klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Afgelopen week schreven we nog over de dramatische gebeurtenissen na het afbreken van een enorm rotsblok op bekende El Capitan in Yosemite. Vandaag hebben we een veel vrolijker bericht.

Ze lieten namelijk al hun kleren achter op het vertrekpunt

El Capitan staat bekend als een van de meest lastige beklimmingen ter wereld. En terwijl iedereen dat tot dusver deed met kleren aan maakte het stel Leah Pappajohn en Jonathan Fleury het nog wat lastiger. Ze lieten namelijk al hun kleren achter op het vertrekpunt onderaan de berg en beklommen als eerste El Capitan volledig naakt. Nou ja, op de klimuitrusting na dan.

blote beklimming
Leah Pappajohn en Jonathan Fleury na de eerste naakte beklimming van El Capitan Foto credits: Leah Pappajohn

En ze kozen voor de route The Nose en deden dat in precies een dag. Dit staat onder kenners bekend al NIAD (Nose In A Day).

Interview met Leah Pappajohn

Het magazine Climbing.com had een kort interview met Leah. Hieronder wat citaten uit haar verhaal.

Jon had op dat moment meer vertrouwen in mijn plan dan ik zelf

Leah Pappajohn: “Ik had al lang de droom om El Cap naakt te beklimmen, maar het koste me jaren voordat ik mezelf in staat achte deze droom ook daadwerkelijk uit te laten komen. Het is zo’n geweldig gevoel om naakt te klimmen, het geeft me extra kracht, en zeg nou zelf, het ziet er toch ook super grappig uit. Toen ik Jonathan voorstelde om mee te gaan was hij gelijk enthousiast, maar hij had The Nose nog nooit in een dag beklommen. Ik vertelde hem dat hij het me maar moest laten weten als hij die beklimming had gerealiseerd. Tot mijn volle verbazing belde hij me al snel daarna toen hij net terug was van zijn eerste NIAD. En ik moet zeggen, Jon had op dat moment meer vertrouwen in mijn plan dan ik zelf”.

Leah, heb je vaker naakt geklommen?

“Ik houd ervan om zonder kleren te klimmen en dat doe ik dus overal waar dat mogelijk is. Mijn voorlaatste klim was de Angels Crest in Squamish”.

Is het anders om El Cap zonder kleren te beklimmen?

blote beklimming El Capitan
Het is gelukt, dat moet gevierd worden. Foto: Leah

“Zeven keer heb ik de El Cap nu beklommen, via drie verschillende routes. Het grootste verschil is dat het plassen onderweg veel makkelijker is.

Ook was deze keer het snelst van alle beklimmingen hier. Dat komt waarschijnlijk doordat we minder gewicht bij ons hadden”.

Leah geeft verder aan dat deze ervaring naar meer smaakt en denkt er over om een van de El Cap routes solo – en naakt – te gaan nemen.

Kijk, dat zijn de uitdagingen waar wij van Mountainreporters.com van houden. Succes Leah!

Bewaren

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Canary Hiking

Eilandavontuur te voet: verken La Gomera en El Hierro

Canary Hiking nodigt je uit om de verborgen juweeltjes van de Canarische Eilanden te ontdekken tijdens onze onvergetelijke trektocht door La Gomera en El Hierro. Maak je klaar om te wandelen, met onze deskundige gidsen, door ongerepte bossen, langs adembenemende kliffen en historisch charmante dorpjes. Lees meer