ADVERTENTIE

Klik hier voor de mooiste bergwandelingen en huttentochten in Oostenrijk

 

Het Europese nachtnet wordt verder uitgebreid

Door: Pauline van der Waal

Het gonsde al even van de geruchten, maar nu is het dan echt officieel bevestigd door de SBB zelf: de nachttrein Amsterdam-Zürich komt terug! Vanaf december 2021 is het zo ver.

Lijndienst in ere hersteld

In december 2016 was het gedaan met de nachttrein naar Zürich vanuit Amsterdam, en rijdt alleen de dagtrein Amsterdam-Basel nog, die rond achten ‘s ochtends vanuit onze hoofdstad vertrekt. Mede door de extreem lage prijzen van vliegtickets kozen veel mensen voor het vliegtuig in plaats van de trein, en de trein werd verlieslatend.

Nu reizigers inzien dat het voor het milieu desastreus is dat er zoveel wordt gevlogen en zelfs ‘vliegschaamte’ z’n intrede heeft gedaan lijken de kansen voor de trein gekeerd. Eerder werd al aangekondigd dat vanaf december 2020 de nachttrein van Amsterdam naar Wenen weer rijdt.

Van haalbaarheidsonderzoek naar nieuwe dienstregeling

In augustus werd bekend dat de verschillende Europese spoorwegmaatschappijen een haalbaarheidsonderzoek wilden doen, om te zien of de treinverbinding weer rendabel gemaakt zou kunnen worden. Inmiddels is er een intentieverklaring getekend en lijken alle (spoor)seinen op groen te staan. Naast eindbestemming Zürich zal de trein ook gaan stoppen in onder meer Keulen, Frankrfurt en Basel.

Bron: SBB

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.