Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Packraften, iets wat in Nederland nog niet heel bekend is maar is ontwikkeld en getest in Alaska en langzamerhand terrein aan het winnen is in de rest van de wereld. Het concept is simpel. Je stopt een compacte opblaasbare raft in je rugzak en waar de wandelpaden ophouden ben je in no time geswitcht van wandelen naar raften. De rugzak bind je makkelijk aan de bovenkant van de raft vast. Op deze manier ben je een stuk flexibeler en openen er nieuwe mogelijkheden om je te verplaatsen. Het is dan ook geen verrassing dat deze manier inmiddels vaker gebruikt wordt in de wildernis waar gescheiden gebieden door water nu makkelijk aan elkaar gelinkt kunnen worden. The Packraft Trail is een relatief nieuw concept en speelt hier handig op in.

The Packraft Trail en het basecamp

The Packraft Trail is een tweedaags zelfstandig microavontuur. Dit houdt in dat je twee dagen gaat packraften en de nacht hier tussenin overnacht op een basecamp. Deze overnachting is standaard inbegrepen in de prijs, net zoals de packraft en de peddels. De basecamp is een camping met sanitair en een plek om kampvuur te maken. Er zijn verschillende opties die je kunt bijboeken. Zo kun je ervoor kiezen om een tentje bij te boeken, deze staan dan al klaar op het basecamp. Mocht je dit niet willen dan kun je net zoals ons je eigen kampeerspullen meenemen. Daarnaast is er ook nog optioneel een adventure foodpack bij te boeken. Dit is een pakket met genoeg eten voor de gehele tweedaagse trail, hier krijg je dan ook alle benodigdheden zoals een kookset bij. Ook kun je nog nachten extra bijboeken als je bijvoorbeeld de dag ervoor wil aankomen of een extra dag wil blijven.

Van de Belgische Ardennen naar Frankrijk

De trail zou tot een week vantevoren nog plaatsvinden in de Belgische Ardennen. Omdat de rivieren te droog stonden is het gehele kamp verplaatst naar de Franse Semoy. Wij kozen ervoor een dag eerder aan te komen en zo nog extra te kunnen genieten van de omgeving en het campingleven. De briefing kregen we de volgende ochtend om 9 uur. Hierbij werden instructies gegeven en konden we de spullen inpakken. We kozen ervoor om de eerste dag de moeilijkste trail te doen wat begon met acht kilometer raften en eindigde met twaalf kilometer wandelen. Met de app AllTrails wisten we precies waar we heen moesten. Het fijne aan de locatie in Frankrijk is dat de trail letterlijk op de camping begint. Je stapt hier in de raft of begint hier met de wandeling. Tijdens de briefing zagen we hoe makkelijk het is om de raft op te blazen, er zit een luchtzak aan de raft vast waarin je de wind of lucht mee kunt vangen. Vervolgens knoop je deze dicht en verplaatst de lucht naar de raft. Binnen enkele keren is de raft vol. En ja, wij stonden hier in het begin ook een beetje sceptisch tegenover maar het werkt echt zo gemakkelijk! Op de tweede dag deden wij de andere lus die begon met wandelen en eindigde met raften. Hieronder een fotoverslag van deze mega toffe ervaring.

Bron en foto’s: Ilse Nijhof

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer