klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

De beruchte Hillary Step is niet meer

Door de Mountainreporters redactie

De Hillary Step de beruchte laatste hindernis voor de top van de Mount Everest is verdwenen. Dit zeggen bergbeklimmers die zojuist terug zijn gekomen van een beklimming naar het hoogste punt van de wereld.

Mooi beeld van de Hillary Step ( Picture: Wikipedia)

Hillary Step nu een sneeuwhelling

Vorig jaar verklaarden getuigen al dat de rotsformatie verdwenen was, maar dit werd destijds tegen gesproken door de Nepalese autoriteiten of die nou weg was of niet.

Maar nu zijn de bergbeklimmers het er unaniem over eens dat de rotsformatie plaats heeft gemaakt voor een sneeuwhelling. Hierdoor wordt de beklimming een stuk minder zwaar en wordt er veel tijd gewonnen.

De beruchte HIllary Step (picture Indian Times)

Hoe heeft dit kunnen gebeuren?

Volgens sommige bergbeklimmers is de verandering het resultaat van de aardbeving die in 2015 aan 9.000 mensen het leven kostte. Volgens geologen is dit onwaarschijnlijk omdat het epicentrum zich op 450 kilometer afstand van de Mount Everest bevond. Er is dus enige twijfel of de aardbeving de rotsen op de top heeft kunnen verschuiven.

Dan toch de klimaatverandering?

Zou het dan toch de schuld van de klimaatverandering zijn? Er zijn al bepaalde pieken van de Alpen ingestort doordat het ijs wat de rotsen samenhield was gesmolten. Ook dit wordt weer tegengesproken door Dr. Jeffrey Kargel van het Amerikaanse Planetary Science Institute, vanwege de enorme hoogte van de Mount Everest acht hij dit onmogelijk.

Bron: HLN

Hoofdfoto: Wikipedia

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer