Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Ilonne’s Aanrader: de oplaadbare hoofdlamp

Door outdoorspecialist Ilonne Bongers

Een hoofdlampje is voor mij echt zo’n kampeeritem wat ik ook in het dagelijks leven regelmatig gebruik. Als ik iets moet zoeken op een donkere plek of bij klusjes in huis waar extra verlichting wenselijk is. Nu het ’s avonds vroeger donker is haal ik mijn hoofdlampje ook weer vaker te voorschijn.

Sporten in het donker

In mijn buitensportwinkel is de vraag naar hoofdlampjes in deze tijd van het jaar altijd groeiende. Hardlopers gebruiken deze handige hoofdlampjes vaak tijdens hun trainingen. De hoofdlampjes van Petzl zijn voor sporters ideaal. Klein, lichtgewicht en met een elastische band. Tijdens het hardlopen heb je genoeg licht en door de elastische band blijft het lampje goed zitten op je hoofd.

Petzl Tikkina
Dit lichtgewicht hoofdlampje is ideaal voor hardlopen in het donker

Oplaadbare batterij

Petzl heeft een mooi item aan zijn collectie toegevoegd dat zeker het benoemen waard is: de core. Deze oplaadbare accu kan je in de meest voorkomende Petzl hoofdlampjes plaatsen in plaats van drie AAA batterijen. De lithium-ion accu is oplaadbaar via een micro usb aansluiting. Het kabeltje is meegeleverd in de verpakking.

Core oplaadbare batterij
Met een micro usb snoertje laad je de core batterij in drie uur volledig op

Handig in gebruik

Ik gebruik de accu zelf nu al een tijdje in mijn Petzl hoofdlampje en ben erg tevreden. Vooral als je regelmatig je hoofdlampje gebruikt is het ideaal om hem zo nu en dan even op te kunnen laden. Dan weet je zeker dat je nooit zonder licht zit.

Afwisselen

Als je voor langere tijd op pad gaat en je hebt geen stroom voorhanden dan zijn losse batterijen juist weer beter geschikt. Het systeem van Petzl maakt beide opties mogelijk. Je kan dus naast de core accu te allen tijde ook 3 AAA batterijen plaatsen.

hybrid concept
Voor de stroomvoorziening van het hoofdlampje kan je gemakkelijk switchen

Hybrid concept

Er is slechts één nadeel: de core accu werkt alleen in combinatie met de nieuwste modellen hoofdlampjes van Petzl. Op de verpakking van de lampjes die compatibel zijn staat ‘hybrid concept’. De prijs van de accu is 25 euro.

Petzl – Access the Inaccessible from Petzl-sport on Vimeo.


Lees hier alle artikelen over Outdoor Gear & Gadgets


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer