Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Doe ook eens mee met de Dolomieten Marathon, de meest uitdagende cyclo!

Door Karin Nijhof | 5 oktober 20195

Bucketlist-materiaal, de Dolomieten marathon! En dit is niet zo maar een marathon. Het is de meest aansprekende en uitdagende cyclo van Italië! Naar mijn mening ook één van de mooiste cyclo marathons. En jij kunt je hiervoor opgegeven. Wees er snel bij want er is niet voor iedereen plek. Pak je wielrenfiets en doe mee aan 34e Dolomieten Marathon editie.

Wanneer?

Op zondag 5 juli 2020 wordt de Maratona dles Dolomites, oftewel de Dolomieten marathon gereden. Deze marathon bestaat uit drie verschillende routes, 138, 106, of 55 kilometer. Zo kan elke goed getrainde wielrenliefhebber meedoen aan het parcours. Het hele parcours is op 5 juli autovrij.

Route

De totale route bestaat uit 138 kilometer waarin zeven cols (bergpassen) worden bedwongen. De start vindt plaats in het dorp, La Villa. De eerste vier cols kom je tegen tijdens de Sella Ronda, dat tevens in de winter een prachtig skigebied is. De cols zijn: de Passo Campolongo, Passo Pordoi, Passo Sella en de Passo Gardena. De Passo Campolongo passeer je voor een tweede keer nadat je door de finish in Covera bent gefietst. De zwaarste col die je vervolgens tegen gaat komen is de Passo Giau.

Dit is een van de steilste en lastigste bergpassen van Europa en ligt op 2236 meter hoogte. In totaal moet je op deze bergpas 9,8 kilometer klimmen en dat met een stijgingspercentage van 9,4%. De klim kent minimaal 27 haarspeldbochten. De laatste beklimming van deze Dolomieten Marathon is de Passo Valparola. Het hele parcours bestaat uit 4230 hoogtemeters.

Sella Ronda, Dolomieten marathon
Sella Ronda, Dolomieten marathon.

Minder zwaar

Wil je toch meedoen, maar zie je de Passo Giau niet zitten, dan kies je voor de route van 106 kilometer. Dit parcours heeft in totaal 3130 hoogtemeters. Kies je voor 55 kilometer, dan fiets je de beroemde Sella Ronda.

Opgeven

Ben je enthousiast geworden en wil je meedoen? Een medische verklaring is dan vereist. Meer informatie over deelname vind je op de website van bicycling.

Helaas, je bent te laat met inschrijven. De reis zit vol. Zorg dat je er in 2021 op tijd bij bent!


Lees meer artikelen van onze reporters over Italië


Bron tekst: bicycling en Tui 
Bron foto’s: pixabay

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer