Gastein in het Oostenrijkse SalzburgerLand is een plek om te genieten. Van de prachtige omgeving waarin je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Zo kun je ontspannen en de drukte van alledag vergeten.

Maar ook de inwendige mens kan hier optimaal genieten, en dan ook nog eens in combinatie met natuur en outdooractiviteiten. Natuurlijk in de vele berghutten en restaurants in de dorpen, maar ook op heel bijzondere plekken. Daarvan hebben we er nu drie op een rijtje gezet.

Alleen maar relaxen en genieten tijdens de WaldBrunch Hofgastein (C) TVB Hofgastein Marktl

Wald:Brunch – Proef het bos, geniet van het eten en relax

Voor een unieke ontbijt-lunch-combinatie moet je in Angertal zijn. Midden in het bos beleef je een echte culinaire ervaring. Je wandelt onder begeleiding door het prachtige landschap bij Bad Hofgastein en proeft het bos, daarna word je verwend met een 7-gangenmenu bij de Wald:Brunch. Deze brunch is ontworpen in samenwerking met de innovatieve, gepassioneerde kok Andreas Pointner.

Je begint je vakantiedag goed met zo’n bijzondere brunch, vanzelfsprekend gemaakt met producten uit de regio. Je hoeft niks te doen, alleen te ontspannen en genieten!

De Wald:Brunch vindt op bepaalde data in het zomerseizoen plaats. Je vertrekt om 9.00 uur in het Angertal in Bad Hofgastein. Prijs per persoon voor het 7-gangenmenu is € 64,90

Meer informatie, de data waarop de brunch plaatsvindt en direct reserveren kan hier

Doe de culinaire almenwandeling in Sportgastein

Sportgastein is een bijzondere plek met fantastisch landschap in het Nationalpark Hohe Tauern. Op deze hoogvlakte kun je prachtig wandelen met een uitgestrekt panorama met uitzicht op de 3000 meter hoge bergtoppen om je heen. En het mooie is: je combineert een wandeling nu met regionale en seizoensgebonden culinaire hoogtepunten.

De culinaire reis omvat zeven regionale specialiteiten – van kaasknödelsoep en bramentaart tot romige strudel. Daarbij drink je lekkere drankjes als vlierbessensap, verse karnemelk en gentiaanschnaps. Je loopt tijdens deze wandeling van hut naar hut en proeft op elke locatie weer iets bijzonders. Natuurlijk krijg je op de hutten ook de mooiste verhalen te horen.

De wandelingen vinden tijdens het zomerseizoen met een gids plaats. Het verzamelpunt is om 10.30 uur op de parkeerplaats in Sportgastein en de wandeling door de weilanden duurt ongeveer 5 uur. Prijs per persoon: € 49,00 inclusief tol

Meer informatie over de data en de wandeling in Sportgastein lees je hier

Genieten van culinaire hoogstandjes met zicht op de hoogvlakte van Sportgastein (C) TVB Bad Gastein Marktl Photography

Maak een boerderijwandeling in de kleurrijke herfst

Ben je in de prachtige herfst in Gastein? Ga dan mee met de culinaire boerderijwandeling in Bad Hofgastein. In september en oktober leer je op verschillende boerderijen alles over het leven van de lokale boeren en geniet je van huisgemaakte lekkernijen uit Oostenrijk. Denk aan huisgemaakte schnaps en likeuren, traditionele ‘Fleischkrapfen’, knapperig brood en verse alpenkaas. Maar ook over kruiden als medicijn en over het leven op de boerderij.

Heidi Huber van boerderij Mühlhof in Bad Hofgastein begeleidt je tijdens je wandeling, waar je natuurlijk informatie krijgt over de boerderijen en het eten, maar minstens net zo veel over de natuur en de omgeving.

Je kunt elke woensdag mee met een wandeling, vanaf 7 september tot en met 12 oktober. De prijs is € 49,00 per persoon en je verzamelt voor de TVB Bad Hofgastein om, 9.30 uur.

Meer informatie over de boerderijwandeling of over Gastein als vakantiebestemming lees je hier

Zo ziet de boerderijwandeling eruit. (C) KTVB Hofgastein Marktl Photography

Hoofdfoto: Kulinarischer Almspaziergang Sportgastein (C) TVB Bad Gastein Marktl Photography

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.