De beste slaapzak van 203 inzendingen

Door Pauline van der Waal

Misschien wel het allerbelangrijkste als je outdoor of in de bergen gaat kamperen, is dat je op pad gaat met een goede slaapzak. Zeker als je de lat nog wat hoger legt en je aan een heuse expeditie waagt. Op zoek naar de beste? Die heb je nu gevonden. En ik leg je uit waarom.

Rab wint goud in categorie Outstanding Outdoor van IPSO

Dat outdoormerk Rab goede spullen maakt, wisten we al. Nu heeft hun nieuwe slaapzak Rab Mythic Ultra 180 op de IPSO-show in Duitsland een award in de wacht gesleept. Uit meer dan 200 inzendingen in 28 categorieën kwam deze slaapzak als beste uit de bus.

Rab’s Mythic Ultra 180 sleeping bag
Rab’s Mythic Ultra 180 sleeping bag

Nieuwste ontwikkelingen maken slaapzak zo geweldig

Met een ongelofelijk gewicht van slechts 400 gram geeft de Mythic Ultra 180 nieuwe betekenis aan de term ‘ultralight’. Zeker voor zwaardere expedities waar elke gram telt, is dit een enorme plus. Of min, natuurlijk.

de slaapzak is 32% warmer dan voorheen, terwijl er geen concessies worden gedaan op het gewicht

De slaapzak is gevuld met de allerbeste kwaliteit ganzendons. Door de laatste technische snufjes toe te passen door middel van Thermo Ionic Lining Technology (TILT) is de slaapzak 32% warmer dan voorheen terwijl er geen concessies worden gedaan op het gewicht. TILT is afgekeken uit de ruimtevaart en maakt gebruik van speciale layers die ervoor zorgen dat lichaamswarmte wordt teruggekaatst in plaats van de slaapzak kan verlaten.

De jury test alle producten van de Outstanding Outdoor-categorie. Foto: IPSO.com
De jury test alle producten van de Outstanding Outdoor-categorie. Foto: IPSO.com

Hebben?

is dit dé slaapzak voor je nieuwe avonturen? Dan moet je nog wel even geduld hebben. De nieuwe Mythic Ultra-serie mag dan inmiddels gepresenteerd zijn op de beurs en daar de hoofdprijs hebben weggesleept, pas vanaf februari 2020 zijn de twee verschillende uitvoeringen (Mythic Ultra 180 & Mythic Ultra 360) verkrijgbaar in de winkel.

Meer informatie over deze slaapzak of de andere geweldige producten van Rab? Kijk dan even op de website van Rab. Interesse in de awards? Kijk dan op de site van IPSO.

Foto: Karin Nijhof en Ilse Nijhof, de slaapzak op de foto is niet de Mythic Ultra, maar de Rab Ascent 700.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.