De Oeschinensee. Regelmatig komt er een plaatje voorbij op de socials. Wat je ziet is een werkelijk prachtig hoog gelegen meer met turquoise blauw water, omgeven door groene alpenweides, kleine watervalletjes en indrukwekkende bergtoppen met her en der een laagje sneeuw. Eigenlijk te mooi om waar te zijn, of toch niet?

Startpunt Kandersteg

Toen reporter Ilse deze zomer in Interlaken bivakkeerde was dit de uitgelezen kans om dit pareltje met eigen ogen te bekijken. Vanaf Interlaken is het ongeveer drie kwartier rijden naar het plaatsje Kandersteg. Bij de meeste mensen bekend om de autotrein die hier vandaan vertrekt richting Italië. Een klein stukje vederop vind je een 8-persoons gondel die 1287 meter aflegt richting het bergstation (Kosten retour 30 CHF). Er zijn genoeg parkeerplaatsen bij de gondel. Download van tevoren een parkeer app zoals ‘Easypark’ waarmee je voor het parkeren kunt betalen. De parkeerautomaten zijn namelijk alleen geschikt voor Zwitsers muntgeld.

Meerdere opties voor de wandeling

Eenmaal boven wijzen de borden je richting de Oeschinensee. Er zijn twee opties. Je kunt rechtstreeks naar de Oeschinensee wandelen in twintig minuten (of de elekrische taxi nemen) en daar een dagje spenderen. Óf je volgt een stukje na het begin het bordje naar links (Heuberg-Ober Bärgli, route 8) en wandelt eerst bovenlangs waarna je uiteindelijk uitkomt bij het meer zelf. De laatste optie kozen wij, de Oeschinen Panorama Hike van ongeveer 8 kilometer. De route is goed aangegeven met het wit rode ‘Pieterpad’ symbool op stenen en gele bordjes, het neemt je mee van een hoogte van ongeveer 1600 meter naar 2035 meter hoogte. Nogal wat hoogtemeters dus en dit betekent dan ook meteen veel stijgen. Doordat wij er bewust voor hadden gekozen om eerst te stijgen zonder het meer nog gezien te hebben, was het uitzicht extra indrukwekkend toen we de eerste glimp van het meer opvingen.

Een cadeautje achter elke hoek

Hierna begint het genieten. Werkelijk achter elk hoekje of rots bevonden zich cadeautjes en lijkt het meer nog mooier. Stoppen met foto’s maken was dan ook erg lastig. Wat een adembenemend uitzicht. Het is bijna te mooi om waar te zijn maar de plaatjes op de socials kloppen echt. Bij de Oberbärgli hut besluiten we een stop te maken en te genieten van een Zwitsers biertje en een lunch. Onderweg hiernaartoe worden we omringd door de bekende koeien met bellen die regelmatig het pad doorkruizen. Hierna begint het dalen richting het meer. We eindigden onze wandeling met een duik in het meer. Klinkt verleidelijk na zo’n warme zonovergoten dag, maar koud was het water wel!

Trek er een dag voor uit

Doordat dit meer zo vaak voorbij komt was de verwachting dat het erg druk en toeristisch was op de route. Dit viel echter erg mee. Of dit ligt aan het feit dat het hoogseizoen nog niet was begonnen, of dat weinig mensen de werkelijke trail gaan lopen is de vraag. Wel waren we erg blij met onze keuze om de route zo te lopen waardoor je het meer voor het eerst van bovenaf ziet. Zo was het extra indrukwekkend en profiteerden we van de beste lichtinval. Ook waren we in de ochtend gegarandeerd van goed weer, omdat het altijd de vraag is of dit zo blijft maakten we hier meteen gebruik van. Goed om te weten, de gondel draait maar tot 18.00. Het loont dan ook om op tijd te vertrekken. De werkelijke wandeling zou maar zo’n 3 uurtjes moeten duren, maar geloof mij. Door alle foto’s en het stilstaan om te genieten doe je er echt een stuk langer over! Ga dan ook uit van een volle dag.

Eén ding weet ik wel, als je in de buurt bent, móet dit meer op je lijstje staan!

Bron foto’s en tekst: Ilse Nijhof

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer