Ontdek de veelzijdige wandelroutes in regio Innsbruck

Door: Pauline van der Waal | Innsbruck.info

Innsbruck is als hoofdstad van de Alpen de perfecte uitvalsbasis voor een hike van elk niveau. In het dal geniet je van het stadse leven met hippe cafeetjes en restaurants. Letterlijk op loopafstand waan je je in een andere wereld: die van smalle bergpaadjes, bloeiende alpenweides en authentieke berghutten.

Innsbruck Trek ter hoogte van de Zirbenweg © Innsbruck Tourismus Christian Vorhofer

Natuurpark van het jaar 2020: Karwendel

Genieten van de ongerepte natuur en je vergapen aan de afwisselende planten- en dierenwereld doe je in natuurpark Karwendel. Karwendel ligt ten noorden van de stad en is het grootste natuurpark van Oostenrijk. Het bestaat voor een groot gedeelte uit oerbossen. Indrukwekkend zijn de wilde rivieren die met flink geraas door de bergen stromen.

Het natuurpark is het thuis van bijzondere dieren als de gems, steenadelaar, drieteenspecht en oeverloper. Dit jaar is het park uitgeroepen tot Natuurpark van het Jaar. Wil je het hele park van oost naar west doorkruisen, dan loop je van Scharnitz naar Reith bei Seefeld en is Innsbruck een tussenstop tijdens je tocht.

On top of the world tijdens de Innsbruck Trek © Tourismus Christian Vorhofer

Authentiek hiken in de ‘Bergsteigerdörfer’

Iedereen die op zoek is naar het echte berggevoel, zit goed in het Sellraintal. De dorpen Sellrain, Gries im Sellrain en St. Sigmund im Sellrain zijn aangemerkt als Bergsteigerdörfer (bergbeklimmersdorpen). In de Alpen is die eer slechts weggelegd voor dertig dorpen in totaal.

Alleen authentiek plekken in de ongerepte natuur komen in aanmerking voor dit predicaat. Je vindt er geen hectiek, drukte of massatoerisme. Hotels en restaurants zijn traditioneel en een beleving op zich.

Onderweg bij een bergmeertje in Kühtai © Innsbruck Tourismus Christian Vorhofer

Doe een huttentocht in het Sellraintal

Voor de ultieme beleving van de Bergsteigerdörfer wandel je de Sellrainer huttenronde. In zeven dagen loop je in tachtig kilometer van hut naar hut en leg je zo’n 5700 hoogtemeters af. Geniet van de glooiende paden, gezellige berghutten, heldere bergbeekjes en de stilte. Voor deze prachtige tocht is een zeer goede conditie en ervaring vereist.

Wandelen in het Sellraintal © Innsbruck Tourismus Christian Vorhofer

Het Lüsenstal is geschikt voor gezinnen. En bergbeklimmers!

In een prachtig zijdal van het Sellraintal ligt het Lüsenstal met de Lüsener Fernerkogel. Doordat het eerste stuk tot aan zo’n 2000 meter niet al te pittig is, is deze mooie wandeling geschikt voor het hele gezin.

Zitten daar toevallig bergbeklimmers bij, dan kunnen zij door naar de top van de Lüsener Fernerkogel op 3298 meter. Dit is geen wandelroute, maar kan echt alleen door klimmers gedaan worden. Bijzonder is dat je door de afgesleten stukken in de bergwand precies kunt zien wat de hoogste stand van de gletsjer in de 19e eeuw was.

Innsbruck ligt prachtig tussen de bergen. Maria Theresien Straße, foto: Innsbruck Tourismus Christof Lackner

Doe de Innsbruck Trek: zie de hele regio in zeven dagen

Wil je een iets minder uitdagende wandeltocht, maar toch al het moois van de regio Innsbruck beleven? Dan is de Innsbruck Trek echt iets voor jou. Je start in het oude centrum van de stad en slingert langzaam maar zeker omhoog naar het Karwendelgebergte.

Omdat genieten tijdens deze wandeling op nummer één staat, kun je het zorgeloos-pakket bijboeken. Je loopt de tocht dan met een wandelgids van de Alpinschule Innsbruck (ASI) en hoeft je dus echt helemaal nergens druk over te maken. Ook overnacht je elke avond in een drie- of viersterrenhotel en wordt je bagage vervoerd. Wat wil je nog meer?

Wil je meer weten over deze waanzinnige wandeling? Kijk dan even op de website van de Innsbruck Trek.

De Innsbruck Trek is voor de gemiddelde wandelaar goed te doen © Innsbruck Tourismus Christian Vorhofer

Je kunt gratis met de wandelbus én mee met een berggids

Wandelen in de regio Innsbruck is extra aantrekkelijk doordat je gratis gebruik kunt maken van het openbaar vervoer. De gastenkaart Welcome Card ontvang je gratis als je twee nachten of langer blijft. Met deze kaart stap je gratis in alle regionale bussen. Voor alle informatie en de dienstregeling kijk je op de site.

Ook kun je gebruik maken van de gratis begeleide wandelingen. gecertificeerde bergwandelgidsen nemen je van mei tot oktober mee op de mooiste routes door de bergen.

En, welke wandeling ga jij maken? © Innsbruck Tourismus Christian Vorhofer

Op naar Innsbruck!

Lees alles over regio Innsbruck op onze site of ga naar Innsbruck.info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.