klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Eilandhoppen vanuit El Nido in Palawan op de Filipijnen

Door: Soraya Lemmens

Als je in El Nido in Palawan op de Filipijnen bent zul je gelijk zien dat er verschillende opties zijn om een dagje te eilandhoppen. De keuze bestaat uit tour A, B, C en D. Elke tour begint in El Nido en brengt je naar verschillende indrukwekkende eilanden. Nu komt de vraag, waarom kiezen de meeste toeristen en de locals tour A als hun favoriet?

Kristal helder water en kalkstenen rotsen vormen het authentieke beeld van de eilanden rondom Palawan. Foto: Soraya Lemmens

Tour A brengt je onder andere naar de volgende plaatsen; Small Lagoon, Big Lagoon, Secret Lagoon, Shimizu Island en 7 Commando Beach. Je vertrekt in de ochtend met een boot vanaf El Nido en je bent vervolgens de hele dag onderweg. Er zijn meerdere organisaties waarbij je deze tour als groepsreis kunt boeken en je hebt ook de mogelijkheid om dit als privé-excursie te doen. Mocht je in het hoogseizoen El Nido bezoeken dan is het aan te raden om de tour tijdig te boeken.

Het begin van de indrukwekkende tour. Foto: Soraya Lemmens

Zodra je het strand van El Nido met de boot verlaat en je naar de Small Lagoon vaart zul je zien hoe azuurblauw het water is en als je verder om je heen kijkt zie je hoe je vervolgens wordt omringd door de kalkstenen rotsen die variëren van hoogte. Deze kalkstenen rotsen vormen het authentieke beeld van de eilanden rondom Palawan.

De kalkstenen rotsen rondom de eilanden in Palawan. Foto: Soraya Lemmens

Snorkelen, zwemmen en kajakken

Tijdens de tour kun je snorkelen, zwemmen en kajakken in de verschillende lagunes waar je met de boot naar toe wordt gebracht. Doordat het water zo helder kun je ver kijken tijdens het snorkelen. Ook kun je er zwemmen tussen veel verschillende soorten vissen en schildpadden. Met een beetje geluk kun je ook een clownvis zien; ofwel Nemo van de Disneyfilm Finding Nemo.

Een tropische lunch die perfect aansluit aan deze tour. Foto: Soraya Lemmens

In de middag wordt er tijdens de tour een overheerlijke lunch verzorgt. Na alle activiteiten gaat dit er waarschijnlijk goed in. Na de lunch word je naar het volgende eiland gebracht. Onderweg hier naartoe kijk je je ogen uit en kun je alleen maar genieten van het helder blauwe water, de indrukwekkende hoge kalkstenen rotsen en de waanzinnig mooie baaien.

Tijdens de tour kun je een ijsje kopen bij de varende ijscoman. Foto: Soraya Lemmens

Het strand waar de boot de laatste stop maakt is echt sprookjesachtig mooi. Omdat dit de meest populaire tour is kan het in het hoogseizoen erg druk zijn. Desalniettemin blijft het een waanzinnig mooie tour waar je heerlijk kunt genieten van het mooie natuur en de watersportactiviteiten.

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer