ADVERTENTIE

Klik hier voor meer informatie over actieve reizen naar Oostenrijk

 

Trentino: bergwandelbestemming nr 1

Door: Karin Nijhof

In het Noorden van Italië op slechts 100 kilometer rijden van het vliegveld van Verona ligt aan de voet van de Brenta Dolomieten het plaatsje Molveno. Het aangrenzende meer van Molveno wordt ookwel het “pareltje van de Dolomieten” genoemd en is veel minder bekend dan bijvoorbeeld het Garda of het Comomeer. Het gebied is daardoor minder toeristisch maar zeker niet minder mooi. De Brenta Dolomieten staan sinds 2009 op de UNESCO werelderfgoedlijst. Een indrukwekkende weerspiegeling van de immense bergketen is zichtbaar in het kraakheldere meer van Molveno. De omgeving moet er prachtig zijn. Komende week ga ik deze betoverende omgeving verkennen.

Een indrukwekkende weerspiegeling van de immense bergketen is zichtbaar in het kraakheldere meer van Molveno

Er staan onder andere prachtige hiketochten op het programma. In 2017 heeft de Nederlandse Klim-en Bergsportvereniging de Europese Bergwandelbestemming-award van 2017 aan dit gebied uitgereikt.

De Brenta Dolomieten

De Brenta Dolomieten liggen in de provincie Trente, ook wel Trentino genoemd. De hoogste berg is de Brenta en ligt op 3151 meter. In de winter zijn de Brenta Dolomieten geliefd bij veel wintersporters en wordt het gebied bestempeld als klein maar zeer fijn. In de zomer heeft het gebied veel outdoorsport mogelijkheden. Je kunt er prachtige dagtochten maken of meerdaagse tours van hut naar hut. Bekend zijn de ” Via Ferrata’s”( klettersteigroutes) die zich ook door het hele gebied bevinden. Dat wordt hiken naar de mooiste views!
Ook Mountainbikeliefhebbers kunnen in de Brenta Dolomieten hun hart ophalen.

Het gebied heeft 400 kilometer aan spectaculaire MTB-routes. Pak jij liever gewoon de fiets? Dan is het een aanrader om het meer van Molveno rond te fietsen. Een rondje om het meer is ongeveer 10 kilometer. Natuurlijk kun je ook op een Sup-board het meer verkennen. Wil je het mooiste uitzicht hebben over het meer van Molveno? Ga dan paragliden! Paragliden wordt hier dan ook veel gedaan en staat ook bij Mountainreporter Karin op het programma.

Brenta Dolomieten

Binnenkort meer over dit gebied! Collega reporter Mathijs is al eerder in het gebied geweest en schreef er het volgende artikel over. Ook Mountainreporter Edwin schreef hier een artikel over.

Bezoek de website voor meer informatie: www.visitdolomitipaganella.it/en


Lees hier alle artikelen over reizen naar Italië


 

Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.