ADVERTENTIE

Klik hier voor meer informatie over actieve reizen naar Oostenrijk

 

Overnachten langs de Salkantay-trail in Peru

Door: Pauline van der Waal

De Salkantay-trek in Peru wordt ook wel de alternatieve Inca-trail naar Machu Picchu genoemd. Het is alweer even geleden dat ik deze vier- à vijfdaagse tocht liep. Ondanks de schitterende omgeving, de leuke groep, de geweldige gids en natuurlijk als kers op de taart het bezoek aan de Incastad, was het toch ook wel afzien. Vooral het overnachten was back-to-basic met zeer eenvoudige campsites. Maar wat blijkt nu: dat hoeft helemaal niet! Je kunt onderweg namelijk ook op de meest waanzinnige logeeradressen terecht.

Salkantay en Machu Picchu

Machu Picchu, de Inca-stad die rond 1440 is gebouwd en tot de Spaanse verovering in 1532 bewoond is geweest, is een grote trekpleister voor iedereen die Peru bezoekt. De meest gewilde manier is een aantal dagen lopen via de Inca-trail, alleen is die vanwege de populariteit meestal al maanden van tevoren volgeboekt.

Salkantay-trail
Salkantay-trail.

Je hebt meer kans met de Salkantay-trek. Je kunt die zelfs meestal ter plekke in Cusco nog boeken, met een vertrek binnen enkele dagen of zelfs de volgende dag. Geef jezelf echter wel even de tijd om te acclimatiseren aan de hoogte!

Vijfdaagse route van de Salkantay
Vijfdaagse route van de Salkantay

Sjiek-de-friemel kamperen onderweg

Tijdens mijn tocht kampeerden we in een simpel koepeltentje op campsites zonder al te veel voorzieningen. Inmiddels is glamping ook doorgedrongen in de Andes, en kun je gaan voor meer luxe, zoals deze groene koepels midden in het prachtige landschap. Het is een initiatief van Peru Ecocamp, en er zijn er wel vijf langs de route, waarvan de hoogste op 3900 meter ligt. Voor meer informatie en reserveringen check de site.

Peru Ecocamp heeft vijf prachtige ecolodges langs de Salkantay-route
Peru Ecocamp heeft vijf prachtige ecolodges langs de Salkantay-route
Machuraccay Tambo is de hoogste ecolodge ter wereld op een hoogte van 4.815 meter.
Machuraccay Tambo is de hoogste ecolodge ter wereld op een hoogte van 4.815 meter.

Logeren op duizelingwekkende hoogte

Vind je 3900 meter al hoog? Think again! Je kunt namelijk tijdens je trek overnachten in het hoogste hostel ter wereld, op 4815 meter! Of je hier echt lekker slaapt is natuurlijk een tweede, maar wat een ervaring. Lekkere bedden, nog lekkerder eten uit de lokale keuken, en zo ongeveer letterlijk on top of the world. Ik teken ervoor in ieder geval. Meer informatie over de vier hoogstgelegen lodges langs de route vind je op de site van Andean Lodges.

Heerlijk baden in luxe tijdens het afzien op de Salkantay
Heerlijk baden in luxe tijdens het afzien op de Salkantay

Over the top met jacuzzi en massage

Wil je jezelf écht verwennen na al dat lopen? Ook dat kan. Er zijn namelijk ook luxueuze overnachtings-mogelijkheden, waarbij je je in een heerlijk hotel waant. Vergeet daarbij ook de bijbehorende restaurants niet, en je wilt hier nooit meer weg. Droom lekker weg bij de schitterende plaatjes op de site van Mountainlodges of Peru en begin maar vast met het plannen van je trip.

Wil je meer lezen over mijn tocht de Salkantay? Lees dan hier mijn verslag. Je vindt ook meer informatie op de site van Peru Travel. Ook schreef ik al eens over Machu Picchu. Het wordt overigens wel gewaardeerd als je in het heiligdom je broek aan houdt.


Lees hier meer artikelen over Peru


 

Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.