ADVERTENTIE
Advertentie
Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

Doe mee aan de marathon van Spitsbergen

Door: Karin Nijhof

Een once-in-a lifetime ervaring. Meedoen aan de meest Noordelijke en koudste marathon van de wereld. Tevens ook de enigste marathon ter wereld met beveiliging tegen de ijsberen. Dit unieke evenement vindt volgend jaar op 1 juni plaats in Svalbard-Spitsbergen. Haal dus snel je hardloopschoenen uit de kast en begin met trainen. Is de meedoen aan de marathon letterlijk een paar stappen teveel? Wees niet getreurd, je kan je ook opgeven voor de halve marathon of de 10 kilometer.

Svalbard – Spitsbergen

Op ongeveer 565 kilometer ten noorden van Noorwegen en op 1300 kilometer afstand van de Noordpool ligt een eilandengroep genaamd Spitsbergen. in 1596, ontdekte een Nederlander, Willem Barentsz, deze eilandengroep en gaf er de naam Spitsbergen aan. Tot op de dag van vandaag maakt Spitsbergen nog steeds deel uit van Noorwegen. Het landschap is voor meer dan de helft bedekt met ijs en indrukwekkende gletsjers. Er valt weinig neerslag( tussen de 200-300 millimeter per jaar) en daarom mag het gebied tot de Arctische woestijn gerekend worden. Het zijn de perfecte weersomstandigheden voor een marathon zou je zeggen. Het enige minpunt kan de temperatuur zijn. De voorspelling tijdens de marathon is dat deze tussen de 0 en -10 graden ligt. En dan hebben we het nog niet over de gevoelstemperatuur gehad. Elke nadeel heeft zijn voordeel want met een ijsbeer op je hielen ligt een persoonlijk record op de loer!

Het Parcours

Het grootste gedeelte van het parcours bestaat uit verharde wegen. Een klein deel gaat door de Arctische Steppe. Het parcours lijkt niet moeilijk. Twee pittige heuvels zorgen voor de uitdaging.

TUI-sports

Via TUI-Sports kun je deze exclusieve marathonreis boeken. Wees er snel bij want er is maar plek voor 150 mensen. Tui-Sports biedt ook geheel verzorgde vierdaagse reispaketten naar Spitsbergen aan. Dit is inclusief vlucht, accommodatie, ontbijt en diverse maaltijden en startnummer. Natuurlijk hangt er een prijskaartje aan. Vanaf 1800 euro is deze vierdaagse reis te boeken. Tot 30 september kan je vroegboekkorting krijgen. Onbetaalbaar is de onvergetelijke ervaring die je ervoor terug krijgt!

Deelnemer?

Ga jij meedoen met deze bijzonder marathon? Het team van Mountainreporters komt graag in contact met jou! Laat een bericht achter op de website: www.mountainreporters.com of op onze Facebook pagina.

NB: De reis is van 30 mei t/m 2 juni 2019

Bekijk hier de Promo van afgelopen jaar

Meer informatie over de marathon kun je hier vinden

 

Advertentie
Tenerife is partner van Mountainreporters. Ook partner worden? Kijk op Samenwerken

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.