ADVERTENTIE

Klik hier voor de mooiste bergwandelingen en huttentochten in Oostenrijk

 

Een opmerkelijk verhaal! Een Britse bergbeklimmer is levend terug gevonden na een val van een klif in het Himalayagebergte. Bijzonder aan dit verhaal is dat deze Brit gevonden is met behulp van een drone!

Het verhaal

Samen met zijn klimpartner was de 65 jarige Brit aan het klimmen in het Himalayagebergte. Zijn partner besloot om terug te keren vanwege harde windstoten. De 65 jarige Brit genaamd Rick besloot om alleen door te klimmen naar de top van de Pakistaanse “Broad Peak”. Bijzonder aan de Broad Peak is dat deze berg in de top twaalf van de hoogste bergen ter wereld staat! Rick zelf is een ervaren klimmer en wist wat hij op dat moment deed. Slim of niet, de bergbeklimmer kwam in moeilijkheden op de weg terug.

Sneeuw en ijs

Het Himalaya gebergte is bedekt met heel veel sneeuw en ijs. Rick viel van een klif, die op een hoogte van 26.000 voet lag. Wonder boven wonder had Rick een engel op zijn schouder en was hij in staat om aan de weg terug te beginnen na zijn val.

Een kok van het basecamp zag door een telescoop een rugzak op een klif hangen

Het was inmiddels 36 uur later, en de Brit had niet gegeten. Een tweede wonder gebeurde. Een kok van het basecamp zag door een telescoop een rugzak op een klif hangen. Met dit nieuws, schoten twee Poolse bergbeklimmers te hulp. Zij lieten een drone vliegen en die traceerde Rick die op dat moment bewoog. Het lukte hulpverleners vervolgens om de exacte locatie te bepalen. Rick werd dankzij de drone welke hem later ook naar het reddingsteam de weg wees, gered.

Broad Peak, Himalaya gebergte
Broad Peak, een bergbeklimmer op het Himalaya gebergte, bron foto: stingerbuzzz.com

Een goede afloop

Rick heeft aan deze val slechts een halve teen verloren. Verder had hij lichte verwondingen en bevroren voeten.

bron: www.unilad.co.uk | bron foto’s: stingerbuzzz.com | bron hoofdfoto: en.wikipedia.org

 

 

Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.