Advertentie
Tenerife is partner van Mountainreporters. Ook partner worden? Kijk op Samenwerken

El Hierro is het kleinste en meest westelijk gelegen eiland van de Canarische Eilanden. Het heeft een oppervlakte van 278 km2, klein maar fijn. Daar komt ook de naam La Isla Chiquita vandaan wat vertaald in het Nederlands, klein eiland betekent.

El Hierro
Prachtige uitzichten op El Hierro

El Hierro is een bergachtig eiland met ongeveer 500 vulkanen. Toerisme is op dit eiland niet zo ontwikkeld, er zijn wel accommodaties om te logeren maar deze worden voornamelijk bezet door inwoners van één van de andere eilanden. Denk hierbij aan kleine hotelletjes of in casita’s. Dit zijn kleine vakantiehuisjes die op de prachtigste locaties in de natuur liggen. Dit geeft het eiland juist ook een bijzondere sfeer. Op diverse plaatsen vind je ook nog de rotswoningen van de Guanchen, dit zijn de oorspronkelijke bewoners van El Hierro.

Toerisme is op dit eiland nauwelijks ontwikkeld

Wandeleiland

Mooie glooiende wandelpaden liggen verspreid over dit eiland. Je kunt over de hoogvlakte wandelen maar ook door het dichtbegroeide ‘regenwoud’ lopen. Houd je meer van stijgen en dalen, zoek dan de paden die langs de kliffen en rotswanden lopen. Er is werkelijk waar voor iedere wandelliefhebber een pad. Onderweg kom je de barranco’s tegen, dit zijn opgedroogde rivierbeddingen begroeid met cactussen en vijgenbomen.

Casita
Een casita op El Hierro

Hoe kom ik op El Hierro?

Je moet er echt de tijd voor nemen om naar dit eiland toe te reizen. Er is namelijk geen internationaal vliegveld. Je kunt vliegen naar Tenerife en dan vanaf Los Cristianos de veerboot nemen naar El Hierro. Wanneer je geluk hebt zwemt er een school dolfijnen of walvissen met je mee! Verder is het huren van een auto aan te raden omdat er geen groot openbaarvervoersnet is.


Lees hier alle artikelen over reizen naar Spanje


 

Advertentie

ADVERTENTIE | LOWE ALPINE IS PARTNER VAN MOUNTAINREPORTERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.