ADVERTENTIE

Klik hier voor meer informatie over actieve reizen naar Oostenrijk

 

Goed nieuws! Tolplan Duitsland afgewezen

Door Maaike de Vries

Het tolplan, dat al sinds 2015 onderhanden is, is gisteren afgekeurd. Het Europese Hof van Justitie oordeelde dat het tolplan in strijd is met de Europese regels en discrimineert.

Het plan riep de afgelopen jaren veel weerstand op. Er zou tol betaald moeten worden op de Duitse snelwegen. Het geld dat hiermee gegenereerd zou worden,  zou geïnvesteerd worden in de Duitse infrastructuur. Omdat Duitsland een belangrijk doorvoerland is, zouden buitenlandse weggebruikers hieraan ook een bijdrage moeten leveren.

Voor de Duitse burgers werd een compensatieregeling voorgesteld. De wegenbelasting zou voor hen verlaagd worden. Hierdoor zouden Duitse automobilisten een stuk minder betalen dan buitenlandse automobilisten.
En dat is waarom het plan is afgewezen. Volgens het Europese Hof gaat dit in tegen de gelijke behandeling van EU-burgers.

Tolplan Duitsland
Tolplan Duitsland
Bron: Pixabay

In 2017 stemden het Duits Parlement en de Duitse Bundesrat in met het tolplan. Daarop kwam een hoop verzet waarop Oostenrijk, Nederland en Luxemburg naar het Europees Hof van Justitie stapten.

De uitspraak op 18 juni door het Europese Hof is definitief, dit betekent dat Duitsland niet in beroep kan gaan tegen dit besluit. Tolheffing an sich is niet verboden, maar er mag geen onderscheid gemaakt worden op basis van nationaliteit.

De ANWB zette alle belangrijke momenten rondom dit hele voorstel overzichtelijk voor je op een rij.

Bron: ANWB 

 

 

Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.