Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Hardlopen over onverharde paden steeds populairder

Door: Pauline van der Waal | Innsbruck.info

trailrunnen werd lang gezien als een extreme vorm van hardlopen. Inmiddels zijn er steeds meer mensen die enthousiast raken van deze tak van sport. En terecht, want hardlopen in de vrije natuur is heerlijk.

In de omgeving van Innsbruck neemt de interesse in trailrunnen ook enorm toe. Door de kilometerslange paden rondom de stad én hoog in de bergen, zijn de mogelijkheden eindeloos. Dus of je nu een doorgewinterde trailrunner bent of pas net begint, Innsbruck is de perfecte uitvalsbasis.

Prachtige paden door het bos. Foro: Innsbruck Tourismus
Prachtige paden door het bos. Foto: Innsbruck Tourismus

Hoogtetrainen doe je in Kühtai

Kühtai ligt op 2020 meter hoogte vlakbij de stad Innsbruck. Vanaf daar kun je starten met hoogalpiene hardlooptochten door een indrukwekkende natuur, langs bergtoppen en bergmeren. Perfect om hoogtetrainingen te doen dus. Kühtai heeft 45 kilometer aan trailrunningpaden en wordt ook regelmatig door topsporters gebruikt voor intensieve trainingen. Bovendien is de natuur hier prachtig en is het sowieso een feest om lekker buiten te zijn.

Door de bergen van Axamer Lizum. Foto: Innsbruck Tourismus Helga Andreatta
Door de bergen van Axamer Lizum. Foto: Innsbruck Tourismus Helga Andreatta

Oneindige keuze voor elk niveau

In Kühtai liggen kilometers en kilometers trailrunpaden op je te wachten. Een relatief eenvoudige route is bijvoorbeeld de Zirmbachalm-Run. Deze is 7,6 kilometer lang en telt 229 hoogtemeters. Het grootste gedeelte is bos, weide en heuvelachtig terrein naar de Zirmbachalm en terug.

Iets moeilijker, maar absoluut prachtig is de Dreiseenronde. Je loopt hier langs verschillende bergmeren en naar de dam van het stuwmeer Finstertal. Je legt bij elkaar 447 hoogtemeters af.

Ook de Finstertaltrail is bijzonder. Je start deze run namelijk op de flinke hoogte van 2.420 meter en loopt langs de oever tot aan de achterzijde van het Finstertaler stuwmeer. In totaal leg je dan 7,1 kilometer en 228 hoogtemeters af.

Hardlopen op de Nordkette© Innsbruck Tourismus Andreas Amplatz
Hardlopen op de Nordkette© Innsbruck Tourismus Andreas Amplatz

Of blijf nog dichter bij de stad

Nog dichter bij de stad zelf ligt ook al zeventig kilometer aan gemarkeerde trailrunningpaden. Er zijn tien trails van heel verschillende moeilijkheidsgraden en lengtes. Je kunt kiezen tussen afstanden van bijna drie tot wel tien kilometer en van bijna honderd tot vijfhonderd hoogtemeters.

Je start in de meeste gevallen in het stadsdeel Hungerburg en loopt aan de voet van de Nordkette. Je weet daarom zeker dat je tijdens je run prachtig uitzicht hebt op de stad onder je. Voor alle info kijk je op de website van Innsbruck.

Train die beenspieren! Foto: Innsbruck Tourismus
Train die beenspieren! Foto: Innsbruck Tourismus

Diverse trailrunevenementen in de buurt

Voor de trailrunner die wel houdt van wat competitie, is Innsbruck absoluut the place to go. Er zijn verschillende wedstrijdparcoursen. Van een aardige acht kilometer voor de gemiddelde trailrunner, tot trajecten van meer dan honderd!

Vanzelfsprekend zijn een aantal events afgelast in verband met de beperkingen door het coronavirus. Voorlopig staan het Innsbruck Alpine Trailrun Festival en de Nordkette Vertical in september nog wel op de kalender. Hou de berichtgeving goed in de gaten.

Start van de Nordkette Vertical. Foto: Innsbruck Tourismus
Start van de Nordkette Vertical. Foto: Innsbruck Tourismus

Innsbruck Alpine Trailrun Festival

Van 10 tot en met 12 september 2020 vindt in Innsbruck voor de vijfde keer het Innsbruck Alpine Trailrun Festival plaats. Er kunnen 3500 deelnemers starten op afstanden tussen de 15 en 100 kilometer. Aanmoedigen wordt natuurlijk ook zeer gewaardeerd! Alle informatie over deze wedstrijd staat op de website.

Hardlopen door de prachtige natuur. Foto: Innsbruck Tourismus Markus Mair
Hardlopen door de prachtige natuur. Foto: Innsbruck Tourismus Markus Mair

De extreme trailrun Nordkette Vertical

Met een stijgingspercentage tot wel 78% mag deze trailrun best de naam ‘extreem’ dragen. Eigenlijk is het geen trailrunnen meer, maar valt dit meer onder de noemer berghardlopen. Deze wedstrijd staat gepland voor 19 en 20 september.

Glooiende paden of pittige bergweggetjes, het is er allemaal. Foto: Inssbruck Tourismus
Glooiende paden of pittige bergweggetjes, het is er allemaal. Foto: Inssbruck Tourismus

Op naar Innsbruck!

En, binnenkort ook een rondje lopen in regio Innsbruck? Wij zouden het wel weten! Innsbruck combineert namelijk de prachtige natuur op -letterlijk- loopafstand, met alle fijne dingen van het stadse leven. Zo kun je naast het maken van je hoogtemeters een museum bezoeken, een middagje shoppen, of gewoon een lekker terrasje pakken.

Lees alles over regio Innsbruck op onze site of ga naar Innsbruck.info

Patscherkofel, de huisberg van Innsbruck © Innsbruck Tourismus_ Ashley Wiggins
Patscherkofel, de huisberg van Innsbruck © Innsbruck Tourismus_ Ashley Wiggins

Hoofdfoto: Uitzicht op de stad vanaf de Nordkette © Innsbruck Tourismus Andreas Amplatz

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nieuw-Zeeland

Bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland. Letterlijk aan de andere kant van de wereld en een waanzinnige bestemming voor een droomvakantie. De natuur is er prachtig en niet voor niets heeft Nieuw-Zeeland dertien nationale parken verdeeld over het Noordereiland en het Zuidereiland. Voor meer inspiratie hebben we de zeven mooiste nationale parken voor je op een rij gezet. Lees meer

Reisverzekering

Voordelige reisverzekering voor actieve reizigers

De NKBV-reisverzekering met bergsportdekking biedt alles wat een normale doorlopende reisverzekering biedt, plus een extra dekking voor bergsportrisico’s. En omdat we deze verzekering voor tienduizenden leden tegelijk afsluiten, is de premie laag. Lees meer

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer