Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geocaches overal om ons heen

Ze liggen over de hele wereld, overal om ons heen. Goed verstopt natuurlijk, zodat de niet-geocachers helemaal niks in de gaten hebben! Geocaches! Geocaches zijn verstopte kokers/doosjes in verschillende maten. Bij geocachen ga je op zoek naar deze caches, die door andere spelers zijn geplaatst. Over de hele wereld liggen er nu wel zo’n 3 miljoen!

Geocaching: de perfecte combinatie van een speurtocht en outdoor. Foto: Mountainreporters.com

Hou jij van speurtochten en outdoor? Dan is het geocachen een perfecte bezigheid voor jou! Naast dat je outdoor aan het speuren bent kom je sneller op plekken die je anders gegarandeerd over het hoofd zou zien of kom je dingen te weten die je anders nooit te weten zou komen.

Hou jij van speurtochten en outdoor? Dan is het geocachen een perfecte bezigheid voor jou!

Hoe werkt het?

Je maakt een account op geocaching.com waar je al je caches bij kan houden. Vervolgens download je een geocaching app en kun je aan de slag! Je selecteert een cache die je wilt zoeken en voert de coördinaten in van het startpunt. De speurtocht begint! Na het volgen van alle aanwijzingen vind je als het goed is de koker/het doosje. Hierin vind je een logboek waarin je je naam schrijft als bewijs dat je de cache hebt gevonden. Ook kan het zijn dat er in de cache nog kleine prijzen liggen zoals een sleutelhanger oid, die je kan meenemen en er iets anders voor terug neer kan leggen. Daarna leg je de cache weer terug en kan je de cache online vastleggen!

Een Geocache
Een Geocache ©Foto Geocaching.com

Geschiedenis

Geocaching is begonnen in de Verenigde Staten en bedacht door Dave Ulmer. Op 3 mei van het jaar 2000 verstopte Ulmer een emmer met ruilmiddelen in een bos bij zijn woonplaats Portland in de staat Oregon. Hij meldde de coördinaten van de emmer op internet in een discussiegroep over satellietnavigatie (sci.geo. satellite-nav). Hij noemt het spel ‘The Great American GPS Stash Hunt’. Iedereen met een GPS kon toen de emmer (de stash) gaan zoeken. Op 4 mei wordt hij voor het eerst gevonden door Mike Teague die het logboek tekende, het geld meenam en de inhoud aanvulde met sigaretten, een pen en een cassettebandje.

Gave Geocaches

Een persoonlijke tip in Nederland is de geocache waarbij je loopt over de muur Maastricht. Naast dat het een leuke cache is, zie je ook nog eens de stadsmuur van Maastricht! Een andere gave geocache is de Mount Everest geocache. Natuurlijk niet voor velen weggelegd aangezien je de top van de Mount Everest moet bereiken om deze te voltooien, maar wel heel gaaf!

Heb jij al eens gezocht naar een geocache?


Geocaching apps voor Android en iPhone


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer