De Hiking & Adventures agenda voor 2020

Door Edwin Hagenouw | Fan van Hiking & Adventures

Hiking & Adventures is een jonge organisatie, maar met een schat aan ervaring op het gebied van outdoor, hikings en bergsport gerelateerde activiteiten. Hiking & Adventures staat voor dynamiek en doorzettingsvermogen, avontuur en natuur. De organisatie verzorgt voor verschillende groepen meerdaagse trektochten door prachtige natuurgebieden, dichtbij en wat verder weg.

Met ‘Adventures’ benadrukken we onze survival- en bushcraftactiviteiten en de sportieve en inspirerende uitdagingen die wij bieden voor mountainbikers, hardlopers en andere avontuurlijke sportievelingen.

Nieuwe uitdagingen

Hiking & Adventures wordt gevormd door politie-collega’s, maar haar activiteiten zijn niet alleen voor collega’s van politie en haar ketenpartners maar ook voor andere personen binnen de overheid. Onze hikings en adventures zijn voor elk niveau, van laagdrempelig tot zeer sportief. Regelmatig zullen op de site van Hiking & Adventures diverse nieuwe uitdagingen komen te staan zoals hikings, bushcraft- en survival-workshops en andere outdoor activiteiten.

De agenda voor 2020

Noorwegen – Sneeuwschoenen trektocht

16 – 22 februari 2020  (nog plaatsen vrij)
Een hutten trektocht op sneeuwschoenen door de ongerepte natuur van Noorwegen, waarbij genieten op nummer één staat. In deze 5-daagse tocht laten wij jou een prachtig stukje natuur van Noorwegen zien. Van verstilde meertjes tot bergtoppen met unieke uitzichten. Te voet trekken we met onze rugzakken van hut naar hut. In principe komen we geen bevoorradingspunt tegen, dus we dragen ons eten zelf mee. Water is er in de prachtige natuur genoeg te vinden. Tijdens deze tocht leer je onderweg de basics over survival, de natuur en het hiken. We beginnen en starten deze week met een overnachting in een hotel waarbij diner en ontbijt zijn inbegrepen.
Lees meer…

Zweden – winterexpeditie bij noorderlicht 

2 april – 10 april 2020 (inschrijving geopend)
Kungsleden is een lange wandelroute door de schitterende natuur van Zweeds Lapland. Bij velen van ons wel bekend van de Fjällräven Classic in augustus. Nu gaan we terug in de winter! De meren zijn bevroren en vormen een kaarsrechte en horizontale weg: alles bedekt met een dikke laag sneeuw.

We trekken op onze sneeuwschoenen door de bossen van Abisko en over vlaktes tussen prachtig uitgesleten bergen. We dragen onze rugzak met daarin onze slaapzak en kleren, het eten gaat met de hondenslee. Aan het eind van de dag warmen we ons bij de houtkachel in schitterend gelegen berghutten waar we ook overnachten. Daarnaast hebben we een grote kans dat we ‘aurora borealis’, het noorderlicht te zien krijgen. Als afsluiting reizen we via een sneeuwscooter taxi terug naar de bewoonde wereld.
Lees meer…

Madeira – wandeltocht

4- 11 april 2020 (inschrijving geopend) 
Spectaculaire kliffen en stijle afdalingen langs de kust. Diepe valleien en hoge bergen. Mistige hoogvlakten met reusachtige varens en mossen. Vlakke wandelingen langs irrigatiekanaaltjes (levada’s) en door tunneltjes. We komen vele prachtige bloemen tegen en regelmatig prachtige vergezichten op de oceaan of pittoreske dorpjes. ’s Avonds is het heerlijk bijkomen in een van de talrijke restaurants langs de haven, oude stad of boulevard en de gezellige eetcafe’s waar je de lokale sfeer kunt proeven.
Lees meer…

Marokko – trekking hoge Atlas, beklimmingToubkal 

11 – 18 April 2020 (inschrijving geopend)
Toubkal in de Marokkaanse Atlas is de hoogste berg van Noord-Afrika. We beginnen in Marrakesh en bezoekende de souks met talloze slangenbezweeders en kleur- en geurrijke eetkraampjes. Daarna beginnen we aan het echte avontuur: een trekking door de hoge Atlas, waar het droge en toch groene landschap je zal verrassen. Net als de schitterende uitzichten en de vriendelijke lokale bevolking. We overnachten in pittoreske Berberdorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.De laatste dagen gaan we echt de hoogte in. Na een pittige dagwandeling de berg op overnachten we in een berghut in de sneeuw. De volgende ochtend lopen we onder begeleiding de Toubkal op.
Lees meer…

