klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Hardlopen over onverharde paden steeds populairder

Door: Pauline van der Waal | Innsbruck.info

trailrunnen werd lang gezien als een extreme vorm van hardlopen. Inmiddels zijn er steeds meer mensen die enthousiast raken van deze tak van sport. En terecht, want hardlopen in de vrije natuur is heerlijk.

In de omgeving van Innsbruck neemt de interesse in trailrunnen ook enorm toe. Door de kilometerslange paden rondom de stad én hoog in de bergen, zijn de mogelijkheden eindeloos. Dus of je nu een doorgewinterde trailrunner bent of pas net begint, Innsbruck is de perfecte uitvalsbasis.

Prachtige paden door het bos. Foro: Innsbruck Tourismus
Prachtige paden door het bos. Foto: Innsbruck Tourismus

Hoogtetrainen doe je in Kühtai

Kühtai ligt op 2020 meter hoogte vlakbij de stad Innsbruck. Vanaf daar kun je starten met hoogalpiene hardlooptochten door een indrukwekkende natuur, langs bergtoppen en bergmeren. Perfect om hoogtetrainingen te doen dus. Kühtai heeft 45 kilometer aan trailrunningpaden en wordt ook regelmatig door topsporters gebruikt voor intensieve trainingen. Bovendien is de natuur hier prachtig en is het sowieso een feest om lekker buiten te zijn.

Door de bergen van Axamer Lizum. Foto: Innsbruck Tourismus Helga Andreatta
Door de bergen van Axamer Lizum. Foto: Innsbruck Tourismus Helga Andreatta

Oneindige keuze voor elk niveau

In Kühtai liggen kilometers en kilometers trailrunpaden op je te wachten. Een relatief eenvoudige route is bijvoorbeeld de Zirmbachalm-Run. Deze is 7,6 kilometer lang en telt 229 hoogtemeters. Het grootste gedeelte is bos, weide en heuvelachtig terrein naar de Zirmbachalm en terug.

Iets moeilijker, maar absoluut prachtig is de Dreiseenronde. Je loopt hier langs verschillende bergmeren en naar de dam van het stuwmeer Finstertal. Je legt bij elkaar 447 hoogtemeters af.

Ook de Finstertaltrail is bijzonder. Je start deze run namelijk op de flinke hoogte van 2.420 meter en loopt langs de oever tot aan de achterzijde van het Finstertaler stuwmeer. In totaal leg je dan 7,1 kilometer en 228 hoogtemeters af.

Hardlopen op de Nordkette© Innsbruck Tourismus Andreas Amplatz
Hardlopen op de Nordkette© Innsbruck Tourismus Andreas Amplatz

Of blijf nog dichter bij de stad

Nog dichter bij de stad zelf ligt ook al zeventig kilometer aan gemarkeerde trailrunningpaden. Er zijn tien trails van heel verschillende moeilijkheidsgraden en lengtes. Je kunt kiezen tussen afstanden van bijna drie tot wel tien kilometer en van bijna honderd tot vijfhonderd hoogtemeters.

Je start in de meeste gevallen in het stadsdeel Hungerburg en loopt aan de voet van de Nordkette. Je weet daarom zeker dat je tijdens je run prachtig uitzicht hebt op de stad onder je. Voor alle info kijk je op de website van Innsbruck.

Train die beenspieren! Foto: Innsbruck Tourismus
Train die beenspieren! Foto: Innsbruck Tourismus

Diverse trailrunevenementen in de buurt

Voor de trailrunner die wel houdt van wat competitie, is Innsbruck absoluut the place to go. Er zijn verschillende wedstrijdparcoursen. Van een aardige acht kilometer voor de gemiddelde trailrunner, tot trajecten van meer dan honderd!

Vanzelfsprekend zijn een aantal events afgelast in verband met de beperkingen door het coronavirus. Voorlopig staan het Innsbruck Alpine Trailrun Festival en de Nordkette Vertical in september nog wel op de kalender. Hou de berichtgeving goed in de gaten.

Start van de Nordkette Vertical. Foto: Innsbruck Tourismus
Start van de Nordkette Vertical. Foto: Innsbruck Tourismus

Innsbruck Alpine Trailrun Festival

Van 10 tot en met 12 september 2020 vindt in Innsbruck voor de vijfde keer het Innsbruck Alpine Trailrun Festival plaats. Er kunnen 3500 deelnemers starten op afstanden tussen de 15 en 100 kilometer. Aanmoedigen wordt natuurlijk ook zeer gewaardeerd! Alle informatie over deze wedstrijd staat op de website.

Hardlopen door de prachtige natuur. Foto: Innsbruck Tourismus Markus Mair
Hardlopen door de prachtige natuur. Foto: Innsbruck Tourismus Markus Mair

De extreme trailrun Nordkette Vertical

Met een stijgingspercentage tot wel 78% mag deze trailrun best de naam ‘extreem’ dragen. Eigenlijk is het geen trailrunnen meer, maar valt dit meer onder de noemer berghardlopen. Deze wedstrijd staat gepland voor 19 en 20 september.

Glooiende paden of pittige bergweggetjes, het is er allemaal. Foto: Inssbruck Tourismus
Glooiende paden of pittige bergweggetjes, het is er allemaal. Foto: Inssbruck Tourismus

Op naar Innsbruck!

En, binnenkort ook een rondje lopen in regio Innsbruck? Wij zouden het wel weten! Innsbruck combineert namelijk de prachtige natuur op -letterlijk- loopafstand, met alle fijne dingen van het stadse leven. Zo kun je naast het maken van je hoogtemeters een museum bezoeken, een middagje shoppen, of gewoon een lekker terrasje pakken.

Lees alles over regio Innsbruck op onze site of ga naar Innsbruck.info

Patscherkofel, de huisberg van Innsbruck © Innsbruck Tourismus_ Ashley Wiggins
Patscherkofel, de huisberg van Innsbruck © Innsbruck Tourismus_ Ashley Wiggins

Hoofdfoto: Uitzicht op de stad vanaf de Nordkette © Innsbruck Tourismus Andreas Amplatz

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Canary Hiking

Eilandavontuur te voet: verken La Gomera en El Hierro

Canary Hiking nodigt je uit om de verborgen juweeltjes van de Canarische Eilanden te ontdekken tijdens onze onvergetelijke trektocht door La Gomera en El Hierro. Maak je klaar om te wandelen, met onze deskundige gidsen, door ongerepte bossen, langs adembenemende kliffen en historisch charmante dorpjes. Lees meer