Het Europese nachtnet wordt verder uitgebreid

Door: Pauline van der Waal

Het gonsde al even van de geruchten, maar nu is het dan echt officieel bevestigd door de SBB zelf: de nachttrein Amsterdam-Zürich komt terug! Vanaf december 2021 is het zo ver.

Lijndienst in ere hersteld

In december 2016 was het gedaan met de nachttrein naar Zürich vanuit Amsterdam, en rijdt alleen de dagtrein Amsterdam-Basel nog, die rond achten ’s ochtends vanuit onze hoofdstad vertrekt. Mede door de extreem lage prijzen van vliegtickets kozen veel mensen voor het vliegtuig in plaats van de trein, en de trein werd verlieslatend.

Nu reizigers inzien dat het voor het milieu desastreus is dat er zoveel wordt gevlogen en zelfs ‘vliegschaamte’ z’n intrede heeft gedaan lijken de kansen voor de trein gekeerd. Eerder werd al aangekondigd dat vanaf december 2020 de nachttrein van Amsterdam naar Wenen weer rijdt.

Van haalbaarheidsonderzoek naar nieuwe dienstregeling

In augustus werd bekend dat de verschillende Europese spoorwegmaatschappijen een haalbaarheidsonderzoek wilden doen, om te zien of de treinverbinding weer rendabel gemaakt zou kunnen worden. Inmiddels is er een intentieverklaring getekend en lijken alle (spoor)seinen op groen te staan. Naast eindbestemming Zürich zal de trein ook gaan stoppen in onder meer Keulen, Frankrfurt en Basel.

Bron: SBB

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer