ADVERTENTIE

Klik hier voor de mooiste bergwandelingen en huttentochten in Oostenrijk

 

In de bergen kun je van bovenaf heel mooi de loop van een spoorbaan zien. En dan helemaal als er een trein overheen slingert. Dit zijn een paar voorbeelden van mooie trein trajecten in de bergen.

De mooiste trein trajecten in de bergen, #1

De Glacier Express in Zwitserland is misschien de spectaculairste daar waar het om bruggen en tunnels gaat. Vanuit het autovrije Zermatt onderaan de Matterhorn gaat de route over Visp, Brig en Andermatt, Disentis naar Chur. Tijdens de reis neem je 291 bruggen en 91 tunnels. Echt snel gaat het niet, dus is er tijd genoeg om ze te bekijken en van het waanzinnige uitzicht te genieten. De hele reis duurt ruim 8 uur. Uiteraard kun je ook kiezen voor deel trajecten. Zo duurt het stukje Zermatt – Chur ruim 5 uur en vanuit Brig naar Chur iets minder dan 4 uur.

Trein trajecten
De Glacier Express, Zwitserland. Foto: www.glacierexpress.nl

#2 van Oslo naar Bergen

Een van de klassiekers in het rijtje mooiste reisroutes in Europa. En gelukkig voor dit artikel niet alleen naar Bergen maar ook door bergen. De reis begint met een stuk door de Noorse oerbossen om vervolgens te klimmen naar boomloze hoogvlaktes. Op het hoogste punt ligt op 2 maanden na het hele jaar sneeuw! Een prachtig wandelgebied, al loopt het net wat lekkerder als er geen sneeuw ligt. Via Myrdal daalt de trein uiteindelijk af naar Bergen, de prachtige mooie havenplaats met unieke huizen. Vanuit daar zijn de fjorden in de buurt per boot te bereiken, een leuk uitstapje dus.

Trein trajecten
Een van de mooiste in Noorwegen: Oslo Bergen. Foto: treinreiswinkel.nl

#3 Rigi tandradbaan in Zwitserland

Vlakbij Luzern, Zwitserland (ja alweer Zwitserland) ligt de Rigi. Het is een bergachtig gebied tussen Küssnacht am Rigi, Goldau en Gersau. En de Zwitsers zijn al jarenlang gek op treinen zo ook hier. Al bijna 150 jaar geleden is dit gebied goed bereikbaar dankzij de Rigibahn. Een klassieke tandradbaan die dus heel erg steile hellingen kan bedwingen. De trein klimt uiteindelijk naar een hoogte van 1798 meter. Onderweg naar boven (in de zomer) een knalgroen landschap Met weilanden, bomen en grazende Milka koeien. Boven aangekomen heb je een schitterend uitzicht over het Vierwoudstedenmeer.

trein trajecten
Een van de oude locs gaat steil omhoog. Foto: David Gubler (http://www.bahnbilder.ch)

Meer weten?

Check treinreiswinkel.nl voor vrijwel alle besproken treintrajecten en nog veel meer.

Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.