Noord-Hollandse duinen – Bushcraft

8 – 10 mei 2020  (Ouder en kind)  (inschrijving geopend)
Bij Bushcraft draait het om het leren van vaardigheden om comfortabel in de vrije natuur te kunnen leven. Denk aan het vinden van eetbare planten, water,  koken op een houtvuur. Maar ook het zelf maken van vuur; daar komt veel bij kijken – selectie van het juiste hout en tondelmateriaal bijvoorbeeld. En de vaardigheden om zelf een vuurboog te maken: touw maken van planten die je vindt en het uitsnijden van de houten boog. En nu nog vuur maken…

Dit weekend is ook bijzonder geschikt voor kinderen (8+). Een unieke kans om samen met je vader (of moeder, oom, tante, …) vuur te maken, touwen te knopen, te leren snijden met een mes, te speuren naar wilde dieren en natuurlijk ook te gaan slapen onder de sterren. Maar iedere volwassene zonder kind kan zich natuurlijk ook aanmelden. Zie voor een impressie ons Youtube-kanaal.

Lees meer…

Schotland

14 – 23 Mei 2020 (vol)
Een trekking door misschien wel de mooiste gebieden van Schotland. Langs meren en over heuvels wandelen we dagelijks vanuit Ford William. Onderweg passeren we schapenweiden en doorkruisen we uitgestrekte heidevelden. We doorwaden een paar riviertjes en overnachten in een schitterend gelegen guesthouses. Aan het eind beklimmen we de Ben Nevis waarna we genieten van een biertje in het prachtige Fort William. Een prachtige reis door een van de mooiste gebieden van Europa!
Lees meer …

Spanje (speciaal voor chronisch zieke politiemedewerkers)

10-16 of 11-17 april 2020
In april organiseert H&A in samenwerking Waardering Erkenning Politie en Platform Chronisch zieke collega’s een wandeltrektocht in het Spaanse natuurgebied Els Ports (Zuid-Catalonië). Deze tocht telt 5 wandeldagen en men moet in staat zijn tussen de 6 en 8 uur te lopen met een dagrugzak. De tocht zal worden begeleid door ervaren Projectleiders van H&A. De meeste overnachtingen zullen plaatsvinden is nette huisjes of B&B’s en één van de overnachtingen vindt plaats in een berghut. Nadere bijzonderheden over deze reis en de voorwaarden voor de aanmelding zullen medio november op onze site verschijnen. Voor vragen over deze toch stuur een mail naar info@hiking-adventures.nl

Engeland – Coast to Coast

juni 2020
De Coast to Coast (C2C) is een prachtige 219  km lange ATB tocht door Noord-Engeland. Je start met je achterwiel in de Ierse Zee en eindig na 5 dagen met je voorwiel in de Noordzee. We rijden door o.a. het Lake district en the Pennines en genieten van stijle klimmetjes, “Britain’s most dramatic landscapes”, prachtige uitzichten en rijden langs de bijzondere industrieel geschiedenis van Engeland. Nadere bijzonderheden over deze reis zullen medio november op onze site verschijnen.  Heb je belangstelling voor deze tocht stuur dan vast een mail naar Joost@hiking-adventures.nl

Mont Blanc beklimming Kilimanjaro (i.s.m Mountain Network) 

Mont Blanc, het is de hoogste berg van de Alpen én van West-Europa. De witte top, die vanuit Chamonix zo dichtbij lijkt, oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op velen.

Heel veel mensen dromen ervan om een keer de Mont Blanc te beklimmen en op haar top te staan.
Lees meer

Zweden – Fjällräven Classic  

5 – 12 Augustus 2020  
Veel deelnemers komen jaarlijks terug voor deze tocht, dus het is niet verwonderlijk dat velen dit de mooiste trekking in de wereld noemen. Vandaar dat deze tocht ook voor Hiking & Adventures inmiddels een ‘classic’ is! Vijf dagen wandelen door het prachtige noord Zweedse landschap. Bergen, sneeuwvelden, riviertjes waaruit je zo kan drinken. Alles perfect georganiseerd door het Zweedse outdoor-merk Fjällräven: onderweg kun je je voorraad voedsel aanvullen en af en toe staat er een kraampje waar je wordt verrast met een lekkernij. Voorafgaand aan de trekking brengen we een middag door in Stockholm. We sluiten af met een knallend eindfeest in de ‘Trekker’s Inn’ in Abisko.
Lees meer …

