Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Welk type buur heb jij het liefst naast je staan?

Door Ilse Nijhof

W

ie regelmatig gaat kamperen weet dat er altijd een paar herkenbare types rondlopen op de camping, waar dan ook. Ik zette ze voor je op een rijtje! Welke herken jij het meest? En welke buur wil je echt niet naast je hebben staan? Laat het ons weten!

De opschepper

Ook te omschrijven als hangoudere. Hij is vaak te vinden rond het toilet gebouw en het afwasgedeelte. Meestal gekenmerkt door een forse blote buik en een korte broek. Ookal doe je je best hem te vermijden, hij weet altijd gespreksstof te vinden. Of het nou gaat over je te kleine afwasteiltje of over je roze wc papier. Het doel van de opschepper is jou ongevraagd advies te geven over wat je allemaal moet doen en zien in de omgeving. Paragliding, duiken, mountainbiken. Hij heeft dat toevallig allemaal net zelf gedaan en het was fantastisch! Jouw doel wordt dan ook hem zoveel mogelijk te ontlopen.

De overlastgevende buur

Deze buur is lekker op vakantie en houdt geen rekening met anderen. Of het bewust of onbewust is laten we in het midden. Het gaat vooral om het plezier van de overlast gevende buur zelf. Denk aan jengelende kinderen zonder dat hier iets van gezegd wordt, poepen en plassen buiten de wc pot. Dag en nacht muziek aan op standje 100. Rondslingerende spullen. Hard praten en lachen. Eigenlijk heb je na een vakantie naast deze buur nog een vakantie nodig om bij te komen. Dit type hoop je dan ook te kunnen vermijden.

Type
Foto: Pixabay

De rustige buur

Dit type gaat zijn gangetje en is zijn medekampeerders niet tot overlast. Groet altijd vriendelijk en is altijd in voor een vriendelijk praatje maar verder merk je ook niet dat ze er zijn. Wel altijd behulpzaam en begripvol als er iets moet gebeuren. Deze buur wil je naast je hebben!

De langkampeerders

Als je een hele uitzet inclusief potten en planten bij een caravan ziet staan dan weet je dat je met langkampeerders te maken hebt. Ook herkenbaar aan een stukje kunstgras voor de caravan dat is afgebakend met windschermen. Vaak staan deze kampeerders niet ver van huis. Soms zijn ze doordeweeks even terug naar huis om ’s weekends weer terug te keren. Deze kampeerder kent alle ins en outs en maakt zich niet te druk.

De buur die alles meeneemt van thuis

Dit type is vaak te herkennen aan een tv van bioscoopformaat in de voortent. De tv gaat vaak samen met sfeervolle lampjes die de tent een stukje opfleuren in het donker. Ook heeft dit type vaak meer keukengerei mee van thuis dan een gemiddeld restaurant in bezit heeft. Never change a winning team, toch?

De amateurs

Vaak komt dit type aangesjouwd met een tentje. Het opzetten gaat moeizaam maar lukt uiteindelijk, met jouw geleende hamer, toch. Dit type kiest vaak een plek uit waar iets mis mee is met als gevolg dat de plek na een regenbui vol met water staat en de tent niet echt meer waterdicht is. Nu snappen ze waarom deze plek nog leeg was..

Dit waren ze dan, 6 herkenbare types die je altijd en overal tegenkomt. Heb jij nog toevoegingen of kan jij je helemaal niet vinden in deze types? Laat het ons weten onder dit artikel of op onze Facebook!

Bron: NRC & MSN.com
Hoofdfoto: © Pixabay

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Bergsportdag

Je vakantie start op de Bergsportdag

Deze zomer naar de bergen? Kom dan naar de Bergsportdag, 17 maart in het NBC Nieuwegein. Een dag met een uitgebreid programma vol inspirerende sprekers en lezingen, leerzame workshops, de mooiste hikes en het nieuwste materiaal. Dé perfecte voorbereiding voor jouw volgende avontuur. Lees meer