Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Hannibal: ’s werelds meest unieke show op 3.000 meter in Sölden

Door: Christianne Smit-Bongertman

Historische Alpenoversteek

Ötztal Tourismus nodigt mij uit voor Hannibal: een adembenemende show over macht, liefde en politiek op de gletsjer in Sölden. De acteurs vertellen het verhaal van generaal Hannibal, die 216 jaar voor Christus met zijn leger, paarden en olifanten in tien dagen de Alpen doorkruiste op weg naar Rome. De show wordt uitgevoerd door meer dan 500 professionals, waaronder paragliders, parachutisten, motorcrossers, bergbeklimmers en piloten.

DUIZENDEN MANSCHAPPEN EN DIEREN VONDEN DE DOOD door de smalle paden, diepe afgronden, kou en honger.

Om aan de historische Alpenoversteek een moderne draai te geven, komen talloze pistenbully’s, sneeuwscooters, helikopters en motoren in actie. Deze legendarische show keert jaarlijks terug in Sölden en dit jaar ben ik erbij!

Hannibal: openluchttheater in Sölden. Foto: Ötztal Tourismus.

Het verhaal van Hannibal en de oversteek

Hannibal was een Carthaagse generaal en groot tegenstander van de Romeinen. Hij is vooral bekend vanwege zijn tocht met een groot leger en olifanten door de Alpen om Italië binnen te vallen. Dit was zo’n 200 jaar voor Christus tijdens de Tweede Punische Oorlog, de oorlog tussen Rome en het Noord-Afrikaanse Carthago. Duizenden manschappen en dieren vonden de dood door de smalle paden, diepe afgronden, kou en honger. Uiteindelijk is Hannibal door de Romeinen onder leiding van Scipio bij de Slag bij Zama verslagen. Hij vluchtte naar Syrië en maakte een einde aan zijn leven om niet uitgeleverd te worden aan Rome. 

Op de Rettenbach gletsjer ontmoeten we de directeur Hubert Lepka. Eigen foto: Christianne Smit-Bongertman

Spectaculaire scènes op grote hoogte

De show vindt plaats op de schilderachtige Rettenbach gletsjer op ongeveer 3.000 meter hoogte. Overdag snowboarden we nog in de dichte mist op de Rettenbach gletsjer. Gelukkig klaart het in de avond op en hebben we vrij zicht op de gletsjer als de show start.

samen met 8.000 andere toeschouwers zul je versteld staan van de gebeurtenissen op deze grote hoogte.

Je wordt continu verrast door spectaculaire scènes met pistebully’s, vuurwerk, motorcrossers, helikopters, dansers, en niet te vergeten, de krijgsolifanten van Hannibal. Kijk goed om je heen, want je zult samen met 8.000 andere toeschouwers versteld staan van de gebeurtenissen op deze grote hoogte. Pas na afloop van de show wel op voor de pistebully’s die met grote snelheid op je af rijden!

Spectaculaire scènes op grote hoogte in Hannibal. Eigen foto: Christianne Smit-Bongertman.
Hannibal is vooral bekend vanwege zijn tocht met olifanten door de Alpen. Eigen foto: Christianne Smit-Bongertman.

De twee hoogste skigebieden in het Ötztal 

Hannibal is een absoluut hoogtepunt. Maar er zijn meer redenen om naar het Ötztal af te reizen. Je kunt hier namelijk een bezoek brengen aan de meest sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk: Sölden en Obergurgl-Hochgurgl. Deze omvangrijke skigebieden zijn sinds kort beide toegankelijk met één skipas! 

Sölden biedt 144 kilometer aan piste en twee gletsjers; de Rettenbach en de Tiefenbach gletsjer. Het hoogste punt dat je met de lift kunt bereiken is 3.250 meter en de langste afdaling is 15 kilometer. Het winterseizoen loopt van november tot aan mei. In april kun je nog perfecte sneeuwcondities verwachten!

Het skigebied van Sölden. Ook in april ligt er nog voldoende sneeuw. Eigen foto: Christianne Smit-Bongertman
De top van de Tiefenbachkogl biedt prachtig uitzicht op de Big 3. Dat zijn de drie bergen met een hoogte van meer dan 3.000 meter. Eigen foto: Christianne Smit-Bongertman.
De “hangbrug” bij Tiefenbachkogl. Eigen foto: Christianne Smit-Bongertman.

Het skigebied Obergurgl-Hochgurgl wordt ook wel de Diamant van de Alpen genoemd en gaat tot 3.082 meter hoogte. Dit gebied biedt 110 kilometer aan piste en is net zo sneeuwzeker als Sölden. Aan ruimte geen gebrek op deze goed geprepareerde pistes. Bij Hohe Mut Alm hebben we een fantastische lunch in de zon, met natuurlijk een overheerlijke Kaiserschmarrn.  

Het skigebied Obergurgl-Hochgurgl. Eigen foto: Christianne Smit-Bongertman.
Restaurant Top Mountain Star met panorama bar op Hochgurgl. Eigen foto: Christianne Smit-Bongertman.

Nieuwe “007 Elements” brengt onvergetelijke filmscènes tot leven 

Niet alleen wintersporters komen naar Sölden. James Bond ook. Op de top van de Gaislachkogl vind je sinds juli 2018 een attractie voor alle Bond liefhebbers: “007 Elements”. Een filminstallatie geheel gewijd aan de wereld van James Bond. Tevens de plek waar Daniel Craig voor de camera stond voor de film “Spectre”. 

Uitzicht vanaf de top van de Gaislachkogl. Eigen foto: Christianne Smit-Bongertman.
“007 Elements” is geopend in juli 2018. Eén van de locaties waar de film “Spectre” is opgenomen. Foto: Ötztal Tourismus.
“007 Elements” is gehuisvest in een prachtig gebouw op de top van de Gaislachogl in Sölden. Eigen foto: Christianne Smit-Bongertman.

De installatie richt zich voornamelijk op de scènes van “Spectre” die in Sölden zijn gemaakt, maar toont ook andere delen van de Bond-filmgeschiedenis. De high-tech interactieve galerijen laten jou zien hoe de wereld van 007 is gemaakt. Loop in “007-Elements” naar binnen en krijg op een ultramoderne manier inzicht in het productieproces achter de films. 

De high-tech galerijen laten jou zien hoe de wereld van 007 is gemaakt. Eigen foto: Christianne Smit-Bongertman.
“007 Elements” biedt prachtig uitzicht op de bergen in Sölden. Eigen foto: Christianne Smit-Bongertman.
Bekend uit de film “Spectre”. Eigen foto: Christianne Smit-Bongertman.
De Landrover Defender uit de film “Spectre”, direct aan de piste. Eigen foto: Christianne Smit-Bongertman.

Top Mountain Motorcycle Museum

De filminstallatie van James Bond is niet het enige museum dat aan de piste ligt. Als motorliefhebber moet je absoluut een bezoek brengen aan het hoogstgelegen motormuseum van Europa: Top Mountain Motorcycle Museum. Dit museum is gelegen op 2.175 meter hoogte en is van binnen nóg indrukwekkender dan van buiten. Eigenaar Attila Scheiber laat ons een zeer bijzondere collectie van meer dan 300 verschillende klassieke motoren zien. 

Top Mountain Motorcycle Museum ligt aan de voet van de Timmelsjoch Hochalpenstraße.  Eigen foto: Christianne Smit-Bongertman.
Eigenaar Attila Scheiber laat ons een bijzondere collectie klassieke motoren zien. Eigen foto: Christianne Smit-Bongertman.

Vanuit dit museum kun je de gloednieuwe Kirchenkarbahn II bereiken die je naar 2.840 meter hoogte brengt. Sölden biedt daarmee een ultieme mix van sport en cultuur, direct aan de piste! 

Luxe Hotel Aqua Dome Thermal SPA

Op zo’n 20 minuten rijden van de skigebieden van Sölden nodigt Hotel Aqua Dome in Längenfeld uit tot ultieme ontspanning. Dit prachtige hotel biedt grote schalen met thermaal water, diverse sauna’s en een uitgebreid wellness centrum: SPA 3000. Deze ervaring maakt mijn bezoek aan Sölden compleet! 

Hotel Aqua Dome biedt grote schalen met thermaal water. Eigen foto: Christianne Smit-Bongertman.

Deze reis is mogelijk gemaakt door Ötztal Tourismus. Op www.oetztal.com vind je alle informatie over Ötztal in Tirol.

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer