Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

daar sta je dan op de rand van de afgrond

GigaSwing

Letterlijk aan een zijden draadje hangen, de GigaSwing in Duitsland maakt dit mogelijk. De locatie is mooier dan mooi. Eerder konden we in het artikel van mountainreporter Pauline lezen dat de hangbrug waaraan de GigaSwing is bevestigd, destijds de langste voetgangersbrug van de hele wereld was. Op dit moment heeft het Zwitserse dorp Zermatt het record overgenomen. Wat de andere bruggen niet hebben is de spectaculaire GigaSwing die zich direct onder de brug bevindt. Mountainreporter Karin testte de Swing uit!

Mountainreporter Karin test De GigaSwing in Harz, Duitsland

De brug

Het was even zoeken om de brug te vinden maar wanneer je Rappbodetalsperre, (OberHarz) op je navigatie intypt dan kom je er vanzelf. Op slechts 4,5 rijden van Zwolle( 430 km) ligt deze geweldig gave hangbrug. De hangbrug is zeer populair onder toeristen. In mei 2017 is de hangbrug pas officieel geopend. Wat veel mensen niet weten is dat je vanaf 8.00 uur over deze voetgangersbrug kan lopen. Er staat een automaat, waar je je tickets kan kopen. De kosten voor de brug zijn 6 euro pp.

Vroeg op de brug

Het is aan te raden om ook echt om 8.00 te komen omdat het dan zeer rustig is (wij waren zelfs even helemaal alleen op de brug) en je kan genieten van de zonsopkomst. Je hebt een waanzinnig mooi uitzicht. Om 9.00 komen de rest van de toeristen en wordt het gigantisch druk. Een plekje “alleen” op de brug kan je dan zeker vergeten. Vanaf 9.00 is ook het toeristencentrum geopend en kun je kaarten voor de brug en de overige activiteiten kopen. Het parkeren is er uiteraard niet gratis maar ook niet duur (slechts 2 euro voor drie uur). Bijkomend voordeel is dat de parkeerplaats zich naast de hangbrug bevindt en je dus niet ver hoeft te lopen voor het zien van de brug.

Zij-aanzicht langste hangbrug Duitsland vanaf de stuwdam

Gegevens langste voetgangersbrug van Duitsland

De hangbrug is 483 meter lang en 1,20 meter breed. Een bedrijf uit Oostenrijk heeft de brug aangelegd in slechts 10 maanden tijd. De balustrade is 1,30 hoog en heeft vangnetten van roestvrij staal. Je moet stalen zenuwen hebben om over de brug te lopen, want wanneer het een beetje waait, voel je de brug zachtjes heen en weer schommelen. Parallel aan de brug loopt een stuwdam waar je met de auto overheen kunt rijden. Vanuit hier heb je een mooi zij-aanzicht. De hangbrug zelf hangt 100 meter boven de rivier de Rappbode wat de locatie van deze brug speciaal maakt.

Hangbrug Harz

De MegaZipline

Uniek aan deze brug is dat het bedrijf Harzdrenalin zich hier heeft gevestigd om de juiste dosis adrenaline op te doen. Er is namelijk een MegaZipline aanwezig die parallel aan de brug je liggend van het beginpunt boven de brug naar het eindpunt brengt(ergens beneden aan de rivier). Op grote hoogte (120 meter) is deze MegaZipline gebouwd en gaat dwars over de rivier de Rappbode heen. Leuk is, dat je met ze tweeën de zipline tegelijk kan doen. Met 1km aan lengte is het Europa’s grootste Zipline attractie. Je betaald slechts 39 euro voor de MegaZipline.

Europa's langste MegaZipline
Europa’s langste MegaZipline

Wallrunning

Naast de MegaZipline organiseert het bedrijf Harzdrenalin ook het wallrunnen. Wat het is? Op de top van de stuwdam ren je in een speciale uitrusting 43 meter de diepte in. De wand van de stuwdam gaat steil naar beneden wat zorgt voor een enorme kick. Kosten, 49 euro per persoon.

wallrunning

GigaSwing

Voor de echte waaghalzen en adrenaline junks heeft het bedrijf een GigaSwing gemaakt. Precies ter hoogte van het midden, onderaan de brug ter hangt een kabel waarbij je een “vrije val” maakt van 100 meter naar beneden boven de rivier de Rappbode. Vooraf aan deze spectaculaire val wordt nog even duidelijk gemaakt dat het niet voor mietjes is. Ze geven de laatste instructies door, zoals het geven van een teken van leven en aanwijzingen wat je moet doen wanneer je geen gevoel meer hebt in je ledematen. Als laatst onderteken je nog even een papier en voilà, daar sta je dan op de rand van de afgrond. Eerst word je in een tuigje gehesen dat aan de kabel vast zit. Vervolgens zit je in het tuigje en maak je je klaar voor de val.

Vooraf aan deze spectaculaire val wordt nog even duidelijk gemaakt dat het niet voor mietjes is

De instructeur haalt het laatste pinnetje eruit en daar ga je, 100 meter de diepte in. De adrenaline die je dan ervaart is onbeschrijfbaar! Het is aan te raden om deze GigaSwing samen te doen. Hoe meer gewicht, hoe harder en langer de Swing zwaait. De GigaSwing kost 79 euro per persoon.

GigaSwing
GigaSwing

Overige informatie

Natuurlijk is het ontzettend tof video materiaal te hebben van jouw activiteit. Dit kan je bijboeken voor 17 euro. Overigens is het aan te raden om via de website www.harzdrenalin.de de GigaSwing te boeken. Het is namelijk erg populair en veel weekenden zijn dan vaak volgeboekt. Bij regen, hagel en veel wind gaan de activiteiten niet door. Kijk voor de openingstijden in de winter op de website van Harzdrenalin.

bron afbeeldingen: www.harzdrenalin.de


Bekijk hier alle video’s van Mountainreporters


Bewaren

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer