klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Goed nieuws! Tolplan Duitsland afgewezen

Door Maaike de Vries

Het tolplan, dat al sinds 2015 onderhanden is, is gisteren afgekeurd. Het Europese Hof van Justitie oordeelde dat het tolplan in strijd is met de Europese regels en discrimineert.

Het plan riep de afgelopen jaren veel weerstand op. Er zou tol betaald moeten worden op de Duitse snelwegen. Het geld dat hiermee gegenereerd zou worden,  zou geïnvesteerd worden in de Duitse infrastructuur. Omdat Duitsland een belangrijk doorvoerland is, zouden buitenlandse weggebruikers hieraan ook een bijdrage moeten leveren.

Voor de Duitse burgers werd een compensatieregeling voorgesteld. De wegenbelasting zou voor hen verlaagd worden. Hierdoor zouden Duitse automobilisten een stuk minder betalen dan buitenlandse automobilisten.
En dat is waarom het plan is afgewezen. Volgens het Europese Hof gaat dit in tegen de gelijke behandeling van EU-burgers.

Tolplan Duitsland
Tolplan Duitsland
Bron: Pixabay

In 2017 stemden het Duits Parlement en de Duitse Bundesrat in met het tolplan. Daarop kwam een hoop verzet waarop Oostenrijk, Nederland en Luxemburg naar het Europees Hof van Justitie stapten.

De uitspraak op 18 juni door het Europese Hof is definitief, dit betekent dat Duitsland niet in beroep kan gaan tegen dit besluit. Tolheffing an sich is niet verboden, maar er mag geen onderscheid gemaakt worden op basis van nationaliteit.

De ANWB zette alle belangrijke momenten rondom dit hele voorstel overzichtelijk voor je op een rij.

Bron: ANWB 

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer