Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Goed nieuws! Tolplan Duitsland afgewezen

Door Maaike de Vries

Het tolplan, dat al sinds 2015 onderhanden is, is gisteren afgekeurd. Het Europese Hof van Justitie oordeelde dat het tolplan in strijd is met de Europese regels en discrimineert.

Het plan riep de afgelopen jaren veel weerstand op. Er zou tol betaald moeten worden op de Duitse snelwegen. Het geld dat hiermee gegenereerd zou worden,  zou geïnvesteerd worden in de Duitse infrastructuur. Omdat Duitsland een belangrijk doorvoerland is, zouden buitenlandse weggebruikers hieraan ook een bijdrage moeten leveren.

Voor de Duitse burgers werd een compensatieregeling voorgesteld. De wegenbelasting zou voor hen verlaagd worden. Hierdoor zouden Duitse automobilisten een stuk minder betalen dan buitenlandse automobilisten.
En dat is waarom het plan is afgewezen. Volgens het Europese Hof gaat dit in tegen de gelijke behandeling van EU-burgers.

Tolplan Duitsland
Tolplan Duitsland
Bron: Pixabay

In 2017 stemden het Duits Parlement en de Duitse Bundesrat in met het tolplan. Daarop kwam een hoop verzet waarop Oostenrijk, Nederland en Luxemburg naar het Europees Hof van Justitie stapten.

De uitspraak op 18 juni door het Europese Hof is definitief, dit betekent dat Duitsland niet in beroep kan gaan tegen dit besluit. Tolheffing an sich is niet verboden, maar er mag geen onderscheid gemaakt worden op basis van nationaliteit.

De ANWB zette alle belangrijke momenten rondom dit hele voorstel overzichtelijk voor je op een rij.

Bron: ANWB 

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer