Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Toen ik hoorde dat ik in juni namens Mountainreporters naar Club Med in Valmorel mocht wist ik al snel dat er in ieder geval één activiteit was die ik wilde doen: raften! Na het geboekt te hebben en de dagen te hebben afgeteld was het dan eindelijk zo ver!

Ondergetekende, Mountainreporter Ilse, ging voor het eerst raften!

H2O Rafting

De basis van H2O rafting bevindt zich in Landry aan de rivier Haute-Isère. Landry ligt op zo’n drie kwartier rijden van Valmorel. De boten vertrekken twee keer per dag, wij kozen voor de middag en zouden om half twee beginnen. Als je aan komt rijden op Landry is het raft centrum niet te missen. Er liggen boten, helmen en paddles. Er hangen pakken te drogen en de sfeer is relaxt. Na ons gemeld te hebben bij de receptie wisten we het zeker, we gaan echt raften! Tijdens het boeken bij Club Med werden er verschillende niveaus aangeboden. Wij speelden op safe omdat dit de eerste keer was en gingen voor het gemiddelde niveau. Ben je echter op zoek naar meer uitdaging dan kan je kiezen voor ‘sporty’!

Rafting
Makkelijk te herkennen
Rafting
Jetzt geht’s los

Na een kleine introductie en een voorstelronde was het tijd om ons om te kleden. Onze Engelse gids was na een ski trip nooit meer weg gegaan en paste dus precies bij Mountainreporters! We werden goed ingepakt met een wetsuit, wetsuit vest, reddingsvest, speciale water ‘laarzen’ en een helm. Toen was het tijd om naar de boot te gaan waar we een snelcursus kregen. De gids pompte de boot nog eens goed op en daar gingen we!

Het water op

In het begin ging het vooral om teamwork en de basis onder de knie krijgen. Het is belangrijk om op hetzelfde tempo te paddelen, anders ga je alsnog geen kant op. De gids gaf aan wie welke kant op moest paddelen en na een tijdje oefenen verliep dit erg soepel! We werden meteen op de proef gesteld want we hadden na vijf minuten al twee drenkelingen, waaronder de gids! Gelukkig konden we ons goed vast houden aan de over het water hangende takken aan de zijkant waarna ze weer in de boot konden klimmen. Het drong nog maar eens tot me door dat rafting serious business is!

Daarna werden we een paar keer getest door de gids. De boot werd aan de kant gelegd en we moesten één voor één het water in om de posities die je aan moet nemen als je in het water ligt te oefenen. Ook konden we op deze manier wennen aan het water, wat was dat koud!! Ik was meteen blij dat we zo waren ingepakt.

Raften
Ready, set, go

Raften
Met z’n allen achterin
Raften
Peddelen, peddelen en nog meer peddelen

Een stukje verderop maakte de gids een enorme salto uit de boot het water in

Hij had net verteld hoe wij moeten reageren als de gids zou vallen dus dit was het perfecte moment om dat te oefenen. Gelukkig ging dat helemaal goed. Een andere keer gaf de gids ons de opdracht om met z’n allen naar rechts te gaan. Je raadt het al, we sloegen keihard om. Wat een kick als je weer in de boot zit! Verder kwamen we behoorlijk veel hindernissen tegen zoals grote keien in het water of hoogteverschillen. Ook kregen we de kans om van een hoge brug te springen, eenmaal bovenaan kreeg ik toch mijn twijfels, dit was wel heel hoog! Maar ik heb het gedaan!

Na een vier(!) uur durende tocht kwamen we toch echt aan bij het eindpunt. Het had van mij nog wel uren door mogen gaan, wat was dit ontzettend gaaf!! Dat gevoel als je een hindernis hebt gehad en elkaar aan kijkt! Dat is eigenlijk niet met woorden te beschrijven.

Om dit gevoel te ervaren zal je toch echt zelf moeten raften! Voor 60€ kun je al terecht bij het h2o centrum.

Raften
En toen lag de gids uit de boot
Raften
3,2,1 Jump!
Raften
Daar gaan we

Meer informatie vind je hier.
Foto’s © Ilse Nijhof

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer