Met gerecycled en synthetisch dons trotseer je elk weertype

Door: Pauline van der Waal | Rab

Het geweldige outdoormerk Rab werd veertig jaar geleden opgericht op de zolder van een klein rijtjeshuis in Sheffield. Inmiddels staat Rab bekend als maker van robuuste, hoogwaardige kleding en uitrusting voor in de bergen. Je krijgt absolute bescherming, comfort en vrijheid, of dat nou in de heuvels, op steile rotsen of op bergtoppen is.

Nu is er Rabs nieuwe 100% gerecyclede synthetische isolatie “Cirrus HL”, die je nog beter warm houdt dan voorheen. Heerlijk warme kleding maken is de core business van dit bedrijf dat zichzelf ook wel de “Master of Insulation” noemt.

Rab houdt je warm, onder alle omstandigheden. ©Mathis Dumas
Rab houdt je warm, onder alle omstandigheden. ©Mathis Dumas

Cirrus HL is volledig synthetisch

Cirrus HL ™ is de nieuwe generatie synthetische isolatie van Rab. Het is ontwikkeld en uitvoerig getest voor de beste prestaties en om de impact op het milieu zo laag mogelijk te houden. Tegelijkertijd is het warmer, duurzamer, dikker en 100% gerecycled. De structuur van het materiaal is speciaal ontwikkeld om zoveel mogelijk op dons te lijken. Het vulmateriaal houdt lucht goed vast, waardoor je langer warm blijft in koude en natte omstandigheden.

De Rab collectie ie geschikt voor simpele wandelingen, pittige hikes en klims op grote hoogte. ©Mathis Dumas
De Rab collectie ie geschikt voor simpele wandelingen, pittige hikes en klims op grote hoogte. ©Mathis Dumas

Hierom wil je kleding van Cirrus HL

Cirrus HL is 100% gerecycled en wordt gemaakt van tien gerecyclede PET-flessen per jas. De nieuwe Cirrus HL heeft een grotere vulkracht, wat de jassen 10% warmer maakt dan kleding met hetzelfde gewicht. De verdeling van het vulmateriaal is ook beter door de binnenstructuur van de jas, waardoor er geen koude plekken ontstaan. Tot slot is je kleding een stuk duurzamer, want ook na herhaaldelijk thuiswassen behoudt Cirrus HL de oorspronkelijke vorm en klontert niet. Je blijft dus super lang warm in alle jacks.

Nebula Pro Jacket is het warmste jack

Het Nebula Pro Jacket is het warmste in de Cirrus HL-reeks van Rab. Natuurlijk gemaakt van gerecyclede materialen en met een capuchon die compatibel is met een helm. De jas heeft een tweewegritssluiting , waardoor het de perfecte keuze is voor trektochten, bergbeklimmen en koude dagen op steile rotsen. Leverbaar voor mannen en vrouwen en de adviesprijs is € 229,95.

Bekijk het Rab Nebula Pro Jacket

Het comfortabele Cirrus Alpine Jacket

Dit veelzijdige Cirrus Alpine Jacket is een licht, hoogwaardig synthetisch jack met Cirrus HL isolatie. De jas is duurzaam en toch comfortabel, zelfs in natte omstandigheden. Leverbaar voor mannen en vrouwen en een adviesprijs van €199,95.

Bekijk het Rab Cirrus Alpine Jacket

Veelzijdig Cirrus Jacket in hippe kleuren

Met gerecyclede stoffen en synthetische isolatie is Rab’s stoere en veelzijdige Cirrus Jacket de perfecte outfit voor elke soort buitenactiviteit. Leverbaar voor mannen en vrouwen en een adviesprijs van € 169,95.

Bekijk het Rab Cirrus Jacket

Houd je lijf warm met het Cirrus Vest

Met nieuwe, gerecyclede synthetische Cirrus HL-isolatie houdt het Cirrus Vest je bovenlijf heerlijk warm, hoe uitdagend de omstandigheden ook zijn. Het vest heeft een uitstekend ademend vermogen en geeft bewegingsvrijheid. Leverbaar voor mannen en vrouwen en een adviesprijs van € 139,95.

Bekijk het Rab Cirrus Vest

Hier is Rab verkrijgbaar

Natuurlijk kun je jouw nieuwe jas online bestellen. Maar de nieuwe wintercollectie van Rab ligt nu ook in de winkels, bijvoorbeeld in de Rab-shop-in-shops bij Zwerfkei in Woerden en Kathmandu in Utrecht en Amsterdam.

Hoofdfoto: RAB ©Mathis Dumas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.