ADVERTENTIE
Advertentie
Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

Obstakel runs

Hardlopen is ideal om in conditie te blijven en daarnaast perfect om te genieten van de buitenlucht. Toch vinden veel mensen, waaronder ikzelf, het saai om te gaan hardlopen. Sommigen zweren bij het luisteren van hun favoriete muziek playlist, maar het kan ook anders. Het combineren van hardlopen met obstakels! Obstakel runs zijn de laatste paar jaar gigantisch populair geworden. Al hardlopend door de modder, klimmend over muurtjes en andere objecten of van een megaglijbaan het water in we kunnen er geen genoeg van krijgen. En speciaal voor jullie heb ik hieronder drie obstakel runs geselecteerd.

Al hardlopend door de modder, klimmend over muurtjes en andere objecten of van een megaglijbaan het water in, we kunnen er geen genoeg van krijgen.

Strong Viking Run

De strong viking run is een bekende onder de obstakel runs. De strong viking heeft wel 9 verschillende edities waaronder een modder, heuvel, familie en iron viking editie (de marathon obstakel editie). In Nederland zijn opkomende edities in Amsterdam waar je mee kan doen aan een iron viking, familie editie of heuvel editie. Volgens de organisatie moet een strong viking renner tegen een stootje kunnen, is avontuurlijk en staat broederschap hoog in het vaandel. Ideaal dus om zo’n obstakel run met vrienden of familie te doen. Bij een obstakel run is samenwerking namelijk zeer belangrijk, aangezien je elkaar nodig hebt om over de obstakels te komen.

Strong Viking run
Strong Viking run ©Foto: Strongviking.com

Ideaal dus om zo’n obstakel run met vrienden of familie te doen.

Mud Masters

Mud Masters Haarlemmermeer was een paar jaar geleden mijn eerste Obstakelrun. Toendertijd nog gehouden in maart, waardoor het echt mega koud was. Gelukkig is het later verplaatst naar eind april, wat het echt een stuk aangenamer maakt! Onder andere klimmen over hooibalen, crawlen in de modder en hangen aan de monkeybars zorgden voor een afwisselend parcour. Ook de Scheveningen editie heb ik gelopen, wat het met het lopen door het zand echt wel zwaar maakte! Wel was er weinig echte modder wat ik toch, zeker na mijn ervaring in Haarlemmermeer, had verwacht. De scheveningen editie is sindsdien dan ook gestopt, maar naast Haarlemmermeer zijn er ook edities in Airport Weeze, Biddinghuizen en ….Burgers Zoo! De burgers zoo editie is maar 4km en dus ook geschikt voor families!

Cave Man Run

De Cave Man run kent sinds vorig jaar zelfs 2 edities, de Cavemanrun Valkenburg en de Cavemanrun Ice Edition. De Valkenburg editie staat op mijn lijstje voor dit jaar. Bij die obstakelrace ren je namelijk door het limburgse heuvellandschap en een stukje van de mergelgrotten waarbij je onderweg allerlei obstakels tegenkomt. De Ice Edition gaat zelfs echt door de sneeuw in Snowworld.

Caveman run
Caveman run door de Mergelgrotten ©caveman-run.nl

Heb jij al eens meegedaan aan een obstakel run?

Advertentie
Tenerife is partner van Mountainreporters. Ook partner worden? Kijk op Samenwerken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.