Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Reisschrijver in de spotlights: Sabrina Gaudio

Door Edwin Hagenouw

Mountainreporters.com is een het online outdoor magazine voor de avontuurlijke reiziger. Sinds april 2017 schrijven we dagelijks over onze eigen ervaringen in ongerepte gebieden en op verrassende plekken, waar dan ook ter wereld. We hebben een sterk team reporters die je dagelijks op de hoogte houden van het laatste outdoornieuws en schrijven over de bijzondere reizen die ze maken. Regelmatig zetten wij een reporter in de spotlights en vandaag is dat fotograaf Sabrina Gaudio.

Passie

Sabrina heeft twee passies in haar leven: fotografie en reizen, het zijn er eigenlijk drie als je haar liefde voor haar katten Adje en Jip meerekent.

Al sinds haar vroege tienerjaren gaat Sabrina niet vaak de deur uit zonder een camera in de hand. Waren het eerst voornamelijk haar vrienden en vriendinnen die eindeloos voor haar camera stonden, later werden het landschappen die zij het allerliefste vastlegde.

Zelfstandig fotojournalist

In 2006 studeerde Sabrina af als fotograaf aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en begon niet lang daarna te werken als zelfstandig fotojournalist. Een aantal jaar later behaalde zij haar diploma als eerstegraads docent in de kunsten en startte als part time fotografiedocent op het Grafisch Lyceum Rotterdam. Ook is zij medeverantwoordelijk voor het realiseren van de fotografieopleiding De Fotoschool in Amsterdam.

Dromen van ruige bergen en gifgroene jungle

Na jarenlang te hebben gedroomd van ruige bergen en gifgroene jungle, reisde Sabrina in 2006 voor het eerst de Europese grenzen over. Zij koos voor Zuid-Amerika en in een paar maanden reisde ze per bus kriskras dit continent over. Van het wereldberoemde strand van Copacabana in Brazilië, langs de adembenemende Argentijnse Iguazú watervallen, naar de spierwitte zoutvlaktes van Bolivia en de stomende jungle in Peru… dit bijzonder stuk planeet maakte grote indruk op haar en inspireerde haar om nog veel meer van de wereld te ontdekken.

dit bijzonder stuk planeet maakte grote indruk op haar en inspireerde haar om nog veel meer van de wereld te ontdekken

Na haar eerste verre trip is zij eigenlijk nooit meer gestopt met reizen. Elk jaar brengt zij een aantal maanden door in het buitenland. Vaak alleen, soms met vriendinnen of haar vriend Tom, die ook fotograaf is.

Zo beklom zij vulkanen in Guatemala, viste ze op piranha’s in Bolivia, trok ze door de Himalaya in Nepal, woonde ze crematieceremonies bij in India, werkte ze op een schapenhouderij in Nieuw-Zeeland, snorkelde ze met walvishaaien in Mexico, liep ze over gletsjers in IJsland, stuifde ze zittend op een houten plank van een pikzwarte vulkaan in Nicaragua, klauterde ze over afgelegen stukken van de Chinese Muur en at ze ontelbaar veel tajines in Marokko… zoveel onbeschrijfelijke ervaringen die Sabrina allemaal vastlegde in beeld.

Inspireren

Sabrina wil dolgraag haar reiservaringen delen met anderen en mensen inspireren om ook de wereld te ontdekken. Dat is precies de reden waarom zij zo’n jaar geleden is begonnen met het schrijven en fotograferen voor Mountainreporters. Half juli staat haar vijfde persreis staat alweer gepland. Deze keer mag ze op culinaire wandelreis naar Livigno in Italië. Eerder reisde ze als Mountainreporter al af naar Tsjechië, Slovenië en tweemaal naar Frankrijk.

Rocky Roads

Onlangs is Sabrina gestart met haar nieuwe onderneming Rocky Roads, waarbij ze fotoreizen aanbiedt, speciaal gericht op avontuurlijke vrouwen. Met Rocky Roads wil ze gelijkgestemde vrouwen via de kunst van de fotografie en de kracht van de natuur samenbrengen. Haar ‘fotovrouwen’ reizen af naar de meest fotogenieke plekken in binnen- en buitenland en nemen deel aan avontuurlijke outdoor activiteiten zoals hiken, surfen, mountainbiken, kajakken en rotsklimmen.

Haar ‘fotovrouwen’ reizen af naar de meest fotogenieke plekken in binnen- en buitenland en nemen deel aan avontuurlijke outdoor activiteiten

Ter plekke leren zij dankzij de intensieve fotobegeleiding door Sabrina de mooiste foto’s te schieten. Een overzicht van de aangeboden fotoreizen, workshops, privécursussen en algemene informatie is te vinden www.rockyroads.nl.

Onontdekte plekken

Sabrina is altijd op zoek naar de nog onontdekte plekken van een bestemming. En die zijn er, altijd en overal. Eén van haar favoriete landen is Thailand. Ook al bezoeken jaarlijks meer dan tien miljoen mensen dit ‘land van de glimlach’, er zijn tal van schitterende plekken waar geen toerist te bekennen is. Sabrina pakt hier het liefst een typische Thaise “motor bike” om zo de onbekende weg te nemen… en de beste pad thai te vinden!  Haar advies: praat met locals, plan niet te veel en laat Google Maps en Tripadvisor eens achterwege. Laat alles op je afkomen, wees flexibel en laat je meevoeren door wat je tegenkomt. Zo zijn Sabrina’s meest memorabele ervaringen vaak begonnen.

Sabrina Online

Sabrina, bedankt voor dit openhartige interview en de prachtige foto’s. Hopelijk ga je nog veel mooie reizen maken voor Mountainreporters. Lees hier ook de interviews met onze reporters Saskia, Maaike, Ilse, Karin, Matthijs, Hans, Thiery, Marloes, Tammy, Daphne, Manja en Bastiaan.

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Andorra

Atypical Andorra

Als je wilt dat je winter anders is dan anders, kom dan ontdekken dat je in de sneeuw van Andorra niet alleen kunt skiën. Andorra heeft maar liefst 300km aan skipistes, verdeeld over skigebieden. Maar er is meer. Veel meer! Lees hier alles over wintersporten in Atypical Andorra. Lees meer