Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Het Europese nachtnet wordt verder uitgebreid

Door: Pauline van der Waal

Het gonsde al even van de geruchten, maar nu is het dan echt officieel bevestigd door de SBB zelf: de nachttrein Amsterdam-Zürich komt terug! Vanaf december 2021 is het zo ver.

Lijndienst in ere hersteld

In december 2016 was het gedaan met de nachttrein naar Zürich vanuit Amsterdam, en rijdt alleen de dagtrein Amsterdam-Basel nog, die rond achten ’s ochtends vanuit onze hoofdstad vertrekt. Mede door de extreem lage prijzen van vliegtickets kozen veel mensen voor het vliegtuig in plaats van de trein, en de trein werd verlieslatend.

Nu reizigers inzien dat het voor het milieu desastreus is dat er zoveel wordt gevlogen en zelfs ‘vliegschaamte’ z’n intrede heeft gedaan lijken de kansen voor de trein gekeerd. Eerder werd al aangekondigd dat vanaf december 2020 de nachttrein van Amsterdam naar Wenen weer rijdt.

Van haalbaarheidsonderzoek naar nieuwe dienstregeling

In augustus werd bekend dat de verschillende Europese spoorwegmaatschappijen een haalbaarheidsonderzoek wilden doen, om te zien of de treinverbinding weer rendabel gemaakt zou kunnen worden. Inmiddels is er een intentieverklaring getekend en lijken alle (spoor)seinen op groen te staan. Naast eindbestemming Zürich zal de trein ook gaan stoppen in onder meer Keulen, Frankrfurt en Basel.

Bron: SBB

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Bergsportdag

Je vakantie start op de Bergsportdag

Deze zomer naar de bergen? Kom dan naar de Bergsportdag, 17 maart in het NBC Nieuwegein. Een dag met een uitgebreid programma vol inspirerende sprekers en lezingen, leerzame workshops, de mooiste hikes en het nieuwste materiaal. Dé perfecte voorbereiding voor jouw volgende avontuur. Lees meer