Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Acht redenen voor een zomervakantie in de populaire Oostenrijkse skibestemming!

Door Ilse Nijhof | Bron: Baltus Communications | Hoofdfoto David Schultheiss

Z

ell am See-Kaprun is vooral bij wintersporters erg bekend als een populaire skibestemming. Voor een zomervakantie is deze bestemming minder bekend. En dat is jammer, want wist je dat het hier voor families met kinderen in de zomer ook goed toeven is? De sprookjesachtige ligging van de twee dorpen aan het Zeller See meer omringd door de majestueuze bergtoppen maakt de bestemming een vakantie- en speelparadijs voor met name sportieve gezinnen die op zoek zijn naar avontuur en actie.

Uitgebreid kindervermaak programma

Voor kinderen in de leeftijdscategorie tussen 5 en 16 jaar worden van mei tot en met oktober activiteiten georganiseerd. Het Cool Kids Fun programma voor de kleintjes en het Cool Kids Adventure programma voor de oudere kinderen. Vervelen in deze regio is dan ook uitgesloten. Er zijn vele verschillende activiteiten die worden aangeboden, denk aan een piraten zoektocht naar een schat op het meer van Zell, wandelen met lama’s of alpaca’s, een klimbaan, een mountainbike cursus of een bezoek aan de draak Schmidolin, de mascotte van de Schmittenhöhe. Als je een Summer Card aanschaft bij de VVV krijg je korting op de activiteiten, logeer je in een van de aaneengesloten hotels bij dit programma dan zijn de activiteiten zelfs gratis! Meer info vind je hier.

Zell am See - Kaprun
(c) Zell am See-Kaprun

Gratis openbaar vervoer voor toeristen

Om de mobiliteit, vervuiling en parkeerdruk iets terug te dringen komt het verkeersbureau van Zell am See-Kaprun met een opmerkelijke actie; de Mobility Card. Met deze kaart kunnen toeristen gratis met de bus en trein reizen in de Pinzgau regio. De kaart ontvang je gratis als je overnacht in één van de twee dorpen.

De Mobility Card loopt van 1 mei tot en met 30 oktober en geldt voor de Pinzgau spoorwegen, treinen van Österreichische Bundesbahnen’ (ÖBB) en alle lokale busverbindingen. Hiermee is het merendeel van de attracties te bereiken, waaronder de Schmittenhöhe, de Kitzsteinhorn en de Sigmund Thun kloof.

Genoeg actie voor adrenaline junks

Ooit gehoord van via ferrata? De term komt uit het alpinisme en betekent ‘ijzeren weg’. Het is een uitgezet parcours met staalkabels en beugels langs een rotsmassief, of zoals in Zell am See-Kaprun langs een damwand. Er bevinden zich twee enorme stuwmeren in Zell am See-Kaprun, Wasserfallboden en Mooserboden.

De laatste op 2000 meter hoogte. De Via Ferrata is vernoemd naar het meer en heet MOBO 107, waarbij 107 staat voor de hoogte van de stuwdam: 107 meter. Ook kun je op de rivieren Salzach en Saalach fantastisch raften! Nadere info hier

Zell am See - Kaprun
(C) Verbund

Wandel met een gids langs 4 klimaatzones

Wandel met een park ranger van het nationale park tot een hoogte van 3000 meter op de Kitzsteinhorn Explorer Tour. Om tot deze hoogte te komen moet er eerst drie keer een ritje gemaakt worden in de kabelbaan. De wandelingen zijn kort en dan ook uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen. Tijdens de wandelingen vertelt de boswachter onder meer over de vorming van het gletsjerijs, het leefgebied van lammergieren en goudarenden, flora en fauna en meer.

Op het bergstation bevindt zich de Cinema 3000 waar je op een acht meter breed scherm de geweldige natuurfilm Kitzsteinhorn – ‘THE NATURE’ bekijkt. Gevolgd door een bezoek aan het infocentrum van het Nationaal Park waar je van alles leert over de techniek achter de kabelbanen, kristal, permafrost en het nationaal park de Hoge Tauern. Tot slot neem je een kijkje op het uitwijkplatform op 3029 meter hoogte met schitterend uitzicht. Geniet hier van het spectaculaire uitzicht onder het genot van een lunch of een koffie.

Doe een kruidenwandeling met kruidenspecialist Fredi

In de bergen groeien meer kruiden dan in de vallei. Kruidenkenner Fredi kan je er alles over vertellen tijdens een intrigerende wandeling over de weiden van de Schmittenhöhe. Na de 1.5 uur durende wandeling is restaurant Sonnkogel het eindpunt. Hier is het motto; van de weide naar het bord.

Er is hier een route uitgestippeld langs kruiden met infoborden en plekken waar je je neus aan het werk kan zetten bij geurstations. Gevolgd door een workshop van Fredi waarin hij kruiden in verschillende lokale specialiteiten bereid. Deze tour vindt elke vrijdag plaats.

Yoga op een supboard of bergtop

Yoga in de sportschool is een bekend fenomeen maar wat is er fijner dan yoga in de buitenlucht? Laat Yoga lerares Lisa je meenemen naar de mooiste plekken zoals een bos, het strand of een open veld met geweldig uitzicht. Meer info hier.

Zell am See - Kaprun
(c) Schmittenhöhe

Van 24 juli tot 9 september wordt er iedere woensdag een yogales op een berghelling georganiseerd. De ontmoetingsplek is de kabelbaan van Schmittenhöhe om 8.30. Als je in het bezit bent van een ticket voor de kabelbaan, mag je gratis meedoen aan de les. Vanaf de lesplek kijk je uit over 30 bergtoppen, heerlijk toch?

Rodelbaan ‘Maisflitzer’ voor de hele familie

Een 1300 meter lange rodelbaan op 11 meter hoogte met verschillende waves en bochten, hoe leuk is dat? Kinderen van 3 tot 7 mogen alleen onder begeleiding van een volwassene gaan. De MaisiFlitzer is 12 maanden per jaar geopend.

Spectaculaire licht- en geluidshow op het meer van Zell

Van 17 mei tot 15 oktober wordt er op dinsdagen, donderdagen en zondagen bij zonsondergang een geweldige 20 minuten durende water, laser, licht- en geluidshow op het meer georganiseerd. Toegang is gratis!


Meer informatie over deze bestemming vind je hier


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer