Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Het meest spectaculaire fietspad van Europa

Een review van Tessa Kramer

Door sommigen ook wel het meeste spectaculaire fietspad van Europa genoemd: het fietspad rond het Gardameer. Dit jaar was het eerste stuk open, en natuurlijk hadden wij ook alle geweldige filmpjes over dit fietspad gezien en wilden we dit wel eens met eigen ogen bekijken. Gelukkig zaten we in onze vakantie vlakbij het begin (of eind) van dit stuk, Limone sul Garda. Limone is bekend vanwege de limoenen dus vandaar ook de limoenen op het onderstaande bordje.

Start Fietspad Limone Sul Garda
Start Fietspad Limone Sul Garda ©Foto: Tessa Kramer

We begonnen dus in Limone aan dit geweldige fietspad. Aangezien er geen plek mee was op de weg (als je daar ooit geweest bent dan weet je zeker wat ik bedoel), is het fietspad er aan de zijkant naast gebouwd. Vanaf het fietspad heb je daarom een geweldig uitzicht  op het Gardameer!

Uitzicht Gardameer Fietspad
Wat een uitzicht vanaf het fietspad! ©Foto: Tessa Kramer

Vanaf het fietspad heb je daarom een geweldig uitzicht op het Gardameer!

Elk jaar komen er kilometers bij

Het is de bedoeling dat de route elk jaar een stuk uitgebreid wordt en dat je in 2021 heel het Gardameer kan rond fietsen. Het fietspad moet uiteindelijk zo’n 140 kilometer worden.  Natuurlijk hangt daar ook een prijskaartje aan, zo’n 102 miljoen euro.

Fietsen en wandelen gardameer
Perfect voor fietsen en wandelaars ©Foto: Tessa Kramer
Gardameer fietspad
Waar de auto door de tunnel gaat, gaat het fietspad om de berg heen! ©Foto: Tessa Kramer

Het oordeel

Wij zaten midden in het hoogseizoen bij het Gardameer en het was behoorlijk druk op het fietspad, ook met wandelaars (waar niet bij het Gardameer). En dat is ook meer dan logisch, want het uitzicht dat je hebt op en vanaf het fietspad is geweldig!Het is nu nog een vrij kort stuk fietspad. Toch denk ik dat als de route verder wordt uitgebreid ook de mensen wat meer verspreid zijn en het prettiger is om te fietsen, zodat je niet elke keer hoeft te bellen omdat er groepen wandelaars in de weg staan

Tip: wil je nu al fietsen? Ga dan rond de avonduren dan is het al een stuk rustiger!

Gardameer Fietsen Hiken Limone
Tegen de avond wordt het rustiger en kan je in alle rust genieten ©Foto: Tessa Kramer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer