ADVERTENTIENKBV
Advertentie
Tenerife is partner van Mountainreporters. Ook partner worden? Kijk op Samenwerken

Mountainreporter Natasja heeft in het verleden enige tijd op Mallorca gewoond en ontdekte dat dit prachtige eiland niet alleen de moeite waard is voor zon, zee en strand maar dat je er ook fantastisch kunt fietsen. Of je nu komt om te mountainbiken, je racefiets meeneemt of gewoon relaxed wilt rondfietsen, het heeft voor iedereen wat. Wees niet verbaasd als je een professioneel fietsteam tegenkomt want Mallorca is het oefengebied voor de pro’s. Het eiland bestaat uit zowel vlakke landschappen maar ook zeer hoge bergen en daar wil ik jullie natuurlijk iets over vertellen.

Mijn tip is om vanuit Sóller, of Valldemossa naar Fornatlux te fietsen

Serre de Tramuntana   

tramuntana gebergte
tramuntana gebergte

Dit bergketen loopt langs de gehele westkust van Mallorca is zelfs opgenomen in de World Heritage Status van Unesco, vanwege de landschappelijke maar ook de culturele betekenis. Serre de Tramuntana is vrij vertaald “het gebergte van de noordenwind” en dat doet zijn naam zeker eer aan. De hoogste berg is de Puig Major (1443 meter) gevolgd door nog enkele bergtoppen die toch ook boven de 1000 meter uitkomen.

Mijn tip is om vanuit Sóller, of Valldemossa naar Fornatlux te fietsen, er zit een korte maar schitterende klim in door een ruig berglandschap (klim zal ca. 6 km zijn). Dan kom je in een van de mooiste bergdorpjes van Mallorca (Fornatlux)  met smalle straatjes en pleintjes en een geweldig uitzicht over het Alfabia gebergte en de Comadors bergen.

Port de Pollenca naar Cap Formentor

 cap formentor mallorca
cap formentor

Deze route is toch wel mijn favoriet! Hij gaat namelijk voor een groot deel langs zee afgewisseld met berglandschap, dan. heb je voor mij persoonlijk de mooiste mix! Best lastig ook zo nu en dan, het is een waar bochtenparadijs van ca. 14 km lang veel bochten (type haarspeld) en hoogteverschillen maar het geeft je de mooiste vergezichten die je je maar kunt wensen. Kliffen rijzen tot vierhonderd meter boven het water uit. Aan het einde van deze route bereik je het eindpunt, de vuurtoren van Cap de Formentor, gebouwd in 1892.

Er is nog veel meer te vertellen over dit eiland, ook op wandelgebied daar later meer over. Mallorca zit in mijn hart, iedere keer als ik daar weer ben voel ik me verliefd op dit heerlijke eiland met afwisselend landschap en vriendelijke bewoners.

Advertentie

Doe ook mee met de Week van de Bergsport. Klik hier voor meer informatie!


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.