Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Waar in de winter kinderen worden uitgedaagd met de ‘Kids Winter Challenge’ is in de zomer de ‘Kids Hiking Challenge’ in het leven geroepen in Saalbach Hinterglemm. Tijdens deze challenge worden kleine wandelaars uitgedaagd om verschillende themaroutes en een schilderachtige bergwandeling te voltooien. Elke wandeling bevat drie controlestations waar een perforator te vinden is. Hiermee kunnen gaten worden gemaakt in de speciale Kids Hiking Challenge-pas. Als alledrie de symbolen zijn geperforeerd is een wandeling voltooid.

Bij voltooiing van minstends twee van de zes wandelingen hebben ze niet alleen mooie wandelingen afgelegd maar kunnen ze ook een beloning in ontvangst nemen bij het VVV-kantoor in Saalbach. Hoe leuk is dat? Verzamel punten op de volgende wandelpaden.

Educational Hiking Trail

Deze mooie wandeling ligt op ongeveer tien minuten lopen over het dalwandelpad van Lindlingalm. Tijdens de wandeling word je geïnformeerd met borden over de flaura en fauna van de bergen maar ook de risico’s, eten, drinken, juiste uitrusting en veiligheidsmaatregelen. Kortom, een goed begin en veel interessante informatie voor onervaren wandelaars.

Tree Top Trail

Europa’s hoogste boomtoppenroute vind je aan het eind van het Saalbach-Hinterglemmdal. Hier vind je ook de Golden Gate Bridge. Een voetgangersbrug die hangt op 42 meter hoogte. Meer informatie vind je hier

Fairytale Forest

In het sprookjesbos in Hinterglemm waan je je in een ware sprookjeswereld. Ontmoet je favoriete sprookjesfiguren en roep herinneringen op. Je vindt de ingang van het sprookjesbos direct naast het Sportcentrum in Hinterglemm.

Summit victory Zwölferkogel

Vanaf het kruis op de top van de Zwölferkogel bereik je na enkele minuten de steile beklimming van de „Hohe Penhab“. Hier vind je stations waar je je kaart kunt ponsen zodat de kleine wandelaars hun beloning kunnen verdienen. Zodra de top is bereikt, is er een prachtig uitzicht op de omliggende bergen. Deze wandeling is relatief zwaar en vereist enige standvastigheid.

Summit victory Schattberg

Deze relatief zware wandeling (voor kinderen) van ongeveer drie kilometer combineert de oostelijke, middelste en westelijke top van de Schattberg. Op elke piek vind je een checkpoint.

Motivity Path

Het motorische pad strekt zich uit langs de Saalachpromenade tussen Jausern en Saalbach. Er zijn in totaal 24 stations waar kinderen hun behendigheid, balans en fitnessvaardigheden kunnen testen. Spring in het spinnenweb of klim in de touwen.

Kijk voor meer informatie en de brochure waar je de precieze startpunten kunt vinden op www.saalbach.com

Bron: www.saalbach.com
Hoofdfoto: © saalbach.com, Mia Knoll

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Bergsportdag

Je vakantie start op de Bergsportdag

Deze zomer naar de bergen? Kom dan naar de Bergsportdag, 17 maart in het NBC Nieuwegein. Een dag met een uitgebreid programma vol inspirerende sprekers en lezingen, leerzame workshops, de mooiste hikes en het nieuwste materiaal. Dé perfecte voorbereiding voor jouw volgende avontuur. Lees meer