klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Welk type buur heb jij het liefst naast je staan?

Door Ilse Nijhof

W

ie regelmatig gaat kamperen weet dat er altijd een paar herkenbare types rondlopen op de camping, waar dan ook. Ik zette ze voor je op een rijtje! Welke herken jij het meest? En welke buur wil je echt niet naast je hebben staan? Laat het ons weten!

De opschepper

Ook te omschrijven als hangoudere. Hij is vaak te vinden rond het toilet gebouw en het afwasgedeelte. Meestal gekenmerkt door een forse blote buik en een korte broek. Ookal doe je je best hem te vermijden, hij weet altijd gespreksstof te vinden. Of het nou gaat over je te kleine afwasteiltje of over je roze wc papier. Het doel van de opschepper is jou ongevraagd advies te geven over wat je allemaal moet doen en zien in de omgeving. Paragliding, duiken, mountainbiken. Hij heeft dat toevallig allemaal net zelf gedaan en het was fantastisch! Jouw doel wordt dan ook hem zoveel mogelijk te ontlopen.

De overlastgevende buur

Deze buur is lekker op vakantie en houdt geen rekening met anderen. Of het bewust of onbewust is laten we in het midden. Het gaat vooral om het plezier van de overlast gevende buur zelf. Denk aan jengelende kinderen zonder dat hier iets van gezegd wordt, poepen en plassen buiten de wc pot. Dag en nacht muziek aan op standje 100. Rondslingerende spullen. Hard praten en lachen. Eigenlijk heb je na een vakantie naast deze buur nog een vakantie nodig om bij te komen. Dit type hoop je dan ook te kunnen vermijden.

Type
Foto: Pixabay

De rustige buur

Dit type gaat zijn gangetje en is zijn medekampeerders niet tot overlast. Groet altijd vriendelijk en is altijd in voor een vriendelijk praatje maar verder merk je ook niet dat ze er zijn. Wel altijd behulpzaam en begripvol als er iets moet gebeuren. Deze buur wil je naast je hebben!

De langkampeerders

Als je een hele uitzet inclusief potten en planten bij een caravan ziet staan dan weet je dat je met langkampeerders te maken hebt. Ook herkenbaar aan een stukje kunstgras voor de caravan dat is afgebakend met windschermen. Vaak staan deze kampeerders niet ver van huis. Soms zijn ze doordeweeks even terug naar huis om ’s weekends weer terug te keren. Deze kampeerder kent alle ins en outs en maakt zich niet te druk.

De buur die alles meeneemt van thuis

Dit type is vaak te herkennen aan een tv van bioscoopformaat in de voortent. De tv gaat vaak samen met sfeervolle lampjes die de tent een stukje opfleuren in het donker. Ook heeft dit type vaak meer keukengerei mee van thuis dan een gemiddeld restaurant in bezit heeft. Never change a winning team, toch?

De amateurs

Vaak komt dit type aangesjouwd met een tentje. Het opzetten gaat moeizaam maar lukt uiteindelijk, met jouw geleende hamer, toch. Dit type kiest vaak een plek uit waar iets mis mee is met als gevolg dat de plek na een regenbui vol met water staat en de tent niet echt meer waterdicht is. Nu snappen ze waarom deze plek nog leeg was..

Dit waren ze dan, 6 herkenbare types die je altijd en overal tegenkomt. Heb jij nog toevoegingen of kan jij je helemaal niet vinden in deze types? Laat het ons weten onder dit artikel of op onze Facebook!

Bron: NRC & MSN.com
Hoofdfoto: © Pixabay

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer