Advertentie
Rondreizen Europa

Herfst-tip, bezoek de Bastei in natuurpark Boheems Saksisch Zwitserland!

Door: Karin Nijhof

Als Mountainreporter blijf ik nieuwsgierig en constant op zoek naar de mooiste natuurgebieden van onze aarde. Het liefst bezoek ik alle gebieden, wat al snel een onmogelijke missie is. Simpelweg de afstand is te groot, de prijs die je er voor betaald is te veel en het aantal vakantiedagen dat ik heb, zijn minimaal. Daarnaast geloof ik dat er zoveel mooi onontdekte plekken op deze wereld zijn! Plekken waarvan wij het bestaan niet afweten. Ooit zal ik graag nog naar Pakistan en Iran willen. Wist je dat Pakistan één van de mooiste berggebieden ter wereld heeft? Wanneer het niet meer wordt afgeraden om naar dit land te reizen vanwege de instabiele situatie waarin het land zich verkeerd wordt dit voor mij toch echt een bucketlist bestemming.

Bestemmingen dichterbij huis

Ik ben op zoek gegaan naar een perfecte bestemming dichterbij huis en waar je onder andere mooie wandeltochten kunt gaan maken. Het is een bestemming geworden waar ik nog nooit ben geweest maar wel heel graag naar toe zou willen gaan. Op slechts 760 kilometer vanaf Utrecht ligt op de grens tussen Duitsland en Tsjechië het natuurpark Boheems Saksisch Zwitserland dat ook wel Tsjechisch Zwitserland wordt genoemd. Het gebied heeft en oppervlakte van 80 vierkante meter en is daarmee een ideale bestemming voor een actieve vakantie.
Het kan zijn dat deze bestemming je niet zoveel zegt maar tik dan maar eens op google de woorden “Bastei” en “Konigstein” in, met een umlaut op de o. De Bastei is één van de grootste bergvestingen van Europa! Hoe schitterend moet deze bestemming wel niet zijn. De Bastei is een 305 meter hoge rotsformatie waar een 76,5 meter lange brug doorheen loopt. Bijzonder is het uitzicht over Saksisch Zwitserland vanaf deze brug. Daarnaast kun je een bezoek aan Konigstein, een 750 jaar oude vesting met een rijke geschiedenis niet overslaan. Kenmerkend voor de regio zijn de dennenbossen, rotsformaties en idyllische vergezichten. Het natuurpark Boheems Saksisch Zwitserland is zonder twijfel één van de meest fotogenieke bestemmingen.

vesting Konigstein
vesting Konigstein

Pravcická Brána

Een andere must see in deze regio is de Pravcická Brána, oftwel het Tsjechische symbool van de regio. Het is de grootste natuurlijke rotspoort van Europa. Deze zandstenenboog is circa 21 meter hoog en 27 meter breed! De Pravcická Brána is het decor geweest voor de Hollywoodfilms als “The Chronicles & Narnia”.

Pravcická-Brána
Pravcická-Brána

Herfst is het natuurpark Boheems Saksisch Zwitserland

Binnenkort komt de herfst er aan! Het moment om prachtige hiketochten te maken en samen met je camera op pad te gaan! Leg de kleuren van de herfst in het natuurpark Boheems Saksisch Zwitserland vast en stuur ons je mooiste foto’s! Op de site van actief in Tsjechië vind je één tot meerdaagse trektochten in dit bijzondere natuurpark. Waar wacht je nog op?!

Wandelen in Boheems Saksisch Zwitserland
Wandelen in Boheems Saksisch Zwitserland

Meer informatie Tsjechië


Lees meer artikelen van onze reporters over Tsjechië 


 

Bron: https://actief-in-tsjechie.nl/

Bron foto’s: pixabay

 

Advertentie
SNP Natuurreizen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in