Advertentie
Reizen naar Fins Lapland
Klik hier voor meer informatie over de reizen naar Fins Lapland 

 

Wanneer de meivakantie in aantocht is wordt het in huize van Brakel altijd een beetje onrustig. Op een leuke manier overigens hoor! De zin om samen weer op reis te gaan, het liefst elk jaar natuurlijk iets anders. Tijdens het avondeten mag ieder zijn wens uitspreken, ik hoor een weekje met een camper op pad en de ander zou graag eens een huttentocht in Oostenrijk willen maken. Dat laatste sprak ons hele gezin wel aan dus we zijn er uit!

huttentocht
Mooi beeld van de nog met sneeuw bedekte bergtoppen ( foto: austria.info)

Is het verstandig om dit in de meivakantie te gaan doen?

Uiteraard zijn wij van Mountainreporters allemaal dol op de bergen en komen wij daar ook regelmatig. Maar een huttentrektocht heb ik persoonlijk nog nooit gedaan dus toch maar even het internet op voor wat meer informatie. Ik kom al snel uit op de website Huttentocht met kinderen en zie langzaam onze plannen als sneeuw voor de zon verdwijnen….

Tijdens het avondeten mag ieder zijn vakantiewens uitspreken

Drie redenen om de huttentocht uit te stellen naar een andere periode.

1.De huttentochten liggen voornamelijk op een hoogte tussen de 1.700 en 2.500 meter en daar zal zeker dit jaar in april en mei nog te veel sneeuw liggen. Met name op de noordhelling van de berg waar weinig zon komt, kan de sneeuw met gemak tot juni blijven liggen. Natuurlijk kun je door de sneeuw heen lopen maar dan moet je rekening houden met een andere uitrusting en het gaat in dit specifieke artikel over een tocht met kinderen.

2.De almhutten zijn in verband met de nog aanwezige sneeuw in de meivakantie nog         gesloten voor wandelaars. In de weekenden zijn er wel verschillende hutten open vanwege de nog vele actieve tourskiërs in april en mei.

3.Sommige gebieden zijn in de meivakantie nog afgesloten voor wandelaars vanwege het lawinegevaar. Wanneer er nog veel sneeuw ligt op berghellingen met de combinatie van warmer weer bestaat de kans dat er sneeuw gaat schuiven.

Heerlijk beeld dit! ( foto: austria.info)

Conclusie in ons geval is dat de huttentocht ‘op hoogte’ voor ons in de meivakantie geen optie meer is. Vanavond maar weer samen rond te tafel en nieuwe plannen maken 🙂

Hoofdfoto: Austria.info

Virgental: huttentocht met kinderen

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.