Spot tientallen soorten vissen, schildpadden en dolfijnen

Door: Pauline van der Waal | Duiken op Tenerife

Wist je dat Tenerife één van de beste duiklocaties van Europa is? Het heldere water, de overvloed aan vissen en andere zeedieren die je ongetwijfeld ziet tijdens je duik en prachtige rotsformaties zowel boven als onder water maken dat duiken op Tenerife een geweldige belevenis is.

Bovendien is Tenerife ook boven water bijzonder veelzijdig. Je kunt heerlijk wandelen, fietsen en watersporten op dit prachtige eiland en kunt er het hele jaar genieten van een zomers temperatuurtje. Waar wacht je nog op?

Lees alle artikelen over Tenerife op Mountainreporters

Genoeg duikspots op Tenerife. Copyright Turismo de Tenerife
Genoeg duikspots op Tenerife. Copyright Turismo de Tenerife

Ga duiken op één van de 60 duikspots van Tenerife

Op Tenerife heb je een enorme keuze aan duiklocaties. Zo zijn er ondiepe en gemakkelijke duikspots voor minder ervaren duikers, maar ook uitdagende locaties met bijvoorbeeld meer diepte en stroming voor ervaren duikers. En met meer dan zestig plekken waar je kunt duiken hoef je je tijdens je vakantie niet te vervelen.

Je kunt het hele jaar duiken. Hoewel de duikomstandigheden kunnen variëren is het zicht altijd tussen de 10 tot 30 meter en de temperatuur tussen de 19 en 26 graden Celsius. Je ziet in een gemiddelde duik tientallen soorten vissen, maar ook roggen, schilpadden, walvissen en dolfijnen worden regelmatig gespot.

De keuze is reuze, daarom hebben we de leukste duikspots voor je op een rijtje gezet.

Ontdek de onderwaterwereld van Tenerife. Copyright Turismo de Tenerife
Ontdek de onderwaterwereld van Tenerife. Copyright Turismo de Tenerife

Favo duikspot: Ensenada del puerto

Voor beginnende duikers en zelfs snorkelaars is Ensenada del puerto walhalla. Je kunt direct vanaf het land de zee in, zonder dat je eerst met de boot naar de locatie vaart. Er is vrijwel geen stroming, niet al te diep en het water is er erg helder. Je ziet er papegaaivissen en trompetvissen, maar ook barracuda’s, roggen en kabeljauw.

Grote kans dat je tijdens je duik schildpadden spot. Copyright Turismo de Tenerife
Grote kans dat je tijdens je duik schildpadden spot. Copyright Turismo de Tenerife

Favo duiksport: El Condesito

Wrakduikers opgelet! Aan ze zuidkant van Tenerife ligt op meer dan twintig meter diepte het gezonken schip El Condesito. Het schip is in meerdere stukken gebroken. Let op: er staat hier wat meer stroming, waardoor deze duik wat meer ervaring vraagt. Naast het prachtige zicht op het wrak zie je hier ook allerlei soorten vissen en andere onderwaterdieren die van het gezonken schip hun thuis hebben gemaakt.

Wrakduiken kan hier ook. Copyright: zie foto
Wrakduiken kan hier ook. Copyright: zie foto

Favo duikspot: Montaña Amarilla

Een andere bijzondere duiklocatie is Montaña Amarilla. Dit is een gefossiliseerde zandduin onder water, waardoor je duikt tussen rotsen, stenen, zand, grotten en afhangende wanden. Je ziet hier waarschijnlijk octopussen, trompetvissen, papegaaivissen en baracudas, maar ook roggen. Je kijkt hier je ogen uit!

Welke vissoorten spot je allemaal? Copyright: zie foto
Welke vissoorten spot je allemaal? Copyright: zie foto

Favo duikspot: La Catedral

Als er één typische duiklocatie niet mag ontbreken, dan is het La Catedral wel. La Catedral is een rotsachtige klif onder water, met daarin een grot van wel twintig meter hoog. Je snapt dan ook meteen waar de naam vandaan komt. Deze duikspot ligt in het noorden van het eiland en je kunt hier duiken tot een diepte van 45 meter om deze bijzondere onderwaterwereld van alle kanten te bekijken.

Duiken bij La Catedral. Copyright Turismo de Tenerife
Duiken bij La Catedral. Copyright Turismo de Tenerife

Meer informatie over Tenerife en duiken

Wil je meer weten over dit geweldige vulkanische eiland, dat het grootste is van de Canarische Eilanden? Snap ik, want Tenerife is een prachtige bestemming, of je nu gaat duiken of niet. Je vliegt rechtstreeks in een uur of vier naar Tenerife en er zijn genoeg leuke accommodaties om je vakantie door te brengen. Dat kan natuurlijk in één van de bekende kustplaatsen, maar ben je op zoek naar rust? Kijk dan eens naar hotels of natuuraccommodaties wat meer in het binnenland. Relaxen gegarandeerd.

Lees alles duiken op Tenerife via de website

Alle foto’s inclusief hoofdfoto: Copyright Turismo de Tenerife

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.