Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Hiking the Pennine Way is fantastisch!

Door Tessa Kramer

Het is herfst 2018 toen mijn vriendin Nicole en ik als reporters voor Mountainreporters een deel van de Pennine Way liepen. Bekijk hier ook de fotoreportage die we een paar weken geleden publiceerden. Hieronder lees je het eindelijk ons verhaal bij de foto’s.

Onze reis naar Engeland

We vliegen vanuit Amsterdam naar Manchester. Vanuit Manchester nemen we de Transpennine Express (meer informatie) naar Haltwhistle waar we worden opgewacht en naar onze accommodatie worden gebracht! Yes, de trip is nu echt begonnen!

The Sill ©Foto: Tessa Kramer

De Pennine Way

Onze eerste echte kennismaking met de Pennine Way! We beginnen bij de Sill YHA, ons onderkomen voor de komende paar dagen. Met een acorn, oftewel een eikeltje wordt het pad aangeduid van de Nationale Trails in Engeland dus zo ook de Pennine Way.

Yes, de trip is nu echt begonnen!

Follow the Acorn ©Foto: Nicole Jabben

Daghike: Housesteads to Bellingham

Aangezien we hier maar een paar dagen zijn, lopen we slechts één volledige daghike van de Pennine Way. De volledige Pennine Way is maar liefst zo’n 430 kilometer lang!

De Pennine Way volgens Google Maps.

Wij beginnen bij ons hostel de Sill. Vanaf daar volgen we een stuk van Hadrian’s Wall die op dit stuk parallel loopt aan de Pennine Way. Na ongeveer een uur divergeren de routes.

Pennine Way
Hier divergeren Hadrian’s Wall en de Pennine Way ©Foto: Tessa Kramer

Opvallend is de afwisselende omgeving op deze daghike, van de Hadrian’s Wall tot grote open velden en van wandelen door de dichte bossen tot wandelen door weilanden met schapen en koeien.

Nieuwschierig schaap op de Pennine Way ©Foto: Tessa Kramer

Voor mid herfst hebben we verrassend goed weer. Goede wandelschoenen zijn echter wel een must! Zeker omdat het terrein elke keer verschillend is.

Uitzicht op de Pennine Way ©Foto: Tessa Kramer

’s Middags eten we onze lunch die we vanuit het hostel hebben meegenomen. De hike van Housesteads naar Bellingham is zo’n 25 kilometer lang, dus de lunch kunnen we goed gebruiken. Aangezien je geen herberg of restaurant tegenkomt onderweg, is het aan te raden snacks en genoeg water mee te nemen. We vervolgen onze hike door meerdere stukken bos waarna we door de weilanden naar Bellingham lopen.

Pennine Way in het bos ©Foto: Nicole Jabben
Wandelen door de weilanden ©Foto: Tessa Kramer
Bellingham ©Foto: Tessa Kramer

Ons oordeel

Terug kijkend naar deze trip kunnen wij alleen maar positief zijn. Het is een prachtige omgeving om te hiken. Wij hadden geluk met het weer, maar zeker in de herfst en begin voorjaar is een regenjack aan te raden. De herfstkleuren maken een hoop goed in deze periode. Zelf had ik nog geen ervaring met het wandelen door weilanden, maar dit is mij enorm goed bevallen. Wat is dit leuk om te doen! Al met al, de Pennine Way is zeker een aanrader als je van wandelen houdt.

Hiking Pennine Way ©Foto: Tessa Kramer
Pennine Way. Een adembenemend mooi uitzicht ©Foto: Tessa Kramer

Vind hier meer informatie over: hiken in Engeland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer