In de bergen kun je van bovenaf heel mooi de loop van een spoorbaan zien. En dan helemaal als er een trein overheen slingert. Dit zijn een paar voorbeelden van mooie trein trajecten in de bergen.

De mooiste trein trajecten in de bergen, #1

De Glacier Express in Zwitserland is misschien de spectaculairste daar waar het om bruggen en tunnels gaat. Vanuit het autovrije Zermatt onderaan de Matterhorn gaat de route over Visp, Brig en Andermatt, Disentis naar Chur. Tijdens de reis neem je 291 bruggen en 91 tunnels. Echt snel gaat het niet, dus is er tijd genoeg om ze te bekijken en van het waanzinnige uitzicht te genieten. De hele reis duurt ruim 8 uur. Uiteraard kun je ook kiezen voor deel trajecten. Zo duurt het stukje Zermatt – Chur ruim 5 uur en vanuit Brig naar Chur iets minder dan 4 uur.

Trein trajecten
De Glacier Express, Zwitserland. Foto: www.glacierexpress.nl

#2 van Oslo naar Bergen

Een van de klassiekers in het rijtje mooiste reisroutes in Europa. En gelukkig voor dit artikel niet alleen naar Bergen maar ook door bergen. De reis begint met een stuk door de Noorse oerbossen om vervolgens te klimmen naar boomloze hoogvlaktes. Op het hoogste punt ligt op 2 maanden na het hele jaar sneeuw! Een prachtig wandelgebied, al loopt het net wat lekkerder als er geen sneeuw ligt. Via Myrdal daalt de trein uiteindelijk af naar Bergen, de prachtige mooie havenplaats met unieke huizen. Vanuit daar zijn de fjorden in de buurt per boot te bereiken, een leuk uitstapje dus.

Trein trajecten
Een van de mooiste in Noorwegen: Oslo Bergen. Foto: treinreiswinkel.nl

#3 Rigi tandradbaan in Zwitserland

Vlakbij Luzern, Zwitserland (ja alweer Zwitserland) ligt de Rigi. Het is een bergachtig gebied tussen Küssnacht am Rigi, Goldau en Gersau. En de Zwitsers zijn al jarenlang gek op treinen zo ook hier. Al bijna 150 jaar geleden is dit gebied goed bereikbaar dankzij de Rigibahn. Een klassieke tandradbaan die dus heel erg steile hellingen kan bedwingen. De trein klimt uiteindelijk naar een hoogte van 1798 meter. Onderweg naar boven (in de zomer) een knalgroen landschap Met weilanden, bomen en grazende Milka koeien. Boven aangekomen heb je een schitterend uitzicht over het Vierwoudstedenmeer.

trein trajecten
Een van de oude locs gaat steil omhoog. Foto: David Gubler (http://www.bahnbilder.ch)

Meer weten?

Check treinreiswinkel.nl voor vrijwel alle besproken treintrajecten en nog veel meer.

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer