Je hoeft niet te kiezen!

Door: Pauline van der Waal | Innsbruck.info

Nergens is de fantastische combinatie van stad en outdoor zo zichtbaar als in Innsbruck. De vrouw die haar freerideski’s al bij zich heeft, terwijl ze eerst nog een ochtendje naar kantoor gaat. Of de jonge student die in klimoutfit uitpuft op één van de vele terrassen in het centrum. De historische binnenstad is immers heerlijk om doorheen te slenteren, maar in no time wandel je door de bergen.

Geliefd plekje op in de zon te zitten: langs de Inn. Foto: Innsbruck Tourismus, Mario Webhofer
Geliefd plekje op in de zon te zitten: langs de Inn. Foto: Innsbruck Tourismus, Mario Webhofer

Innsbruck is een jonge stad dol op het buitenleven

Innsbruck heeft een jong karakter door haar status als studentenstad. Zo’n één op de vijf inwoners is student. Daardoor zijn de freeride-, downhill- en klimscene groot in deze regio. Iedereen is zeer met de natuur verbonden, en powderen op de Nordkette, skitouren op de Patscherkofel of klimmen in de Höttinger Steinbruch is een favoriete bezigheid van veel van de inwoners van de stad.

Skiën op de Nordkette, op een steenworp afstand van de stad. Foto: Innsbruck Tourismus, Klaus Polzer
Skiën op de Nordkette, op een steenworp afstand van de stad. Foto: Innsbruck Tourismus, Klaus Polzer

Yoga en andere trends

Outdoortrends worden in deze hippe omgeving direct omarmd. Maar ook andere ontwikkelingen zie je als paddenstoelen uit de grond schieten. Yoga is een geliefde sport, maar vanzelfsprekend wordt die hier wel met buiten zijn gecombineerd.

Op allerlei plekken in de bergen wordt yogales gegeven. Elke donderdagavond van juni tot september kun je meedoen met de Sundown-yoga op de Patscherkofel, of meld je aan voor de yogasessies van de Mountain BASE iedere zaterdag en zondag van juli tot oktober.

Höttinger Steinbruch, vlakbij de stad. Fot0o: Innsbruck Tourismus, Tommy Bause
Höttinger Steinbruch, vlakbij de stad. Fot0o: Innsbruck Tourismus, Tommy Bause

Uiteenlopende events voor iedereen

Alsof Innsbruck en omgeving nog niet genoeg te bieden heeft, worden er regelmatig diverse evenementen georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan de Freeride film days, het Crankworx-Festival of het Innsbruck Nature Film Festival.

Check voor alle events de evenementenkalender.

Het Wetterleuchten Festival. Foto: Wetterleuchten Festival

De keuken is van alle markten thuis

Natuurlijk kan de liefhebber ook in Innsbruck een schnitzel of gröstl krijgen. Maar hier wordt de traditionele Tiroolse keuken minstens zo vaak afgewisseld of gecombineerd met de internationale. Op de Marktplatz is sinds dit jaar bijvoorbeeld een dependance van de bekende Weense Azië-specialist Nguyen’s als pop-up restaurant gevestigd. Vele andere locaties in Innsbruck zijn echte kameleons; overdag een gezellige koffietent, ’s avonds een trendy bar of restaurant.

Genieten bij Ludwigs.
Genieten bij Ludwigs. Foto: Innsbruck Tourismus

Traditioneel Tirools naast hippe kunstenaars

Wat voor het eten geldt, geldt ook voor de stad zelf. Traditie gaat er hand in hand met het heden. Kunst en cultuur neemt een grote plek in. Zo zie je graffitikunst naast keizerlijke overblijfselen en performance art bij traditionele huizen.

Ontdek Innsbruck met de Innsbruck (Light) Card

Als je in Innsbruck bent, wil je daar ongetwijfeld zoveel mogelijk beleven. Musea, de Alpen Zoo en met de kabelbaan omhoog, het kan allemaal. Om je voordelig te laten genieten, kun je gebruik maken van de Innsbruck Card, of de nieuwe variant: de Innsbruck Light.

De Innsbruck Card is geldig voor 24/48/72 uur en kost respectievelijk € 49,-/55,-/66,-. Met deze kaart krijg je naast allerlei kortingen:

  • Toegang tot 22 bezienswaardigheden, inclusief de Swarovski Kristallwelten
  • Een berg- en dalrit bij de Nordkettenbaan, Patscherkofelbaan en Glungezerbaan
  • Gratis toegang tot het ov
  • Een tour met de Hop-on Hop-off bus

Je kunt ook gebruik maken van de Innsbruck Card light voor € 32,-, die geldig is voor 24 uur. Hiermee heb je ook de voordelen van kosteloos openbaar vervoer en gratis toegang tot de meeste musea. In vergelijking met de reguliere card zijn er een paar beperkingen, zoals minder kabelbanen en 50% korting Swarovski Kristallwelten in plaats van gratis toegang.

Kijk voor de exacte voorwaarden op de website van de Innsbruck Card.

Het Innsbruck Nature Film Festival, Foto: Innsbruck Tourismus, Thomas Steinlechner
Het Innsbruck Nature Film Festival, Foto: Innsbruck Tourismus, Thomas Steinlechner

Welcome Card

Nieuw dit jaar is de Welcome Card. Wanneer je twee overnachtingen of langer boekt, krijg je de Welcome Card gratis en bij drie de Welcome Card Plus gratis. Deze kaart is minder specifiek op Innsbruck gericht, maar meer op de grotere regio. Je krijgt hiermee toegang tot het openbaar vervoer, ook in de stad Innsbruck. Daarnaast ontvang je diverse kortingen en voordelen, zoals ritjes met kabelbanen in de buurt.

Alle informatie, voorwaarden en voordelen staan op de website.

Borrelen bij Kater Noster, Foto: Innsbruck Tourismus
Borrelen bij Kater Noster, Foto: Innsbruck Tourismus

Meer over Innsbruck

En, ga jij ook deze veelzijdige stad en omgeving ontdekken? Ik geef je groot gelijk! Innsbruck is trouwens gemakkelijk te bereiken vanuit Nederland met de auto, het vliegtuig of de trein. Gewoon gaan!

Lees alles over regio Innsbruck op onze site of ga naar Innsbruck.info

Hoofdfoto: Foto: Innsbruck Tourismus, Haiden

Nergens is het buitenleven en de stad zo met elkaar verbonden als in Innsbruck. Foto: Innsbruck Tourismus, Haiden
Nergens is het buitenleven en de stad zo met elkaar verbonden als in Innsbruck. Foto: Innsbruck Tourismus, Haiden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.