Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Welk type buur heb jij het liefst naast je staan?

Door Ilse Nijhof

W

ie regelmatig gaat kamperen weet dat er altijd een paar herkenbare types rondlopen op de camping, waar dan ook. Ik zette ze voor je op een rijtje! Welke herken jij het meest? En welke buur wil je echt niet naast je hebben staan? Laat het ons weten!

De opschepper

Ook te omschrijven als hangoudere. Hij is vaak te vinden rond het toilet gebouw en het afwasgedeelte. Meestal gekenmerkt door een forse blote buik en een korte broek. Ookal doe je je best hem te vermijden, hij weet altijd gespreksstof te vinden. Of het nou gaat over je te kleine afwasteiltje of over je roze wc papier. Het doel van de opschepper is jou ongevraagd advies te geven over wat je allemaal moet doen en zien in de omgeving. Paragliding, duiken, mountainbiken. Hij heeft dat toevallig allemaal net zelf gedaan en het was fantastisch! Jouw doel wordt dan ook hem zoveel mogelijk te ontlopen.

De overlastgevende buur

Deze buur is lekker op vakantie en houdt geen rekening met anderen. Of het bewust of onbewust is laten we in het midden. Het gaat vooral om het plezier van de overlast gevende buur zelf. Denk aan jengelende kinderen zonder dat hier iets van gezegd wordt, poepen en plassen buiten de wc pot. Dag en nacht muziek aan op standje 100. Rondslingerende spullen. Hard praten en lachen. Eigenlijk heb je na een vakantie naast deze buur nog een vakantie nodig om bij te komen. Dit type hoop je dan ook te kunnen vermijden.

Type
Foto: Pixabay

De rustige buur

Dit type gaat zijn gangetje en is zijn medekampeerders niet tot overlast. Groet altijd vriendelijk en is altijd in voor een vriendelijk praatje maar verder merk je ook niet dat ze er zijn. Wel altijd behulpzaam en begripvol als er iets moet gebeuren. Deze buur wil je naast je hebben!

De langkampeerders

Als je een hele uitzet inclusief potten en planten bij een caravan ziet staan dan weet je dat je met langkampeerders te maken hebt. Ook herkenbaar aan een stukje kunstgras voor de caravan dat is afgebakend met windschermen. Vaak staan deze kampeerders niet ver van huis. Soms zijn ze doordeweeks even terug naar huis om ’s weekends weer terug te keren. Deze kampeerder kent alle ins en outs en maakt zich niet te druk.

De buur die alles meeneemt van thuis

Dit type is vaak te herkennen aan een tv van bioscoopformaat in de voortent. De tv gaat vaak samen met sfeervolle lampjes die de tent een stukje opfleuren in het donker. Ook heeft dit type vaak meer keukengerei mee van thuis dan een gemiddeld restaurant in bezit heeft. Never change a winning team, toch?

De amateurs

Vaak komt dit type aangesjouwd met een tentje. Het opzetten gaat moeizaam maar lukt uiteindelijk, met jouw geleende hamer, toch. Dit type kiest vaak een plek uit waar iets mis mee is met als gevolg dat de plek na een regenbui vol met water staat en de tent niet echt meer waterdicht is. Nu snappen ze waarom deze plek nog leeg was..

Dit waren ze dan, 6 herkenbare types die je altijd en overal tegenkomt. Heb jij nog toevoegingen of kan jij je helemaal niet vinden in deze types? Laat het ons weten onder dit artikel of op onze Facebook!

Bron: NRC & MSN.com
Hoofdfoto: © Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nieuw-Zeeland

Bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland. Letterlijk aan de andere kant van de wereld en een waanzinnige bestemming voor een droomvakantie. De natuur is er prachtig en niet voor niets heeft Nieuw-Zeeland dertien nationale parken verdeeld over het Noordereiland en het Zuidereiland. Voor meer inspiratie hebben we de zeven mooiste nationale parken voor je op een rij gezet. Lees meer

Reisverzekering

Voordelige reisverzekering voor actieve reizigers

De NKBV-reisverzekering met bergsportdekking biedt alles wat een normale doorlopende reisverzekering biedt, plus een extra dekking voor bergsportrisico’s. En omdat we deze verzekering voor tienduizenden leden tegelijk afsluiten, is de premie laag. Lees meer

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer