Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Obstakel runs

Hardlopen is ideal om in conditie te blijven en daarnaast perfect om te genieten van de buitenlucht. Toch vinden veel mensen, waaronder ikzelf, het saai om te gaan hardlopen. Sommigen zweren bij het luisteren van hun favoriete muziek playlist, maar het kan ook anders. Het combineren van hardlopen met obstakels! Obstakel runs zijn de laatste paar jaar gigantisch populair geworden. Al hardlopend door de modder, klimmend over muurtjes en andere objecten of van een megaglijbaan het water in we kunnen er geen genoeg van krijgen. En speciaal voor jullie heb ik hieronder drie obstakel runs geselecteerd.

Al hardlopend door de modder, klimmend over muurtjes en andere objecten of van een megaglijbaan het water in, we kunnen er geen genoeg van krijgen.

Strong Viking Run

De strong viking run is een bekende onder de obstakel runs. De strong viking heeft wel 9 verschillende edities waaronder een modder, heuvel, familie en iron viking editie (de marathon obstakel editie). In Nederland zijn opkomende edities in Amsterdam waar je mee kan doen aan een iron viking, familie editie of heuvel editie. Volgens de organisatie moet een strong viking renner tegen een stootje kunnen, is avontuurlijk en staat broederschap hoog in het vaandel. Ideaal dus om zo’n obstakel run met vrienden of familie te doen. Bij een obstakel run is samenwerking namelijk zeer belangrijk, aangezien je elkaar nodig hebt om over de obstakels te komen.

Strong Viking run
Strong Viking run ©Foto: Strongviking.com

Ideaal dus om zo’n obstakel run met vrienden of familie te doen.

Mud Masters

Mud Masters Haarlemmermeer was een paar jaar geleden mijn eerste Obstakelrun. Toendertijd nog gehouden in maart, waardoor het echt mega koud was. Gelukkig is het later verplaatst naar eind april, wat het echt een stuk aangenamer maakt! Onder andere klimmen over hooibalen, crawlen in de modder en hangen aan de monkeybars zorgden voor een afwisselend parcour. Ook de Scheveningen editie heb ik gelopen, wat het met het lopen door het zand echt wel zwaar maakte! Wel was er weinig echte modder wat ik toch, zeker na mijn ervaring in Haarlemmermeer, had verwacht. De scheveningen editie is sindsdien dan ook gestopt, maar naast Haarlemmermeer zijn er ook edities in Airport Weeze, Biddinghuizen en ….Burgers Zoo! De burgers zoo editie is maar 4km en dus ook geschikt voor families!

Cave Man Run

De Cave Man run kent sinds vorig jaar zelfs 2 edities, de Cavemanrun Valkenburg en de Cavemanrun Ice Edition. De Valkenburg editie staat op mijn lijstje voor dit jaar. Bij die obstakelrace ren je namelijk door het limburgse heuvellandschap en een stukje van de mergelgrotten waarbij je onderweg allerlei obstakels tegenkomt. De Ice Edition gaat zelfs echt door de sneeuw in Snowworld.

Caveman run
Caveman run door de Mergelgrotten ©caveman-run.nl

Heb jij al eens meegedaan aan een obstakel run?

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer