Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Als je in El Nido in Palawan op de Filipijnen bent zul je gelijk zien dat er verschillende opties zijn om een dagje te eilandhoppen. De keuze bestaat uit tour A, B, C en D. Elke tour begint in El Nido en brengt je naar verschillende indrukwekkende eilanden. Nu komt de vraag, waarom kiezen de meeste toeristen en de locals tour A als hun favoriet?

Tour A brengt je onder andere naar de volgende plaatsen; Small Lagoon, Big Lagoon, Secret Lagoon, Shimizu Island en 7 Commando Beach. Je vertrekt in de ochtend met een boot vanaf El Nido en je bent vervolgens de hele dag onderweg. Er zijn meerdere organisaties waarbij je deze tour als groepsreis kunt boeken en je hebt ook de mogelijkheid om dit als privé-excursie te doen. Mocht je in het hoogseizoen El Nido bezoeken dan is het aan te raden om de tour tijdig te boeken.

Zodra je het strand van El Nido met de boot verlaat en je naar de Small Lagoon vaart zul je zien hoe azuurblauw het water is en als je verder om je heen kijkt zie je hoe je vervolgens wordt omringd door de kalkstenen rotsen die variëren van hoogte. Deze kalkstenen rotsen vormen het authentieke beeld van de eilanden rondom Palawan.

De kalkstenen rotsen rondom de eilanden in Palawan. Foto: Soraya Lemmens

Snorkelen, zwemmen en kajakken

Tijdens de tour kun je snorkelen, zwemmen en kajakken in de verschillende lagunes waar je met de boot naar toe wordt gebracht. Doordat het water zo helder kun je ver kijken tijdens het snorkelen. Ook kun je er zwemmen tussen veel verschillende soorten vissen en schildpadden. Met een beetje geluk kun je ook een clownvis zien; ofwel Nemo van de Disneyfilm Finding Nemo.

In de middag wordt er tijdens de tour een overheerlijke lunch verzorgt. Na alle activiteiten gaat dit er waarschijnlijk goed in. Na de lunch word je naar het volgende eiland gebracht. Onderweg hier naartoe kijk je je ogen uit en kun je alleen maar genieten van het helder blauwe water, de indrukwekkende hoge kalkstenen rotsen en de waanzinnig mooie baaien.

Het strand waar de boot de laatste stop maakt is echt sprookjesachtig mooi. Omdat dit de meest populaire tour is kan het in het hoogseizoen erg druk zijn. Desalniettemin blijft het een waanzinnig mooie tour waar je heerlijk kunt genieten van het mooie natuur en de watersportactiviteiten.


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Bergsportdag

Je vakantie start op de Bergsportdag

Deze zomer naar de bergen? Kom dan naar de Bergsportdag, 17 maart in het NBC Nieuwegein. Een dag met een uitgebreid programma vol inspirerende sprekers en lezingen, leerzame workshops, de mooiste hikes en het nieuwste materiaal. Dé perfecte voorbereiding voor jouw volgende avontuur. Lees meer