klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

In de bergen kun je van bovenaf heel mooi de loop van een spoorbaan zien. En dan helemaal als er een trein overheen slingert. Dit zijn een paar voorbeelden van mooie trein trajecten in de bergen.

De mooiste trein trajecten in de bergen, #1

De Glacier Express in Zwitserland is misschien de spectaculairste daar waar het om bruggen en tunnels gaat. Vanuit het autovrije Zermatt onderaan de Matterhorn gaat de route over Visp, Brig en Andermatt, Disentis naar Chur. Tijdens de reis neem je 291 bruggen en 91 tunnels. Echt snel gaat het niet, dus is er tijd genoeg om ze te bekijken en van het waanzinnige uitzicht te genieten. De hele reis duurt ruim 8 uur. Uiteraard kun je ook kiezen voor deel trajecten. Zo duurt het stukje Zermatt – Chur ruim 5 uur en vanuit Brig naar Chur iets minder dan 4 uur.

Trein trajecten
De Glacier Express, Zwitserland. Foto: www.glacierexpress.nl

#2 van Oslo naar Bergen

Een van de klassiekers in het rijtje mooiste reisroutes in Europa. En gelukkig voor dit artikel niet alleen naar Bergen maar ook door bergen. De reis begint met een stuk door de Noorse oerbossen om vervolgens te klimmen naar boomloze hoogvlaktes. Op het hoogste punt ligt op 2 maanden na het hele jaar sneeuw! Een prachtig wandelgebied, al loopt het net wat lekkerder als er geen sneeuw ligt. Via Myrdal daalt de trein uiteindelijk af naar Bergen, de prachtige mooie havenplaats met unieke huizen. Vanuit daar zijn de fjorden in de buurt per boot te bereiken, een leuk uitstapje dus.

Trein trajecten
Een van de mooiste in Noorwegen: Oslo Bergen. Foto: treinreiswinkel.nl

#3 Rigi tandradbaan in Zwitserland

Vlakbij Luzern, Zwitserland (ja alweer Zwitserland) ligt de Rigi. Het is een bergachtig gebied tussen Küssnacht am Rigi, Goldau en Gersau. En de Zwitsers zijn al jarenlang gek op treinen zo ook hier. Al bijna 150 jaar geleden is dit gebied goed bereikbaar dankzij de Rigibahn. Een klassieke tandradbaan die dus heel erg steile hellingen kan bedwingen. De trein klimt uiteindelijk naar een hoogte van 1798 meter. Onderweg naar boven (in de zomer) een knalgroen landschap Met weilanden, bomen en grazende Milka koeien. Boven aangekomen heb je een schitterend uitzicht over het Vierwoudstedenmeer.

trein trajecten
Een van de oude locs gaat steil omhoog. Foto: David Gubler (http://www.bahnbilder.ch)

Meer weten?

Check treinreiswinkel.nl voor vrijwel alle besproken treintrajecten en nog veel meer.

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Canary Hiking

Eilandavontuur te voet: verken La Gomera en El Hierro

Canary Hiking nodigt je uit om de verborgen juweeltjes van de Canarische Eilanden te ontdekken tijdens onze onvergetelijke trektocht door La Gomera en El Hierro. Maak je klaar om te wandelen, met onze deskundige gidsen, door ongerepte bossen, langs adembenemende kliffen en historisch charmante dorpjes. Lees meer