klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geocaches overal om ons heen

Ze liggen over de hele wereld, overal om ons heen. Goed verstopt natuurlijk, zodat de niet-geocachers helemaal niks in de gaten hebben! Geocaches! Geocaches zijn verstopte kokers/doosjes in verschillende maten. Bij geocachen ga je op zoek naar deze caches, die door andere spelers zijn geplaatst. Over de hele wereld liggen er nu wel zo’n 3 miljoen!

Geocaching: de perfecte combinatie van een speurtocht en outdoor. Foto: Mountainreporters.com

Hou jij van speurtochten en outdoor? Dan is het geocachen een perfecte bezigheid voor jou! Naast dat je outdoor aan het speuren bent kom je sneller op plekken die je anders gegarandeerd over het hoofd zou zien of kom je dingen te weten die je anders nooit te weten zou komen.

Hou jij van speurtochten en outdoor? Dan is het geocachen een perfecte bezigheid voor jou!

Hoe werkt het?

Je maakt een account op geocaching.com waar je al je caches bij kan houden. Vervolgens download je een geocaching app en kun je aan de slag! Je selecteert een cache die je wilt zoeken en voert de coördinaten in van het startpunt. De speurtocht begint! Na het volgen van alle aanwijzingen vind je als het goed is de koker/het doosje. Hierin vind je een logboek waarin je je naam schrijft als bewijs dat je de cache hebt gevonden. Ook kan het zijn dat er in de cache nog kleine prijzen liggen zoals een sleutelhanger oid, die je kan meenemen en er iets anders voor terug neer kan leggen. Daarna leg je de cache weer terug en kan je de cache online vastleggen!

Een Geocache
Een Geocache ©Foto Geocaching.com

Geschiedenis

Geocaching is begonnen in de Verenigde Staten en bedacht door Dave Ulmer. Op 3 mei van het jaar 2000 verstopte Ulmer een emmer met ruilmiddelen in een bos bij zijn woonplaats Portland in de staat Oregon. Hij meldde de coördinaten van de emmer op internet in een discussiegroep over satellietnavigatie (sci.geo. satellite-nav). Hij noemt het spel ‘The Great American GPS Stash Hunt’. Iedereen met een GPS kon toen de emmer (de stash) gaan zoeken. Op 4 mei wordt hij voor het eerst gevonden door Mike Teague die het logboek tekende, het geld meenam en de inhoud aanvulde met sigaretten, een pen en een cassettebandje.

Gave Geocaches

Een persoonlijke tip in Nederland is de geocache waarbij je loopt over de muur Maastricht. Naast dat het een leuke cache is, zie je ook nog eens de stadsmuur van Maastricht! Een andere gave geocache is de Mount Everest geocache. Natuurlijk niet voor velen weggelegd aangezien je de top van de Mount Everest moet bereiken om deze te voltooien, maar wel heel gaaf!

Heb jij al eens gezocht naar een geocache?


Geocaching apps voor Android en iPhone


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Canary Hiking

Eilandavontuur te voet: verken La Gomera en El Hierro

Canary Hiking nodigt je uit om de verborgen juweeltjes van de Canarische Eilanden te ontdekken tijdens onze onvergetelijke trektocht door La Gomera en El Hierro. Maak je klaar om te wandelen, met onze deskundige gidsen, door ongerepte bossen, langs adembenemende kliffen en historisch charmante dorpjes. Lees meer