Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Ilonne’s Aanrader: de oplaadbare hoofdlamp

Door outdoorspecialist Ilonne Bongers

Een hoofdlampje is voor mij echt zo’n kampeeritem wat ik ook in het dagelijks leven regelmatig gebruik. Als ik iets moet zoeken op een donkere plek of bij klusjes in huis waar extra verlichting wenselijk is. Nu het ’s avonds vroeger donker is haal ik mijn hoofdlampje ook weer vaker te voorschijn.

Sporten in het donker

In mijn buitensportwinkel is de vraag naar hoofdlampjes in deze tijd van het jaar altijd groeiende. Hardlopers gebruiken deze handige hoofdlampjes vaak tijdens hun trainingen. De hoofdlampjes van Petzl zijn voor sporters ideaal. Klein, lichtgewicht en met een elastische band. Tijdens het hardlopen heb je genoeg licht en door de elastische band blijft het lampje goed zitten op je hoofd.

Petzl Tikkina
Dit lichtgewicht hoofdlampje is ideaal voor hardlopen in het donker

Oplaadbare batterij

Petzl heeft een mooi item aan zijn collectie toegevoegd dat zeker het benoemen waard is: de core. Deze oplaadbare accu kan je in de meest voorkomende Petzl hoofdlampjes plaatsen in plaats van drie AAA batterijen. De lithium-ion accu is oplaadbaar via een micro usb aansluiting. Het kabeltje is meegeleverd in de verpakking.

Core oplaadbare batterij
Met een micro usb snoertje laad je de core batterij in drie uur volledig op

Handig in gebruik

Ik gebruik de accu zelf nu al een tijdje in mijn Petzl hoofdlampje en ben erg tevreden. Vooral als je regelmatig je hoofdlampje gebruikt is het ideaal om hem zo nu en dan even op te kunnen laden. Dan weet je zeker dat je nooit zonder licht zit.

Afwisselen

Als je voor langere tijd op pad gaat en je hebt geen stroom voorhanden dan zijn losse batterijen juist weer beter geschikt. Het systeem van Petzl maakt beide opties mogelijk. Je kan dus naast de core accu te allen tijde ook 3 AAA batterijen plaatsen.

hybrid concept
Voor de stroomvoorziening van het hoofdlampje kan je gemakkelijk switchen

Hybrid concept

Er is slechts één nadeel: de core accu werkt alleen in combinatie met de nieuwste modellen hoofdlampjes van Petzl. Op de verpakking van de lampjes die compatibel zijn staat ‘hybrid concept’. De prijs van de accu is 25 euro.

Petzl – Access the Inaccessible from Petzl-sport on Vimeo.


Lees hier alle artikelen over Outdoor Gear & Gadgets


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer