Welk type buur heb jij het liefst naast je staan?

Door Ilse Nijhof

W

ie regelmatig gaat kamperen weet dat er altijd een paar herkenbare types rondlopen op de camping, waar dan ook. Ik zette ze voor je op een rijtje! Welke herken jij het meest? En welke buur wil je echt niet naast je hebben staan? Laat het ons weten!

De opschepper

Ook te omschrijven als hangoudere. Hij is vaak te vinden rond het toilet gebouw en het afwasgedeelte. Meestal gekenmerkt door een forse blote buik en een korte broek. Ookal doe je je best hem te vermijden, hij weet altijd gespreksstof te vinden. Of het nou gaat over je te kleine afwasteiltje of over je roze wc papier. Het doel van de opschepper is jou ongevraagd advies te geven over wat je allemaal moet doen en zien in de omgeving. Paragliding, duiken, mountainbiken. Hij heeft dat toevallig allemaal net zelf gedaan en het was fantastisch! Jouw doel wordt dan ook hem zoveel mogelijk te ontlopen.

De overlastgevende buur

Deze buur is lekker op vakantie en houdt geen rekening met anderen. Of het bewust of onbewust is laten we in het midden. Het gaat vooral om het plezier van de overlast gevende buur zelf. Denk aan jengelende kinderen zonder dat hier iets van gezegd wordt, poepen en plassen buiten de wc pot. Dag en nacht muziek aan op standje 100. Rondslingerende spullen. Hard praten en lachen. Eigenlijk heb je na een vakantie naast deze buur nog een vakantie nodig om bij te komen. Dit type hoop je dan ook te kunnen vermijden.

Type
Foto: Pixabay

De rustige buur

Dit type gaat zijn gangetje en is zijn medekampeerders niet tot overlast. Groet altijd vriendelijk en is altijd in voor een vriendelijk praatje maar verder merk je ook niet dat ze er zijn. Wel altijd behulpzaam en begripvol als er iets moet gebeuren. Deze buur wil je naast je hebben!

De langkampeerders

Als je een hele uitzet inclusief potten en planten bij een caravan ziet staan dan weet je dat je met langkampeerders te maken hebt. Ook herkenbaar aan een stukje kunstgras voor de caravan dat is afgebakend met windschermen. Vaak staan deze kampeerders niet ver van huis. Soms zijn ze doordeweeks even terug naar huis om ’s weekends weer terug te keren. Deze kampeerder kent alle ins en outs en maakt zich niet te druk.

De buur die alles meeneemt van thuis

Dit type is vaak te herkennen aan een tv van bioscoopformaat in de voortent. De tv gaat vaak samen met sfeervolle lampjes die de tent een stukje opfleuren in het donker. Ook heeft dit type vaak meer keukengerei mee van thuis dan een gemiddeld restaurant in bezit heeft. Never change a winning team, toch?

De amateurs

Vaak komt dit type aangesjouwd met een tentje. Het opzetten gaat moeizaam maar lukt uiteindelijk, met jouw geleende hamer, toch. Dit type kiest vaak een plek uit waar iets mis mee is met als gevolg dat de plek na een regenbui vol met water staat en de tent niet echt meer waterdicht is. Nu snappen ze waarom deze plek nog leeg was..

Dit waren ze dan, 6 herkenbare types die je altijd en overal tegenkomt. Heb jij nog toevoegingen of kan jij je helemaal niet vinden in deze types? Laat het ons weten onder dit artikel of op onze Facebook!

Bron: NRC & MSN.com
Hoofdfoto: © Pixabay

Little America

Reizen naar USA en Canada


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer