klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

De beruchte Hillary Step is niet meer

Door de Mountainreporters redactie

De Hillary Step de beruchte laatste hindernis voor de top van de Mount Everest is verdwenen. Dit zeggen bergbeklimmers die zojuist terug zijn gekomen van een beklimming naar het hoogste punt van de wereld.

Mooi beeld van de Hillary Step ( Picture: Wikipedia)

Hillary Step nu een sneeuwhelling

Vorig jaar verklaarden getuigen al dat de rotsformatie verdwenen was, maar dit werd destijds tegen gesproken door de Nepalese autoriteiten of die nou weg was of niet.

Maar nu zijn de bergbeklimmers het er unaniem over eens dat de rotsformatie plaats heeft gemaakt voor een sneeuwhelling. Hierdoor wordt de beklimming een stuk minder zwaar en wordt er veel tijd gewonnen.

De beruchte HIllary Step (picture Indian Times)

Hoe heeft dit kunnen gebeuren?

Volgens sommige bergbeklimmers is de verandering het resultaat van de aardbeving die in 2015 aan 9.000 mensen het leven kostte. Volgens geologen is dit onwaarschijnlijk omdat het epicentrum zich op 450 kilometer afstand van de Mount Everest bevond. Er is dus enige twijfel of de aardbeving de rotsen op de top heeft kunnen verschuiven.

Dan toch de klimaatverandering?

Zou het dan toch de schuld van de klimaatverandering zijn? Er zijn al bepaalde pieken van de Alpen ingestort doordat het ijs wat de rotsen samenhield was gesmolten. Ook dit wordt weer tegengesproken door Dr. Jeffrey Kargel van het Amerikaanse Planetary Science Institute, vanwege de enorme hoogte van de Mount Everest acht hij dit onmogelijk.

Bron: HLN

Hoofdfoto: Wikipedia

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Canary Hiking

Eilandavontuur te voet: verken La Gomera en El Hierro

Canary Hiking nodigt je uit om de verborgen juweeltjes van de Canarische Eilanden te ontdekken tijdens onze onvergetelijke trektocht door La Gomera en El Hierro. Maak je klaar om te wandelen, met onze deskundige gidsen, door ongerepte bossen, langs adembenemende kliffen en historisch charmante dorpjes. Lees meer