fietsstad langzaam populairder. Je vindt in Buenos Aires twee grote natuurgebieden, die je perfect op de fiets kan ontdekken. Een van die natuurgebieden is Bosques de Palermo, een autovrij gebied. Het andere gebied is aan de oostkant van de stad, het natuurreservaat Ecológica Sur.

In Buenos Aires kan je gratis een fiets meenemen bij een van de vele Eco Bici-stations.

Buenos Aires in Argentinië
Buenos Aires in Argentinië                                                                         © Pixabay

6. Rio de Janeiro (Brazilië)

Rio de Janeiro in Brazilië is erg fietsvriendelijk, pak de fiets en ontdek tussen het fietsen door de geweldige uitzichten over de Baai van Guanabara. Ook het Tijuca National Park leent zich goed voor een fietsritje.

Rio de Janeiro
Rio de Janeiro                                                                                          © Pixabay

7. San Fransisco (Amerika)

Het klimaat in San Francisco is erg geschikt voor een fietstocht om de bezienswaardigheden te ontdekken. Er zijn erg veel mogelijkheden in de stad om een fiets te huren. San Francisco is een heuvelachtige stad waardoor het aan te raden is om een elektrische fiets te huren of om van tevoren goed uit te zoeken waar je naartoe wilt.

De Golden Gate Bridge in San Francisco
De Golden Gate Bridge in San Francisco                                                     © Pixabay

Rond januari/februari verhuis ik zelf voor een half jaar naar San Francisco. Ik zal daar ook vaak de fiets pakken, deze reisverhalen deel ik dan graag met jullie op Mountainreporters!

Meer over fietsen lees je op onze Fietspagina

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer