Als je in El Nido in Palawan op de Filipijnen bent zul je gelijk zien dat er verschillende opties zijn om een dagje te eilandhoppen. De keuze bestaat uit tour A, B, C en D. Elke tour begint in El Nido en brengt je naar verschillende indrukwekkende eilanden. Nu komt de vraag, waarom kiezen de meeste toeristen en de locals tour A als hun favoriet?

Tour A brengt je onder andere naar de volgende plaatsen; Small Lagoon, Big Lagoon, Secret Lagoon, Shimizu Island en 7 Commando Beach. Je vertrekt in de ochtend met een boot vanaf El Nido en je bent vervolgens de hele dag onderweg. Er zijn meerdere organisaties waarbij je deze tour als groepsreis kunt boeken en je hebt ook de mogelijkheid om dit als privé-excursie te doen. Mocht je in het hoogseizoen El Nido bezoeken dan is het aan te raden om de tour tijdig te boeken.

Zodra je het strand van El Nido met de boot verlaat en je naar de Small Lagoon vaart zul je zien hoe azuurblauw het water is en als je verder om je heen kijkt zie je hoe je vervolgens wordt omringd door de kalkstenen rotsen die variëren van hoogte. Deze kalkstenen rotsen vormen het authentieke beeld van de eilanden rondom Palawan.

De kalkstenen rotsen rondom de eilanden in Palawan. Foto: Soraya Lemmens

Snorkelen, zwemmen en kajakken

Tijdens de tour kun je snorkelen, zwemmen en kajakken in de verschillende lagunes waar je met de boot naar toe wordt gebracht. Doordat het water zo helder kun je ver kijken tijdens het snorkelen. Ook kun je er zwemmen tussen veel verschillende soorten vissen en schildpadden. Met een beetje geluk kun je ook een clownvis zien; ofwel Nemo van de Disneyfilm Finding Nemo.

In de middag wordt er tijdens de tour een overheerlijke lunch verzorgt. Na alle activiteiten gaat dit er waarschijnlijk goed in. Na de lunch word je naar het volgende eiland gebracht. Onderweg hier naartoe kijk je je ogen uit en kun je alleen maar genieten van het helder blauwe water, de indrukwekkende hoge kalkstenen rotsen en de waanzinnig mooie baaien.

Het strand waar de boot de laatste stop maakt is echt sprookjesachtig mooi. Omdat dit de meest populaire tour is kan het in het hoogseizoen erg druk zijn. Desalniettemin blijft het een waanzinnig mooie tour waar je heerlijk kunt genieten van het mooie natuur en de watersportactiviteiten.


Little America

Reizen naar USA en Canada


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer