ADVERTENTIE
Advertentie
Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

De Algarve, perfect voor actieve natuurliefhebbers

Door Maaike de Vries

Dat de Algarve meer is dan zon, zee en strand is allang geen geheim meer voor outdoorliefhebbers. Zo ging Isa er al eens surfen en ging Jiska er klimmen, hardlopen en wandelen. 
Met name de komende maanden is de Algarve de ideale plek om heen te gaan. De temperatuur is een stuk aangenamer dan in de zomermaanden en de natuur neemt prachtige kleuren aan.

Om je daar met volle teugen van te laten genieten, vindt op 20 en 21 september het Algarve Natur Fest plaats.
Een event dat zich volledig richt op outdooractiviteiten. Het festival vindt plaats in het kustplaatsje Olhão.

Surfer Algarve Bron: pixabay
Surfer Algarve
Bron: pixabay

Zo kun je introductielessen zeilen en duiken volgen. Je kunt mountainbiken en kajakken. Maar ook Standup paddling, surfen, themawandelingen en diverse boottochten staan op het programma.  Het mooiste van alles? Deelname aan de activiteiten van het Algarve Natur Fest is gratis, het enige dat je hoeft te doen is tijdig reserveren en dat kan nu al via de website. 

 

Dol op dieren en natuur?

Dol op dieren en natuur? Dan is het Birdwatching & Nature Activities Festival iets voor jou! Van 10 tot 13 oktober zijn er allerlei activiteiten voor dierenliefhebbers. De jaarlijkse vogeltrek zorgt voor veel bekijks. Niet zo gek, want de meest bijzondere vogels zijn in die periode onderweg om te overwinteren in Afrika. Er zijn excursies ter land en ter zee, waarbij je niet alleen de prachtige vogels ziet, maar ook walvissen en dolfijnen kunt spotten.

De kustlijn van de Algarve
De kustlijn van de Algarve
Bron: Pixabay

De Portugese Algarve is zonzeker dankzij zijn ligging. Het is de meest zuidelijk gelegen regio van het vasteland. Daarmee heeft de regio per jaar zo’n 300 dagen zon. De kustlijn is ruim 200 kilometer en dankzij de bergketens in het achterland wordt de kust beschermt tegen de koude noordenwind.
Met slechts drie uurtjes vliegen ben je er al.

Advertentie
Tenerife is partner van Mountainreporters. Ook partner worden? Kijk op Samenwerken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.