Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

De beruchte Hillary Step is niet meer

Door de Mountainreporters redactie

De Hillary Step de beruchte laatste hindernis voor de top van de Mount Everest is verdwenen. Dit zeggen bergbeklimmers die zojuist terug zijn gekomen van een beklimming naar het hoogste punt van de wereld.

Mooi beeld van de Hillary Step ( Picture: Wikipedia)

Hillary Step nu een sneeuwhelling

Vorig jaar verklaarden getuigen al dat de rotsformatie verdwenen was, maar dit werd destijds tegen gesproken door de Nepalese autoriteiten of die nou weg was of niet.

Maar nu zijn de bergbeklimmers het er unaniem over eens dat de rotsformatie plaats heeft gemaakt voor een sneeuwhelling. Hierdoor wordt de beklimming een stuk minder zwaar en wordt er veel tijd gewonnen.

De beruchte HIllary Step (picture Indian Times)

Hoe heeft dit kunnen gebeuren?

Volgens sommige bergbeklimmers is de verandering het resultaat van de aardbeving die in 2015 aan 9.000 mensen het leven kostte. Volgens geologen is dit onwaarschijnlijk omdat het epicentrum zich op 450 kilometer afstand van de Mount Everest bevond. Er is dus enige twijfel of de aardbeving de rotsen op de top heeft kunnen verschuiven.

Dan toch de klimaatverandering?

Zou het dan toch de schuld van de klimaatverandering zijn? Er zijn al bepaalde pieken van de Alpen ingestort doordat het ijs wat de rotsen samenhield was gesmolten. Ook dit wordt weer tegengesproken door Dr. Jeffrey Kargel van het Amerikaanse Planetary Science Institute, vanwege de enorme hoogte van de Mount Everest acht hij dit onmogelijk.

Bron: HLN

Hoofdfoto: Wikipedia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nieuw-Zeeland

Bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland. Letterlijk aan de andere kant van de wereld en een waanzinnige bestemming voor een droomvakantie. De natuur is er prachtig en niet voor niets heeft Nieuw-Zeeland dertien nationale parken verdeeld over het Noordereiland en het Zuidereiland. Voor meer inspiratie hebben we de zeven mooiste nationale parken voor je op een rij gezet. Lees meer

Reisverzekering

Voordelige reisverzekering voor actieve reizigers

De NKBV-reisverzekering met bergsportdekking biedt alles wat een normale doorlopende reisverzekering biedt, plus een extra dekking voor bergsportrisico’s. En omdat we deze verzekering voor tienduizenden leden tegelijk afsluiten, is de premie laag. Lees meer

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer