Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Dol op zwemmen en avontuur?

Door Soraya Lemmens

Dan is de Lichtfield Nationaal Park de plek om te zijn. Het park bevindt zich in het Noordelijk Territorium van Australië, slechts honderd kilometer ten zuiden van Darwin. Het Noordelijk Territorium staat bekend om het uitgestrekte landschap door het woestijnachtige gebied. Het is de ideale plek om een dag erop uit te gaan, waar voor ieder wat wils genoeg te doen en te zien is. De locals gaan graag naar deze plek om stad te verlaten en zich te laten onderdompelen van de schoonheid en rust van de natuur.

Afkoeling zoeken in het water en zwemmen naar de waterval. Foto: Soraya Lemmens

Wat kun je er doen?

Lichtfield Nationaal park staat onder andere bekend om haar zwemparadijs. Zo zijn er een flink aantal watervallen en waterpoelen waar je kunt zwemmen.

Wangi waterval

De populairste waterval is Wangi waterval en daardoor ook een wat drukker bezochte plaats. Er is een grasveld waar je kunt genieten van het uitzicht of picknicken. Het is erg belangrijk om rekening mee te houden dat je bij deze waterval alleen kunt zwemmen tijdens het droog seizoen, dit is in de maanden april tot september. Buiten het droog seizoen zijn er op deze plaats zoutwaterkrokodillen oftewel Salty’s zoals de Australiërs ze noemen.

Er zijn borden die waarschuwen voor krokodillen en als je er bent zul je deze gevaarlijke wilde dieren waarschijnlijk wel zien liggen in het water. Dit is het enige waterval in het nationaal park waar zoutwaterkrokodillen kunnen komen tijdens het regenseizoen. Daarnaast is het zwemmen verboden buiten het droog seizoen door de extreme weersomstandigheden.

Pas op dat je alleen zwemt wanneer dit is toegestaan er kunnen namelijk krokodillen aanwezig zijn. Foto: Soraya Lemmens

Florence waterval

Een ander indrukwekkende waterval is de Florence waterval. Het is zeer makkelijk om ernaartoe te gaan. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer tien minuten wandelen totdat je de eerste uitzichtpunt hebt bereikt, vanaf hier kun je de waterval van boven af zien. De waterval is omringd door groene bomen en je hoort er veel tropische vogels fluiten.

Vervolgens kun je verder lopen naar de trappen, het zijn een flink aantal treden naar beneden. De trap is in een zeer goede staat en het is dan ook gemakkelijk om hier naar beneden te lopen. Eenmaal beneden aangekomen, volg je de paden die leiden tot aan de rand van de waterval. Terwijl je de trap op loopt besef je waarschijnlijk heel goed dat er maar één weg terug is. Dat betekent dat je alle treden weer omhoog moet lopen, maar het is zeer zeker de moeite waard!

Aan de rand van het waterval liggen grote stenen en rotsen. Hier kun je makkelijk een handdoek op neerleggen en genieten van de omgeving of zwemmen. Het water voelt in het begin koel aan, maar dat is erg aangenaam na de wandeling want soms kan het erg warm zijn in het Noordelijk Territorium van Australië. Er is voldoende schaduw bij de waterval door al de omringende bomen.

Hou je ogen open als je aan het wandelen bent, wie weet zie je ineens vleermuizen. Foto: Soraya Lemmens

Ben je geen zwemliefhebber? Dan kun je ook een wandelroute maken dat leidt naar een uitzichtpunt over waterval Tolmer. Dit is een waterval waar je niet kan zwemmen maar wel kan genieten van het mooie uitzicht en het stromende water. Er zijn meer wandelroutes te vinden. Hou er alleen rekening mee dat je vooraf controleert of deze bereikbaar zijn. Soms zijn de paden ongegaanbaar door hevige regenval.

Wildlife

Ook qua flora en fauna valt er veel te zien in dit nationaal park. Zo kun je er typische Australische dieren zien zoals wallaby’s, een klein soort kangoeroe. Er zijn ook dingo’s te vinden. Dat zijn verwilderde honden waar je vooral voor moet uitkijken, dat geldt ook voor de slangen die er in dit park zijn.

Let vooral op waar je loopt en zorg ervoor dat je altijd dichte schoenen draagt, er kunnen giftige slangen voorkomen. Foto: Soraya Lemmens

Zo zijn er veel giftige slangen, daardoor wordt aangeraden om dichte schoenen te dragen als je het park bezoek. Verder leven er in dit nationaal park opossums, suikereekhoorns, buidelmarters en pteropus (een vleermuissoort). Onderweg naar het park en tijdens je wandeling door het park zul je waarschijnlijk termietenheuvels zien. Hou je ogen dus goed open als je het park bezoekt!

Termietenheuvels vind je er in allerlei soorten en hoogte. Foto: Soraya Lemmens

Er zijn veel mogelijkheden om in het park te kamperen. Ook kun je verblijven in de stad Darwin of het dorpje Batchelor, daar zijn veel overnachtingsmogelijkheden.


Lees hier meer verhalen over Australië


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer