Wat als je van Europa een wildere plek zou kunnen maken door er op vakantie te gaan? Dat door jouw komst de natuur en de dieren in het wild worden beschermd en de lokale gemeenschappen die zich hiervoor inzetten een extra zetje in de rug krijgen? Dit is de reden dat Rewilding Europe in het leven heeft geroepen. Overal in Europa leven wilde dieren die dankzij het werk van ‘Rewilding Europe’ hun weg terug hebben gevonden.

Terugkeer van wilde dieren

Veel wilde dieren zoals beren, wolven, bizons, adelaars en gieren verdwenen uit de natuur door het verlies van onder meer habitat en door vervuiling. Sinds 2011 zet Rewilding Europe zich voor hun terugkeer in. Hun visie is dat wilde natuur niet alleen belangrijk en inherent is voor Europa’s natuurlijke en culturele erfgoed maar dat het ook hoort bij het moderne en welvarende Europa van de 21e eeuw. Inmiddels laten acht, van de beoogde tien gebieden verspreid over Europa zien wat deze visie inhoudt en jij kunt dit met eigen ogen gaan zien.

Hieronder geven we je alvast een korte beschrijving van de reizen naar drie bijzondere, en totaal verschillende, bestemmingen in Europa. Wil je meer lezen over deze reizen en de avontuurlijke reizen naar andere landen? Kijk dan op www.europeansafaricompany.com

SLOVENIË

Slovenië is een van de weinige Europese landen waar drie grote carnivoren in hun natuurlijk omgeving kunnen worden gezien: bruine beren, wolven en de lynx. Door Slovenië toe te voegen aan hun portfolio, draagt The European Safari Company bij aan de bescherming van de Europese bruine beer en natuurtoerisme in de Kočevje regio van Slovenië. Zij werken lokaal samen met het LIFE DINALP BEAR project (lid van Rewilding Europe’s European Rewilding Network), die werkt aan het veranderen van de acceptatie van beren door de lokale bevolking en lokale stakeholders zoals jagersverenigingen, de bosbouw industrie en Europese toerisme partners.

European Safari Company
Je kunt geweldige wandelingen maken in de ruige natuur van Slovenië. Copyright: Bruno D’Amicis Rewilding Europe

In een reis met The European Safari Company, bezoek je in drie dagen tijd de oerbossen van de Kočevje regio waar een lokale gids je meeneemt in de natuurlijke habitat van de bruine beer. Een van de hoogtepunten van je trip is een bezoek aan de zogenaamde ‘bear hide’ waar je met eigen ogen en van heel dichtbij, misschien wel die beer zelf in het wild kunt zien.


Lees hier alles over de reizen naar de ruige natuur van Slovenië


SCHOTLAND

Tijdens dit verblijf van drie nachten in het Uist Forest Retreat, zul je de dramatische landschappen aanschouwen van North Uist in de Buiten Hebriden van Schotland. De unieke boomhuizen zijn in het bos genesteld, met 180 graden uitzicht over stranden, Valley island en de heuvels van Harris kun de verte.

Copyright: Uist Forest Retreat

Relax bij de houtkachel of neem een bad terwijl je van het prachtige uitzicht geniet. Een fantastische korte ‘getaway’ voor mensen die echt even weg van alles willen zijn. Een vierdaags verblijf is inclusief een halve dag otter safari, waarbij je met een lokale expert het eiland verkent, op zoek naar de otter.


Lees hier alles over deze prachtige reizen naar Schotland


ROEMENIË

Tijdens deze reis verblijf je vijf dagen in de Tarcu Mountains, waar Rewilding Europe en WWF Romania de Europese bizon (wisent) opnieuw in het wild heeft uitgezet. De wisent was eens aanwezig in heel Europa, maar halverwege de vorige eeuw bijna uitgestorven.

Je slaapt afwisselend in lokale gasthuizen, een tented camp en een nacht onder de sterren tijdens deze unieke reis waar je letterlijk dwars door de bossen, de bizon gaat volgen. Onze gids kan je alles vertellen over de rewilding activiteiten in het gebied en lokale vrouwen koken authentieke Roemeense specialiteiten voor je ontbijt, lunch en diner. Prima krachtvoer na een dag lopen in de bergen.

Wild watching. Copyright: Staffan Widstrand

Interesse in deze adembenemend mooie reizen naar Roemenië? Bekijk hier alle informatie en mogelijkheden.


ALLE REIZEN VIND JE OP REWILDING EUROPE


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.