De keuze wordt je makkelijk gemaakt!

Door Pauline van der Waal

Bij Mountainreporters zijn we gek op reizen. Soms ver weg, maar vaak ook ‘gewoon’ wat dichter bij huis. Want wat is Europa prachtig! Heerlijke zee en strand, prachtige bergen en eeuwenoude steden, Europa heeft het allemaal.
Maar of je nu gaat voor absolute rust, een actieve wandelvakantie of toch een stedentrip, je moet nog wel even uitzoeken hoe je er komt. Zeker voor relatief korte afstanden van een paar honderd kilometer kan de ene keer de trein de beste optie zijn, terwijl een andere keer de bus of het vliegtuig een beter alternatief is.

Hoe reis je deze zomer naar de bergen? Foto: Pauline van der Waal
Hoe reis je deze zomer naar de bergen? Foto: Pauline van der Waal

Laat je manier van reizen afhangen van je bestemming

Vertrek je deze zomer naar het zuiden van Spanje of Italië, dan is een tripje met het vliegtuig waarschijnlijk het handigst in verband met de lange reisafstand. Blijf je wat dichterbij, dan is de trein misschien een betere keuze. Zonder lange tijd die je vooraf aanwezig moet zijn en uitstappen direct op je plaats van bestemming. Hierdoor ben je minstens even snel op je vakantieadres, voor een mooie prijs en ook nog eens goed voor het milieu.
Heb je trouwens ook wel eens aan de bus gedacht als waardig alternatief? Met de komst van nieuwe langeafstandsbuslijnen reis je vaak ongelofelijk goedkoop en bovendien relaxt naar je bestemming.

Een (tussen)stop maken in Parijs is altijd een goed idee. Foto: Pauline van der Waal
Een (tussen)stop maken in Parijs is altijd een goed idee. Foto: Pauline van der Waal

Zo wordt het kiezen je gemakkelijk gemaakt

De vraag is nu natuurlijk hoe je op een snelle en makkelijke manier uitzoekt welke reisoptie voor jouw reis het meest geschikt is. Daarvoor is er Omio. Op de website van Omio worden alle vervoersopties van A naar B overzichtelijk naast elkaar gepresenteerd.
Het is mogelijk om te sorteren op de snelste of juist de goedkoopste route, of de meest aantrekkelijke combinatie van beiden. Natuurlijk kun je per optie de details bekijken en als je wilt direct boeken.

Voorbeeldreis van Amsterdam naar Lyon, met trein, bus of vliegtuig. Afbeelding: screenshot Omio.nl
Voorbeeldreis van Amsterdam naar Lyon, met trein, bus of vliegtuig. Afbeelding: screenshot Omio.nl

Heel Europa en verder is te bereizen

Op de website is het makkelijk om te zoeken naar je reis. Omio werkt samen met maar liefst 800 officiële partners. Hierdoor weet je zeker dat je altijd de beste opties te zien krijgt. Bovendien moet je bijzonder hard je best doen om een bestemming te vinden die niet te bereizen valt door één van deze partners.

En, waar gaat jouw volgende reis heen? Foto: Pauline van der Waal

Waar gaat de reis deze keer naartoe?

Wanneer je nog geen keuze hebt gemaakt welke bestemming het deze zomer gaat worden, kun je de website van Omio goed als inspiratie gebruiken. Zo krijg je een automatisch een aantal voorbeeldreizen voorgeschoteld op basis van jouw vertrekplaats. Ik kan bijvoorbeeld vanaf Amsterdam met de trein naar Berlijn vanaf € 39,- , maar voor hetzelfde bedrag met de bus ook helemaal naar Praag!

Met trein, bus of vliegtuig op vakantie? Omio wijst je de weg! Foto: Pauline van der Waal

Vergelijk nu op Omio.nl

Omio zoekt gemakkelijk en snel voor je uit welke manier van reizen voor jou het beste is en vergelijkt hierbij opties met de trein, bus en het vliegtuig. Heb je voorkeur? Zoek dan alleen naar reizen met bijvoorbeeld de trein of de bus. Je tickets boek je ook direct via de website van Omio. Heel veel reisplezier gewenst!

Hoofdfoto: Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.