Geocaches overal om ons heen

Ze liggen over de hele wereld, overal om ons heen. Goed verstopt natuurlijk, zodat de niet-geocachers helemaal niks in de gaten hebben! Geocaches! Geocaches zijn verstopte kokers/doosjes in verschillende maten. Bij geocachen ga je op zoek naar deze caches, die door andere spelers zijn geplaatst. Over de hele wereld liggen er nu wel zo’n 3 miljoen!

Geocaching: de perfecte combinatie van een speurtocht en outdoor. Foto: Mountainreporters.com

Hou jij van speurtochten en outdoor? Dan is het geocachen een perfecte bezigheid voor jou! Naast dat je outdoor aan het speuren bent kom je sneller op plekken die je anders gegarandeerd over het hoofd zou zien of kom je dingen te weten die je anders nooit te weten zou komen.

Hou jij van speurtochten en outdoor? Dan is het geocachen een perfecte bezigheid voor jou!

Hoe werkt het?

Je maakt een account op geocaching.com waar je al je caches bij kan houden. Vervolgens download je een geocaching app en kun je aan de slag! Je selecteert een cache die je wilt zoeken en voert de coördinaten in van het startpunt. De speurtocht begint! Na het volgen van alle aanwijzingen vind je als het goed is de koker/het doosje. Hierin vind je een logboek waarin je je naam schrijft als bewijs dat je de cache hebt gevonden. Ook kan het zijn dat er in de cache nog kleine prijzen liggen zoals een sleutelhanger oid, die je kan meenemen en er iets anders voor terug neer kan leggen. Daarna leg je de cache weer terug en kan je de cache online vastleggen!

Een Geocache
Een Geocache ©Foto Geocaching.com

Geschiedenis

Geocaching is begonnen in de Verenigde Staten en bedacht door Dave Ulmer. Op 3 mei van het jaar 2000 verstopte Ulmer een emmer met ruilmiddelen in een bos bij zijn woonplaats Portland in de staat Oregon. Hij meldde de coördinaten van de emmer op internet in een discussiegroep over satellietnavigatie (sci.geo. satellite-nav). Hij noemt het spel ‘The Great American GPS Stash Hunt’. Iedereen met een GPS kon toen de emmer (de stash) gaan zoeken. Op 4 mei wordt hij voor het eerst gevonden door Mike Teague die het logboek tekende, het geld meenam en de inhoud aanvulde met sigaretten, een pen en een cassettebandje.

Gave Geocaches

Een persoonlijke tip in Nederland is de geocache waarbij je loopt over de muur Maastricht. Naast dat het een leuke cache is, zie je ook nog eens de stadsmuur van Maastricht! Een andere gave geocache is de Mount Everest geocache. Natuurlijk niet voor velen weggelegd aangezien je de top van de Mount Everest moet bereiken om deze te voltooien, maar wel heel gaaf!

Heb jij al eens gezocht naar een geocache?


Geocaching apps voor Android en iPhone


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer