Advertentie

Askja Reizen

Trouwen op de Mount Everest

Door Pauline van der Waal

Het is al eventjes geleden dat Ashley Schmeider en James Sisson in het huwelijksbootje stapten, maar de foto’s blijven zo adembenemend mooi, dat het eigenlijk niet uitmaakt hoe vaak je ze ziet.

Ze moesten pakken sneeuw, koude temperaturen en hoogteziekte doorstaan

Op de foto’s lijkt het (letterlijk) een koud kunstje, maar er ging meer dan een jaar aan voorbereiding vooraf voor zowel de 32-jarige Asley en de 35-jarige James, maar natuurlijk ook voor hun fotograaf Charleton Churchill. Ze kwamen begin maart 2017 gedrieën aan in Nepal en deden er bijna drie weken over om bij het Base Camp van de Everest te komen. Ze moesten pakken sneeuw, koude temperaturen en hoogteziekte doorstaan, maar toen was het dan ook tijd om de trouwjurk én fotocamera uit de rugzak te halen.
Een enorm avontuur waarbij ‘gelukkig hebben we de foto’s nog’, een understatement is.

Niet het eerste ja-woord op de top

Ashley en James waren het eerste koppel dat hun trouwkleding meesleepte naar de Mount Everest én een fotograaf inhuurde om alles vast te leggen.
Overigens waren zij niet het eerste of het enige koppel dat het ja-woord gaf op de Mount Everest. In 2005 trouwden de Nepalese Sjerpa’s Pem Dorjee en Moni Mulepati zelfs op de top, waar ze kort hun zuurstofmasker afnamen om hun huwelijksbeloften uit te spreken. Ze deden elkaar daarbij volgens de verhalen een plastic bloemenkrans om, maar helaas zijn er van die gebeurtenis geen foto’s bekend.

Oh ja, en al is de fotograaf Charleton Churchill met name beroemd van déze foto’s, neem vooral een kijkje op zijn website met schitterende foto’s andere avontuurlijke bruiloften.


Bronnen:
Bored Panda
Foto’s Charleton Churchill website / instagram
NRC


Lees hier meer opmerkelijke of hartverwarmende verhalen


Bewaren

Advertentie
Bergsportdag 2020

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in