Kenia – beklimming Kilimanjaro (i.s.m Mountain Network) 

12 – 21 september 2020 (inschrijving geopend)
Een epische tocht naar het hoogste punt van het Afrikaanse continent. De beklimming van de Kilimanjaro (5.895m) is een pittige, maar onvergetelijke reis. In een lange karavaan lopen we, vergezeld door tientallen dragers, de berg op. We passeren verschillende klimaatzones en genieten van prachtige vergezichten op het Afrikaanse landschap. ‘s Avonds slaan we ons kamp op en laten we ons verrassen door de inventieve en gastvrije koks.

Na afloop kun je desgewenst een paar hoogtepunten bijboeken:

  • Safari door de Serengeti of Arusha National Park
  • Korte strandvakantie op de witte koraalzand-stranden van Zanzibar.
    Lees meer…

Mini Adventure Race

11 -12 september 2020 (inschrijving wordt op 1-3-2019 geopend)
Een adventure race met een proloog op vrijdag en een wedstrijddag op zaterdag is een sportdiscipline waarbij een route van A naar B naar C, enzovoort wordt afgelegd. Tijdens de races moeten teams van 2 personen of soms ook groepen nonstop een traject op eigen kracht afleggen, waar men onderweg natuurlijke en opgebouwde hindernissen tegenkomt. De organisatie verschaft de deelnemers een landkaart waarop men zelf de kaartcoördinaten intekent (punten waar men langs moet).

De teams moeten middels navigatie zoveel mogelijk checkpoints(cp’s), verplichte punten (vp’s) en soms ook bonuspunten (bp’s) verzamelen. Deze cp’s, vp’s of bp’s zijn meestal goed zichtbaar op gehangen maar soms moet men klimmen, zwemmen of heel nauwkeurig navigeren om deze te vinden. Tegenwoord gebruikt men zg. elektronische tags, waardoor achteraf te controleren is of men de checkpoints gevonden heeft. Het team met de meeste cp’s en daarnaast de snelste tijd wint de wedstrijd. Het spreekt voor zich dat kracht, uithoudingsvermogen, souplesse en doorzettingsvermogen nodig zijn om de finish te halen.
De inschrijving van dit evenement wordt op 1 februari 2020 geopend.

Nepal – Tsum valley

23 september – 11 oktober 2020 (inschrijving open)
Een 19-daagse reis naar Nepal met als hoogtepunt een 12-daagse trekking in een van de mooiste en authentiekste gebieden van Nepal. Tsum Valley is een prachtige vallei temidden van machtige bergen zoals Manaslu (>8.000m), Ganesh (7.400m) en Chamar Himal (7.180m). Wij lopen door eeuwenoude bossen en langs wilde rivieren richting de Tibetaanse grens. Onderweg bezoeken we een kloosters en dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. De lokale bevolking is uiterst vriendelijk en fotogeniek. Een avontuurlijke reis om nooit te vergeten! Rondom de trekking is er voldoende tijd om te genieten van de culturele schatten van Kathmandu en de ontspannen sfeer in Pokhara.
Lees meer ….

Kano survival tocht Zweden 

10 – 17 oktober 2020
Hiking en Adventures organiseert in samenwerking met Surviking een Kano survival trektochtin Zweden. Omdat georganiseerd survival nooit een echte survival situatie is bieden wij de combi aan met kanoën. Best of both worlds. Lekker met een kano de (semi) wildernis in op een wat primitieve manier en vooral genieten van de natuur. De natuur is simpelweg te mooi om alleen maar bezig te zijn met ‘survival’.
Lees meer…

Video en krant

Zie voor een impressie van verschillende adventure tochten het Youtube-kanaal van Hiking & Adventures. Adventure Times is de titel van onze nieuwe krant. De eerste editie van deze krant is in juli 2019 verschenen en de tweede in oktober 2019. Een speciaal door ons gemaakte krant waarin al onze belevenissen en andere interessante artikelen worden beschreven. Mocht je leuke artikelen hebben die je wilt delen, neem dan contact met ons op via joost@hiking-adventures.nl


Aanmelden en vragen: Voor de tochten waarvoor nog geen inschrijving mogelijk is kun je je belangstelling kenbaar maken aan: info@hiking-adventures.nl Je wordt je dan tijdig geïnformeerd voordat de inschrijving start.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.