ADVERTENTIENKBV
Advertentie
Tenerife is partner van Mountainreporters. Ook partner worden? Kijk op Samenwerken

Ieder jaar ga ik met veel plezier naar het mooie Ibiza samen met mijn gezin. Nu denk je misschien, leuk maar wat heeft dat met Mountainreporters te maken? Tijdens een autorit door de Serra Benimussa kwam ik de hoogste berg van Ibiza tegen, Sa Talaia (475 m), met geweldig uitzicht op de magische rots Es Vedra en dat vind ik toch de moeite waard om even te delen met jullie.

Es Vedra

Het mystieke symbool van Ibiza

Het rotseilandje Es Vedra is het symbool van Ibiza, vanaf de baai Cala d’Hort heb je een fantastisch zicht op deze mystieke rots. Het rotseilandje steekt 382 meter boven de zeespiegel uit. Er gaan heel wat verhalen rond over Es Vedra en een daarvan is dat het kompas van de vroegere zeelui wild uitslaat als je in de buurt vaart, heel wat schepen zouden dan ook zijn vergaan omdat ze werden aangetrokken door de rots en daardoor op zijn kliffen zijn gelopen.

dit is een vreemd, niet natuurlijk ogend rotsmassief wat misschien wel een beetje doet denken aan een verzonken stad

Wandel dus vanaf Cala d’ Hort naar de Torre del Pirata, vanaf deze klif heb je een spectaculair uitzicht naar Es Vedra. Onderweg kom je langs een grot de Buhda grot genaamd waarin een Japanse hippie heeft gewoond en mooie muurschilderingen heeft achtergelaten. Vervolg daarna je tocht naar Atlantis, dit is een vreemd niet natuurlijk ogend rotsmassief wat misschien wel een beetje doet denken aan een verzonken stad. Dat is het niet, het is vroeger gebruikt als steengroeve waar grote steenblokken werden weggehaald om de stadsmuren voor Ibiza stad (Dalt Vila) te maken.

Hoge kliffen aan westkust

Aan de westkust van Ibiza vind je de hoogste en mooiste kliffen waar je een adembenemend mooie uitzicht te zien krijgt. Vanaf Sant Mateu zijn er verschillende wandelroutes aangegeven naar Cala Dalbarca, hier vind je de hoogste klif van Ibiza.

Aan de westkust van Ibiza vind je de hoogste en mooiste kliffen

Ga vervolgens naar Es Portitxol, daar stroomt via een kleine opening zeewater in de baai met aan weerszijden stijl rijzende kliffen en lage boothuisjes wat Ibiza zo karakteriseert.

El Portixol

Wandelen op Ibiza is dus echt een aanrader! Op deze manier kom je op geheime plekken waar zelfs sommige eilandbewoners geen weet van hebben. Neem dus altijd je rugzak met zwemkleding mee om heerlijk te kunnen chillen bij een van de vele hippe strandtentjes welke Ibiza rijk is.

De mooiste baaitjes van Ibiza

In september 2017 was ik met een aantal vriendinnen op Ibiza en gingen we op zoek naar de leukste baaitjes. Nieuwsgierig? Je kunt ze bekijken in dit nieuwe artikel over Ibiza.

Cala d’Hort

Lees hier alle artikelen over Spanje


 

Advertentie

Doe ook mee met de Week van de Bergsport. Klik hier voor meer informatie!


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.