Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Naast de Skicircus Challenge in de winter heeft Saalbach Hinterglemm een nieuwe challenge erbij in de zomer. Drie lange afstandswandelingen – één uitdaging: met een totale lengte van 70 kilometer en 3.970 hoogtemeters is de hiking challenge de nieuwste attractie van Saalbach Hinterglemm voor sportieve bergwandelaars. Degenen die in staat zijn om de Pinzgau Walk, the Seven Summits of Saalbach Hinterglemm en The Home of Lässig Walk te doen, ontvangen een speciale trofee.

Vastleggen van de wandelingen

Als je van plan bent om de drie wandelingen te doen kun je bij een plaatselijke vvv een controlekaart ophalen. Elk controlepunt beschikt over een tang, waarmee de controlekaart geperforeerd kan worden. Een andere manier om alles vast te leggen is via de de Summitlynx app. Zelfs als er geen bereik is slaat de app de aanmeldingen offline op en worden deze geüpload zodra er weer verbinding is.


Wat kan de app van SummitLynx?
Met de gratis app kun je je op de bergtoppen vereeuwigen en daarmee bewijzen dat je echt boven bent geweest. Schrijf een bericht in het virtuele “Gipfelbuch”, neem een foto en verzamel al je successen in de kroniek (naam van de berg, datum & tijdstip).

Je bereikte doelen kun je ook online met Facebook verbinden en delen, zodat je vrienden meteen weten dat je het gehaald hebt. In de vriendenlijst kun je zien, wie, wanneer, welke berg bedwongen heeft. Download de app en probeer hem meteen uit! [download voor iPhone] [download voor Android]


Wandelen
© Saalbach, Mirja Geh

De Pinzgau walk

De Pinzgau Walk is de klassieker van de lange afstanden. Deze wandeling loopt vanaf de Schattberg hoog boven Saalbach tot de Schmittenhöhe hoog boven Zell am See. Hoewel de wandeling maar 650 klimmeters bevat moet de achtentwintig kilometer lange wandeling niet onderschat worden, er zijn namelijk geen hutten onderweg.

De wandeling begint bij het bergstation van de Schattberg X-Press en gaat vervolgens via Marxtenscharte, Seetörl, Klinglertörl, Klammscharte en Rohrertörl naar de Schmittenhöhe boven Zell am See. Na afloop kan bus 680 genomen worden om terug te keren naar Saalbach.

Wandelen
© Saalbach, Mirja Geh

Seven Summits of Saalbach Hinterglemm

Als je een ervaren bergwandelaar bent dan is de Seven Summits wandeling echt wat voor jou. Zoals de naam al aangeeft gaat de wandeling over zeven hoogste toppen van de Glemmtal vallei. De bergtocht is bijna vierentwintig kilometer lang.

Vergeet hier geen energiereserves voor over te houden want makkelijk is deze afdaling niet

De goed aangegeven route gaat via de Stemmer- en Hochkogel naar de Hochsaalbachkogel. Dit laatst genoemde stuk is technisch gezien de meest veeleisende beklimming. Vervolgens gaat de tocht verder langs de Bärensteigkogel, Manlitz- en Mittagskogel en eindigt deze bij de laatste piek en hoogste berg van het Glemmtal, de Geißstein met een hoogte van 2363 meter. Als je deze hebt bereikt is het tijd voor de afdaling door de Birgel naar het hoofd van de vallei. Vergeet hier geen energiereserves voor over te houden want makkelijk is deze afdaling niet. Er zijn geen onderhouden hutten langs deze route en dit vraagt om een goede voorbereiding: een perfecte uitrusting, genoeg voedsel en water, een reisplanning gebaseerd op het weer en alternatieve afdalingsopties zijn een must. Durf jij het aan?

Wandelen
© saalbach.com, Christian Wöckinger

Home of Lässig Walk

Dit nieuwe langeafstandspad in het dal van Saalbach Hinterglemm biedt adembenemende uitzichten en is helemaal Lässig! Oftewel, cool! De wandeling heeft een lengte van achttien kilometer en bevat 1800 klimmeters.

Wandelen
© saalbach.com, Christian Wöckinger

Het dal van Saalbach Hinterglemm is een perfect toevluchtsoord voor wandelaars en natuurliefhebbers, ver weg van fietspaden en alle liften. Ondanks dat de route uit een paar toppen bestaat die geliefd zijn bij de lokale bevolking bevat de U-vormige route talloze rustige stukken. Grote kans dat je marmotten en herten spot of zelfs gouden adelaars die rondcirkelen in de bergen op jacht naar voedsel.

Op een heldere dag is de aangrenzende provincie Tirol in het westen te zien, de berg Wilder Kaiser en de witte toppen van de Hohe Tauern

De wandeling begint op de parkeerplaats in Lengau. De eerste meters zijn die naar de Lindlingalm bergweide. Vanaf hier loopt het pad over de Birgl naar de bergrug Schusterscharte. Dit pad is meteen vrij steil maar hier worden meteen de meeste klimmeters van de hele wandeling gemaakt. En nog een voordeel, de rest van de klim ligt grotendeels in de schaduw. Vanaf de Schusterscharte gaat het pad naar de Mittagskogel, de Teufelssprung en de Gamshag. Op dit laatste gedeelte heb je een geweldig uitzicht over de hele Glemmtal-vallei. Op een heldere dag is de aangrenzende provincie Tirol in het westen te zien, de berg Wilder Kaiser en de witte toppen van de Hohe Tauern.

Na alle geweldige uitzichten in je opgenomen te hebben kan er een verfrissende pauze worden genomen bij de Hochtorsee. Na een korte pauze staan de Toralm, Tristkogel en de Saalkogel op het programma. Uiteindelijk leidt het pad over het Oberreiterjoch naar de top van de Staffkogel. Voor de afdaling moet je ongeveer 2.5 uur rekenen.

wandelen
© saalbach.com, Christian Wöckinger

Trofee

Als je deze drie wandelingen hebt voltooid ontvang je een speciale trofee. Naast dat is het natuurlijk ook een ontzettend leuke ervaring om deze prachtige wandelingen te doen! Ga je deze zomer hierheen? Deel jouw foto’s met ons! Dat kan onder dit artikel of op onze Facebook pagina.


Lees hier meer over Saalbach Hinterglemm in de zomer en winter


Bron en meer informatie: www.saalbach.com

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer