Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Het meest spectaculaire fietspad van Europa

Een review van Tessa Kramer

Door sommigen ook wel het meeste spectaculaire fietspad van Europa genoemd: het fietspad rond het Gardameer. Dit jaar was het eerste stuk open, en natuurlijk hadden wij ook alle geweldige filmpjes over dit fietspad gezien en wilden we dit wel eens met eigen ogen bekijken. Gelukkig zaten we in onze vakantie vlakbij het begin (of eind) van dit stuk, Limone sul Garda. Limone is bekend vanwege de limoenen dus vandaar ook de limoenen op het onderstaande bordje.

Start Fietspad Limone Sul Garda
Start Fietspad Limone Sul Garda ©Foto: Tessa Kramer

We begonnen dus in Limone aan dit geweldige fietspad. Aangezien er geen plek mee was op de weg (als je daar ooit geweest bent dan weet je zeker wat ik bedoel), is het fietspad er aan de zijkant naast gebouwd. Vanaf het fietspad heb je daarom een geweldig uitzicht  op het Gardameer!

Uitzicht Gardameer Fietspad
Wat een uitzicht vanaf het fietspad! ©Foto: Tessa Kramer

Vanaf het fietspad heb je daarom een geweldig uitzicht op het Gardameer!

Elk jaar komen er kilometers bij

Het is de bedoeling dat de route elk jaar een stuk uitgebreid wordt en dat je in 2021 heel het Gardameer kan rond fietsen. Het fietspad moet uiteindelijk zo’n 140 kilometer worden.  Natuurlijk hangt daar ook een prijskaartje aan, zo’n 102 miljoen euro.

Fietsen en wandelen gardameer
Perfect voor fietsen en wandelaars ©Foto: Tessa Kramer
Gardameer fietspad
Waar de auto door de tunnel gaat, gaat het fietspad om de berg heen! ©Foto: Tessa Kramer

Het oordeel

Wij zaten midden in het hoogseizoen bij het Gardameer en het was behoorlijk druk op het fietspad, ook met wandelaars (waar niet bij het Gardameer). En dat is ook meer dan logisch, want het uitzicht dat je hebt op en vanaf het fietspad is geweldig!Het is nu nog een vrij kort stuk fietspad. Toch denk ik dat als de route verder wordt uitgebreid ook de mensen wat meer verspreid zijn en het prettiger is om te fietsen, zodat je niet elke keer hoeft te bellen omdat er groepen wandelaars in de weg staan

Tip: wil je nu al fietsen? Ga dan rond de avonduren dan is het al een stuk rustiger!

Gardameer Fietsen Hiken Limone
Tegen de avond wordt het rustiger en kan je in alle rust genieten ©Foto: Tessa Kramer

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer