Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Eilandhoppen vanuit El Nido in Palawan op de Filipijnen

Door: Soraya Lemmens

Als je in El Nido in Palawan op de Filipijnen bent zul je gelijk zien dat er verschillende opties zijn om een dagje te eilandhoppen. De keuze bestaat uit tour A, B, C en D. Elke tour begint in El Nido en brengt je naar verschillende indrukwekkende eilanden. Nu komt de vraag, waarom kiezen de meeste toeristen en de locals tour A als hun favoriet?

Kristal helder water en kalkstenen rotsen vormen het authentieke beeld van de eilanden rondom Palawan. Foto: Soraya Lemmens

Tour A brengt je onder andere naar de volgende plaatsen; Small Lagoon, Big Lagoon, Secret Lagoon, Shimizu Island en 7 Commando Beach. Je vertrekt in de ochtend met een boot vanaf El Nido en je bent vervolgens de hele dag onderweg. Er zijn meerdere organisaties waarbij je deze tour als groepsreis kunt boeken en je hebt ook de mogelijkheid om dit als privé-excursie te doen. Mocht je in het hoogseizoen El Nido bezoeken dan is het aan te raden om de tour tijdig te boeken.

Het begin van de indrukwekkende tour. Foto: Soraya Lemmens

Zodra je het strand van El Nido met de boot verlaat en je naar de Small Lagoon vaart zul je zien hoe azuurblauw het water is en als je verder om je heen kijkt zie je hoe je vervolgens wordt omringd door de kalkstenen rotsen die variëren van hoogte. Deze kalkstenen rotsen vormen het authentieke beeld van de eilanden rondom Palawan.

De kalkstenen rotsen rondom de eilanden in Palawan. Foto: Soraya Lemmens

Snorkelen, zwemmen en kajakken

Tijdens de tour kun je snorkelen, zwemmen en kajakken in de verschillende lagunes waar je met de boot naar toe wordt gebracht. Doordat het water zo helder kun je ver kijken tijdens het snorkelen. Ook kun je er zwemmen tussen veel verschillende soorten vissen en schildpadden. Met een beetje geluk kun je ook een clownvis zien; ofwel Nemo van de Disneyfilm Finding Nemo.

Een tropische lunch die perfect aansluit aan deze tour. Foto: Soraya Lemmens

In de middag wordt er tijdens de tour een overheerlijke lunch verzorgt. Na alle activiteiten gaat dit er waarschijnlijk goed in. Na de lunch word je naar het volgende eiland gebracht. Onderweg hier naartoe kijk je je ogen uit en kun je alleen maar genieten van het helder blauwe water, de indrukwekkende hoge kalkstenen rotsen en de waanzinnig mooie baaien.

Tijdens de tour kun je een ijsje kopen bij de varende ijscoman. Foto: Soraya Lemmens

Het strand waar de boot de laatste stop maakt is echt sprookjesachtig mooi. Omdat dit de meest populaire tour is kan het in het hoogseizoen erg druk zijn. Desalniettemin blijft het een waanzinnig mooie tour waar je heerlijk kunt genieten van het mooie natuur en de watersportactiviteiten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer