De E-Bike verovert in rap tempo de hele wereld. Zo ook in Oostenrijk en daarom wordt daar binnenkort een heus E-Bike Festival gehouden.

Heerlijk fietsen in het Brixental

Natuurlijk kun je ook met een gewone fiets of mountainbike de bergen rond Westendorf verkennen, maar op een E-Bike is het een stukje minder vermoeiend. Er bestaan ook elektrisch aangedreven mountainbikes, en die kun je nu lekker uit gaan proberen.

Programma

Het festival start al op vrijdag 30 juni, maar staat vooral in het teken van een vakbeurs. iets minder interessant voor de gemiddelde toerist.
De zaterdag en zondag zijn een heel stuk aantrekkelijker, want dan kan er echt getest worden. Er zijn zo’n 30 aanbieders van testfietsen die allemaal de nieuwste snufjes willen presenteren.

Routes voor alle niveaus

Er is een testparcours aangelegd voor een proefrondje, en er kan gewerkt worden aan je eigen fietstechniek. Heb je dan een goede fiets gevonden, kun je gaan voor de ultieme test en een van de themaroutes volgen. Die zijn er overigens voor alle niveau’s: beginners, toerfietsers, een mountainbikeroute en een ‘Extremtour’ voor de geoefende e-biker.
Tot slot zouden de Oostenrijkers geen Oostenrijkers zijn wanneer ze op zaterdagavond niet een bijbehorend gezellig feestje bouwen.

Check hier alvast de bijbehorende trailer.

Informatie

Data: vrijdag 30 juni tot en met zondag 2 juli
Locatie: Westendorf, Wilder Kaiser Brixental
Je kunt je online aanmelden.
Uitgebreide info vind je op de website van het E-Bike Festival

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer