ADVERTENTIE
Advertentie

Klik hier voor meer informatie over actieve reizen naar Oostenrijk

 

Golfen wordt alsmaar populairder en is allang geen elite sport meer. En dat is maar goed goed ook, daar is het veel te leuk voor. 

Golfen aan de ‘sunny side’ van de alpen

In de deelstaat Karinthië bijvoorbeeld. Deze deelstaat is de meest zuidelijk en grenst aan Slovenië en dat is weer vlakbij de Adriatische zee. Kortom een prachtig berglandschap met in de zomer een zeer mild middellandsezeeklimaat met heel veel zonuren. Naast het geweldige berglandschap zijn hier ook nog eens meer dan 200 meren te vinden, een geweldig decor om een balletje te slaan.

Twaalf golfbanen voor het grijpen

Klagenfurt is de hoofdstad van de deelstaat en is gemakkelijk bereikbaar via Wenen of via Ljublana in Slovenië (uurtje rijden). In de deelstaat tref je 12 hoog kwalitatieve golfbanen aan, best veel in zo’n klein gebied. 

Golf Moosburg bijvoorbeeld, op slechts een kwartiertje rijden van de Wörtersee. De baan heeft 27 holes tot haar beschikking dus ruimte genoeg om een hele ronde, of beter anderhalf rondje te lopen. Compleet met een prachtig stijlvol clubhuis. Greenfee’s zijn ongeveer gelijk aan die in Nederland, zo’n €75,- voor 18 holes. Daarnaast heeft men speciale Sunset aanbiedingen. Een complete tas met clubs huur je voor €25,-.

Golfen in Oostenrijk
Clubhuis Golf Moosburg

Golfen met uitzicht

Golf Millstätter See licht een uurtje westelijk van de Wörthersee. De baan ligt op een hoogvlakte met vanaf zeer veel holes uitzicht op het meer. En aan de andere kant een indrukwekkend berglandschap. Deze baan heeft naast een driving range, putting green en oefen bunkers 18 holes. En voor de Tesla (en andere elektrische) rijders gratis oplaadstations.

Golfen in Oostenrijk
Mooi uitzicht over Millstättersee

In de eerste negen holes zijn de hoogte verschillen aanzienlijk. Met als extra handicap drie holes die direct vanaf de T-box of een flink stuk rough hebben, een stevige kloof om overheen te slaan of een fairway die een stuk hoger ligt dan het afslagpunt. Iets dat je op veel meer alpenbanen ziet overigens. En vrijwel alle hotels in de buurt hebben speciale arrangementen met kortingen op greenfee’s, vraag ernaar. 

Een compleet overzicht van alle banen in Kärnten (zoals ze in Oostenrijk zeggen) tref je hier.

Advertentie
Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.